Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (467)

derryl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě film příjemně překvapil a skladbou I'm Still Standing v závěru velmi dojal. Díky, Eltone Johne! Jsi dobrý muž, velká hvězda. Mám ze snímku ohromnou radost. Je neuvěřitelné, co dokáží písně Eltona Johna a Bernieho Taupina, jak k nám dokáží promlouvat a říkat nám velké věci o životě a o smrti vůbec, nejsou depresivní, jsou pravdivé a patří k nám jako vzduch, který dýcháme nebo voda, kterou pijeme. [Kino Atlas 5.6.2019] ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvostně pojatá story o Eltonu Johnovi. Narozdíl od Bohemian Rhapsody mě film pokoušel si začít broukat do rytmu, což je podle mě důkaz ,že hudební stránka je špičkově udělaná. Oproti BR jsem cítil, že příběh nepolevuje v prostřední části , která mi přišla stále dost solidní, i když už se hudební stránka posunula do pozadí. Jedno z největších letošních překvapení a uvidíme, jak dopadne další z těchto předělávek, protože po tomhle , se fakt začínám opatrně těšit. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Velice povedená biografie/muzikál, které dominuje hrající a zpívající Taron Egerton, z kterého roste, nebojím se říct, herecká hvězda budoucnosti. On je teda už teď slavný, ale k potvrzení svých kvalit mu chyběla nějaká více dramatická role (teda za předpokladu, že jsem teda neviděl vše, kde hrál) a zde obstál na výbornou. Není to taková emo ždímačka jako Bohemka (u které se to dalo čekat s ohledem na osud FM). Bohemka měla i díky tomuto (i za cenu dost upravené storyline) a LiveAid trochu větší drajv, který Rakeťákovi trochu schází a nedokáže udržet pozornost celých 121 minut. Ale jinak vše od choreografie až po kostýmy na jedničku s hvězdičkou! 80% ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Eltona Johna jsem nikdy neposlouchal, v podstate to pro mě byl vždycky "ten chlápek se srandovníma brejlema", ale tohle se mi líbilo hodně, a to nemám moc rád ani muzikály. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na začátku se to rozjíždí velmi solidně. Sledovat, jak malý/mladý Elton raketově stoupá vzhůru ze specifických rodinných poměrů, je radost sama. První dojem na konzervatoři, první vystoupení, první vyprodaný koncert a už to jede jako po másle. Bohužel stejně jako se zasekne Eltonova kariéra v problémech s drogami i osobních starostech, se zasekne jak dějová, tak hudební linka. Zejména po té hudební stránce už jsem od poloviny snímku nerozlišoval jednotlivé písně a přišly mi "na jedno brdo", nemluvě o fantasmagorických kostýmech a výstupech během zpívané části. Další průběh byl už z mého pohledu doslova jen odkoukán, ke gradaci závěru nedošlo a momentálně, pár měsíců po zhlédnutí, mám v hlavě z Rocketmana (scénáře i soundtracku) mnohem méně, než například z o tři roky staršího Největšího showmana (o La La Landu či Bohemian Rhapsody nemluvě). Zkrátka navázání na úspěšnou šňůru hudebních filmů v posledních třech letech nevyšlo úplně podle představ, ale myslím, že pro fanoušky Eltona se rozhodně nejedná o zbytečné dílo. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

To je ono, takhle si představuju životopisný muzikál, a těžko říct, proč se mi ten o Siru Elton Johnovi líbil mnohem víc, než Bohemian Rhapsody ( i když jsou si vlastně opravdu dost podobné a mám docela stejně rád i Queeny i Eltona Johna)... Tak jsem došel k závěru, že ačkoliv se mnou asi nikdo nebude souhlasit, tak Taron Egerton je mnohem sympatičtější a i lepší herec než Rami Malek. Navíc se mi hrozně moc líbily ty mysteriózní vsuvky a film, který si Elton John sám produkoval se mi zdál i lépe zpracovaný... Často bývám pro svůj postoj k LGBT komunitě označován jako homofob, ale tady mi ty homosexuální vsuvky vůbebc nevadily, protože by to prostě nebyl film o Eltonovi a prostě to k němu patří, a dokonce mně bylo v jistých částech Regiho líto, protože toužil jen po lásce a tu si za peníze nekoupíme... Rozhodně jedno z nejpříjemnějších letošních překvapení...90% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Rocketman míří až ke hvězdám, jenže zůstává ležet v zemském prachu. Je to škoda. Bravurní scény střídají ty rozpačité až nudné. Taky se nějak nemůžu zbavit pocitu, že Egerton nepředvedl zrovna strhující výkon. Bez hezké tvářičky zřejmě nemá v nabídce nic dalšího. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

La La Land, Rebelové, Moulin Rouge, Across the Universe. Všude pomáhá hudba vyprávět příběh a nepůsobí to nijak nuceně, ač ty filmy zapadaj do škatulky muzikál. U příběhu Eltona Johna tohle překvapivě taky funguje, ač jde o příběh skutečný a k datu premiéry stále velice živý osobnosti; a současně je to asi největší rozdíl oproti nedávný Bohemian Rhapsody, což může zapříčinit trošku obtížnější stravitelnost pro někerý diváky. Btw., na čtvrtečním odpoledním představení v sále č. 6 multiplesku na Zličíně (kapacita 396 míst) jsem byl i přes hodně lákavý trailery jedinej divák... ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Taron ide po Oscara. Jeho výkon sa nedá spochybniť. Všetci však budú Rocketmana porovnávať s Bohemian Rhapsody. Prečo aj nie? Pre jedných je lepšie to, pre druhých ono. Ja som skôr za to, čo bolo predtým. Toto metaforické muzikálové prevedenie bolo na mňa príliš málo heterosexuálne, ak to tak môžem povedať. A napriek tomu, že nie som fanúšik Queenu, poznal som všetky piesne. U Eltona to povedať nemôžem. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Diky rezii by to bylo zabavne, i kdyby to nebyl Elton, ktereho vlastne tak naposlouchaneho nemam. Filmarska hravost vetsinou dokaze zakryt i to, ze samotny pribeh nema tak zasadni oblouk, ale co uz. Porad zabavna podivana a Fletcher si po zaplatovani Bohemian Rhapsody spravil chut a ukazal, ze to jde o dost lip. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Je to smutné jak nedostatek lásky v dětství dokáže negativně ovlivnit celý život i nadaného a slavného muže. Bylo mi Eltona kvůli tomu opravdu líto. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nedokážu se vyhnout přímému srovnání s Bohemian Rhapsody. Nejenže jsou oba filmy natočeny necelý rok od sebe, také jsou v podstatě natočeny stejným režisérem a v dialogových scénách mají stejný vizuální styl. A v tomto srovnání v mých očích prostě Rocketman neobstojí. Freddiemu zůstal neochvějný status legendy a nejlepšího frontmana všech dob. A ať už si realitu přikrášlili jakkoliv, tak jeho příběh uměli tvůrci prodat jako film nabytý emocemi. Vnímal jsem Freddieho bolesti, radosti a vše vygradovalo velkolepým koncertem ve Wembley. Zatímco u Eltonova životopisu jsem toho mnoho necítil. A už vůbec ne to, že se v podstatě jedná minimálně o rovnocenně velkou hudební ikonu. Film se snažil být do jisté míry více komorní - velká hudební vystoupení nahrazují spíše muzikálové scény, vše se točí okolo Eltonových vztahů a závislosti. Jiná forma prezentace hudby by ani tak nevadila, jenže jako dramatu jsem tomuto filmu máloco věřil. Měl špatný vztah s matkou? Ano, byla odtažitá, ale mnoho dalších důvodu ve filmu nebylo. Měl špatný vztah s vlastním otcem, což byl asi nejlépe vykreslený vztah. Otčímovi ale poté Elton začal říkat tati...vůbec není ukázané proč a jaký měli mezi sebou vztah. Přitom vztah otec-syn byl jedním ze zásadních motivů filmu. A slovo "táta" by tak pro Eltona mělo mít velkou váhu. Měl dobrý vztah s babičkou, která se ve druhé půlce filmu už neobjevila a její příběh nebyl nijak ukončen. Jeho manažer se během jeden a půl scény změní v hajzlíka. Nijak se mě to nedotklo, protože jejich láska nepůsobila jako to osudové setkání, jako první vážný homosexuální a emocionálně silný partnerský vztah Eltona. Takže následný rozchod žádné emoce nevyvolal. Eltnův vztah s jeho textařem? Fajn, ale vůbec nevykreslili pomalý rozpad vztahu a jejich odloučení pak nemělo takový dopad. Prudký vzestup slávy? Odbyly to pár novinovými titulky a dialogy. Takže proč bych vlastně měl jako divák uvěřit, že tyto všechny okolnosti ho dohnaly k drogové závislosti? Ta navíc byla prezentována laciným způsobem - párkrát udělal ostudu, která ale neměla větší následky a pak skončil v léčebně. V ní se vyzpovídal ze svých vztahů, odpustil sám sobě, vytřel podlahu a hulahej závěrečné titulky. Což se s finále Bohemian Rhapsody vůbec nedá srovnávat. A tím nemyslím co do velkoleposti, ale hlavně do emocionálního dopadu. Zatímco u filmu o Queenech gradoval, u Eltona s přibývajícími minuty pro mě akorát ubýval. Alespoň písničky byly dobře nazpívané, když už zbytek zklamal. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,My name is Elton Hercules John. And I'm an alcoholic. And a cocaine addict. And a sex addict. And a bulimic. Also a shopaholic and has problems with weed, prescription drugs and anger management." V posledních letech se s životopisy o hudebnících bojujících s různými formami závislostí tak trochu roztrhl pytel. A na to Rocketman poněkud doplácí, protože už jednoduše nemá čím překvapit. Elton John a jeho hudba nejsou něčím, co bych normálně vyhledával a nezmění na tom nic ani tento dokument. Nutno ale říct, že mě to vcelku bavilo, Egerton se s rolí popasoval dobře a některé písně si broukám ještě při psaní tohoto komentáře. Lepší 3*. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Bohemian Rhapsody a Rocketman sdílí opravdu mnoho similarit. Obě dvě jsou životopisný příběh o hudebních legendách, kteří i přes svojí závislost, orientaci a názory ostatních lidí změnili hudbu, tak jak jí známe dnes. Oba filmy nabízejí geniální herecké výkony a skvělé písně. Ale zatímco Rhapsody se více soustředí na skládání hudby samotné, tak Rocketman je muzikálem. A to výborným. Hudební čísla jsou barevné a propracované, až z nich sálá neskutečné množství energie. Ale to stále není nejlepší vlastnost tohoto filmu. Tou je sám Taron Egerton jako Elton. Neskutečně zahrané, ale i zazpívané. Film si kreativně pohrává s efekty, až je to trošku i na můj vkus přehnané. Také se občas lehce táhne a musím říct, že jsem se párkrát na hodinky podíval. Závěr by mohl být více dotažený, ale i přes všechno tohle je Rocketman skvělým životopisem a muzikálem. 7/10 ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Ještě o kousek lepší, než poněkud přeceňované Bohemian Rhapsody. Je třeba vyzdvihnout parádní herecký výkon Tarona Egertona v hlavní roli. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama