Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (467)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Řemeslně skvěle odvedená filmová práce se skvělým a energii sršícím Taronem Egertonem (skvělý i v dramatických scénách). Opět k tomu přistupuji jako k Bohemian Rhapsody, jako k hudebnímu filmu s písněmi tentokráte Eltona Johna, neočekávám bezchybný (nebo vůbec nějaký) životopis, ale očekávám, že to bude mít energii, atmosféru a náboj hudby, o které vypráví. A to se Rocketmanovi daří a navrch přihazuje několik skvělých dramatických scén i elegantní propojení muzikálových čísel do vyprávění (a to na muzikály nejsem). V náznacích, i umělečtějších záběrech, se letmo dozvíte i o té odvrácené straně rokenrolu. Nicméně platí totéž co u Bohemian Rhapsody, pokud chcete odvrácenou stranu rokenrolu, pak oba filmy vynechte a pusťte si spíš seriál Vinyl (2016). Rocketman v závěru nemá takový tah na branku jako Bohemian Rhapsody. Pro mě navzdory tomu, že je Rocketman lépe řemeslně natočený film, je přeci jen blíž Bohemian Rhapsody, částečně kvůli přítomnosti vtipu ve scénáři, ale hlavně kvůli hudbě, která je mi prostě naturelem bližší. 80% ()

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Eltona mám rád. Mám rád jeho hudbu, jeho humor a souhlasím s většinou jeho názorů... Ale nebudu kvůli tomu adorovat film, který mě prostě nudil. Nebavilo mě to a ocenil jsem těch pár oblíbených písniček, ale místo filmu jsem si mohl poslechnout celé písně a v lepší kvalitě v tichu domova a měl bych z toho teda lepší náladu... ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Eltonovu hudbu mám rád. Jeho přehnanej vzhled už ne. Těžko věřím tomu, že dokázal zahrát skladbu na piáno poté, co jí slyšel už jako malej kluk. Přijde mi, že ho vykreslili jako mimořádně geniálního hudebníka. Film pak není tak pompézní jako Bohemian Rhapsody. Jedná se jen o standard. A dramata, která z Eltona udělala alkoholika jsou tu vykreslena tak prostě a líně, že se mi začal celý Elton protivit. Lepší nevidět. Cením však Egertona, že dokázal všechny Eltonovi songy takto přezpívat. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Mě to spíše neoslovilo. Obyčejně relativně kvalitně zpracovaný životopis. Hitovky jsou součástí, proč se radovat víc. Zpracování mi nepřijde nějaké úžasné. Muzikálové sekvence zvláštní. Uteče to, ale nechytlo a nevidím silnou dějovou linii.. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Na moje oblíbené Bohemian Rhapsody to určitě nemá, ale jinak to byla super podívaná. Hlavně teda díky Taronu Egertonovi, který je prostě fenomenální. Miluju jeho hlas, vůbec jsem netušila, že umí tak dobře zpívat! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Elton nikdy nepatřil k mé hudební krevní skupině...Teď musím změnit názor...Když jeden najednou rozumí textům a pozná alespoň trochu jeho život, tak zjistí, že je vše trochu jinak než si vždy myslel...Došlo i na slzy, takže to bylo možná fuckt dobré...Normálně jsem happy, že je ščasnéj kluk jeden ušatá ...Za mě 90% ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Jo! Sakra. Ačkoli těžko pořádně hodnotit tyhle životopisné kusy. Co vlastně hodnotíme? Život hlavního hrdiny, jeho vzestupy a pády? Herecký výkon? Hudbu?  Nicméně, Taron je jednička, pro jeho hlas mám slabost už od dob, kdy býval gorilákem Johnnym ve Zpívej. Tady má možnost svůj potenciál nechat rozkvést naplno. A rozbalil to věru pořádně. Celé obsazení šlape, hudba není úplně moje gusto, ale  to je chyba u mne.  Uvítala bych, kdyby scénář šel více do hloubky. Když už rozebíráme něčí pohnutky, dejme se to toho se vším všudy.  I tak ale budu adventně laskavá. Je to krásné, barevné, upřímné. Taron tam je... a když dojde na scénu s Your song, nezůstane jedno oko suché. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Nepochopené dítě nedostává od rodičů dost lásky a pochopení, i přesto se postupně stane slavným a propadne alkoholu a drogám a dělá párty, je osamělý a pak přijde prozření. Zcela univerzální příběh. Akorát tentokrát jde o muzikál a Eltona Johna. Ve filmu mi chybí nějaká hloubka, povrchní zpracování nedokázalo udržet moji pozornost. V podstatě šlo hlavně o kecy od rodičů, oblékání kostýmů, (sebe)lítost a homosexuální vztahy. Kde je hudba? OK, celou dobu se ve filmu zpívá a tančí, ale i přesto mi přijde, že tam ten hudební prvek je upozaděný, stejně jako koncerty. Chybí mi taky nějaké milníky. Já to vidím spíš jako muzikál, ne jako životopisné drama. Kromě asi dvou random věcí jsem se o zpěvákovi nedozvěděla nic (kromě toho, co zažívá doslova každej umělec) a nedokážu ani posoudit, co je umělecké ztvárnění a co by mohla být pravda. Měl někdy nějakou skutečně významnou show? Dělal někdy něco pro lidi? S jakými umělci spolupracoval? Kdy se co událo? Já odpovědi tak nějak znám, ale ne kvůli tomuto filmu. Elton John přece nemůže mít tak nudný a prvoplánový život, že by neměl co do filmu dát. S Bohemian Rhapsody bych nesrovnávala, Bohemian Rhapsody je opravdu odlišně zpracovaný, skoro až jiný žánr. Také je tam výrazná gradace, která končí fakin Live Aid! Rocketmana jsem viděla včera a dneska už nevím, co přesně tam vlastně bylo. Zpívání, tanec a kostýmy, brýle, gayství, hodinky, šňupání, konflikt s matkou. Nic víc mi neutkvělo. Pak ještě asi posledních 5 minut bylo zajímavějších, jak už to bývá, v titulkách se řekne víc, než ve dvou hodinách nepochybně drahého snímku. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem trochu zklamaný,ale na druhou stranu musím přiznat,že když jsem vyšel z kina,pískal jsem si I'm still standing a Rocketmana,takže to ve mně nějakou stopu zanechalo :-D ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

O Eltonovi jsem před filmem věděl jen to, že to je známý zpěvák (klavírista) a jeho nejpopulárnější písničku Rocketman, ale musím říci, že jsem příjemně překvapen. Jeho život byl celkově zajímavý, takže se nestalo například to, že bychom museli koukat na nudný a nezajímavý životopisný film. Hlavně mě překvapila muzikální část filmu, která byla nejspíše nejlepší věcí na celém filmu. Jeden z těch lepších životopisných / muzikálních snímků. Lepší 3* ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Škoda mě to neoslovilo. Nástin životaběhu mezi muzikálovými čísly, představitel Eltona neměl tu magii, abych mu věřila. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Velmi muzikálové, tedy hodně barevné, velmi roztěkané, ale až moc po povrchu bruslící a v podstatě bez pointy. Taron je bezchybný, stylizace úžasná, ale v konkurenci dalších životopisných hudebních filmů z poslední doby, Bohemian Rhapsody, The Dirt, až třetí místo. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Dohaneni restu.... Srovnani s Bohemain rhapsody se dost nabizi. Oboje jsou ale jine filmy. Bohemian je uzasnej koncert... a nic moc film. Tohle je slusnej koncert a... slusnej film. Asi ve vysledku budu mit radeji Bohemian rhapsody, prestoze mi tady Elton prisel v tech nemuzikalnich scenach lepsi... Egerton je vybornej. Kdyz se drzi originalnich pisnicek, tak je to super (pri Your song proste dostanete husinu), jak to zacne experimentovat, tak to jde do haje... 6/10 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Nic proti Taronovi a jeho hereckým výkonům, ale je těžké hodnotit po tak relativně krátké pauze film podobný Bohemian Rhapsody. Nejen příběhem, ale i vyprávěním zažíváme stejné překážky jako s Freddiem, jen tentokrát za stylizace podobnější spíše Mamma Mia. Bohužel se ale Eltonova hudba ne vždy k tomuto stylu hodí. Hudební filmová revoluce se opravdu nekoná. 60% ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy jsem se dozvěděl, že Eltona bude hrát můj nejoblíbenější herec Taron Egerton jsem měl naprosto jasno že film podpořím a zajdu do kina. Příběh mapuje Eltonův život od útlého mládí po kolaps kdy půjde do léčebny a je to opravdu jízda. Vztahové linky s rodiči jsou srdcervoucí, vztah s nejlepším kamarádem Berniem ( ultra sympaťák, který mu složil texty k 95% jeho písniček) je dojemný a vztah k jeho závislostem je zdrcující. Písně jsou skvělé a velký bonus pro Tarona který je sám nazpíval. Celkově hrál Eltona dost přesvědčivě (i když na začátku jsem v něm stále viděl Eggsyho tak v průběhu filmu se to změnilo). Film je dojemný, veselý, rytmický, ale i zdrcující. Nutno podotknout že je film točený stylem jak Elton vnímal určité situace a proto tam jsou kolikrát prazvláštní momenty, ale na to si v průběhu zvyknete. Na závěr dodávám že dětský představitel Eltona vypadá jak kdyby to byl opravdu on za mlada, neskutečná podoba. Povedený kousek který si po zvážení zaslouží 4 hvězdy. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem z kina odcházela s Eltonovými melodiemi v hlavě, kterých jsem se dlouhou dobu nemohla zbavit, na stranu druhou jsem z filmu až tak nadšená nebyla. Jasně, lepší než Bohemian Rhapsody, výborné herecké výkony, fajn hudební čísla, ale občas to bylo takové uhlazené. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Nostalgický výlet do 60. let. Nikdy jsem Eltona Johna nějak zvlášť neposlouchala, ale díky filmu jsem si uvědomila, kolik dobrých písniček vlastně má :-) Ale to jen tak okrajově. Za mě řemeslně velmi dobře zvládnutý a soudržný film, kterému se navíc podařilo (alespoň na mě) přenést atmosféru své doby. Snímku se dá vytknout předvídatelnost a neoriginalita, ale jen těžko to je výtka opodstatněná, protože se jedná o biopic... tedy scénarista si zase tak moc vymýšlet nemůže. Jako správný muzikál obsahuje několik pasáží "mimo realitu", které dodávají příběhu na poetičnosti. Skvělý výkon Tarona Egertona, kostymérky a působivé hudební aranže. Závěrečná scéna, kdy jde Elton po chodbě mi připomněla Bohemian Rhap. Ale za sebe musím říct, že na mě zapůsobil Rocketman daleko více. Méně kýče, patosu, scén v dešti a tak nějak více upřímnosti. Nečekala jsem od filmu nic a dostala hodně, pro mě velké a příjemné překvapení. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama