Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Celovečerní značně depresivní zpověď Eltona Johna, rámovaná jeho slavnými melodiemi v nenápaditém aranžmá, doprovázená úctyhodným, byť nedostatečně strhujícím zpěvem Egertona. Nudil jsem se. Slabé tři. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který mapuje strmý vzlet talentovaného klavíristy a jeho pád do tenat alkoholu a drog. Tedy nic nového pod sluncem, protože většinu slavných lidí v šoubyznysu dřív nebo později prachy změní a stanou se z nich egoisté a sobci. Elton to měl ještě o něco těžší, protože je gay a to se v sedmdesátých letech tutlalo ba stydělo se za to na rozdíl ode dneška. A opět tak jako v Elvisovi či filmu o Marylin je výkon hlavního představitele naprosto úžasný. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pravá láska není snadno k mání, tak si za ni člověk hledá náhražky..." Příběh Eltona mi trošku připomíná ten Mercuryho. Ale zpracování je povedené, a i když je to jen soft, tak ok. "Co opravdu chceš?" ()

mazic 

všechny recenze uživatele

jako freddy. není žádná prdel být gay rockstar, ale časem se vždy prosexuješ a profetuješ k tomu, aby ses měl rád. Akorát někdo stihne adoptovat děti a někdo stihne umřít. Vyváženost světa. O hvězdičku míň, protože to Elton přežil.... ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Film má v čase svojho vydania jednu obrovskú výhodu a tou je, že vyšiel krátko po Bohemian Rhapsody. Film však má v čase svojho vydania aj jednu obrovskú nevýhodu a tou je, že vyšiel krátko po Bohemian Rhapsody. Napriek rovnakému žánru a spolupráci s tým istým režisérom sa jedná, chvalabohu, o poetikou inak ladené snímky. Film je temperamentný, bizarný, farebný tak isto ako samotná hlavná postava. Heslo filmu vychádzalo z prežitia fantázie a osobne som sa tešil na Andersonovské prelínanie reality s Eltonovou imagináciou. K tomu nedošlo, namiesto toho sa tvorcovia rozhodli pre muzikálovú vložku. Nevidím na tom vôbec nič zlé, akurát divák, ktorý si muzikál neprosí, môže byť sklamaný. Je to rozhodnutie pre oživenie látky, ktorá má niekoľko nevýhod - samotný život (minimálne koncept s ktorým tvorcovia pracujú) neposkytuje až toľko veľa tvorivého materiálu a na druhej strane si myslím, že aktuálne mimo Anglicka je menej ľudí, ktorí menej poznajú Eltonove hity. Samotná Eltonova cesta je filmovo nevýrazná, podobné motívy a vzťahy sme videli miliónkrát a najviac zamrzelo škatuľkovanie postáv na kladné a záporné, narážam predovšetkým na Eltonovho manažéra. Film tak stratil veľa na chémii a samotnom konflikte. Pre záver, ťažšie sa nám (v dobe superhrdinov a neohrozených jedincov) stotožní s Polepetkom Eltonom ako s cieľavedomým Freddiem. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=IIw8mHaAr2A&feature=youtu.be ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Po nie až tak dlhej dobe prišiel do kín ďalší hudobný film, a podobne ako Bohemian Rhapsody mapuje vznik, vzostup, pád a vytriezvenie jednej hudobnej legendy. Keďže je film poňatý ako muzikál, čo kvitujem, prináša veľa nového, inovatívneho a hravého. Podobne ako Elton. Taron Egerton si to užíva a filmu jeho výkon veľmi prospieva. Navyše všetky pesničky aj spieva, takže ak Rami Malek dostal oscara za jeho karaoke show, Taron by mal byť tutovka. Samozrejme sa na neho akadémia vykašle, to je jasné. Pesničky sú podané výborne, celý ten koncept symboliky sa mi veľmi páčil, čiže netreba všetko ukazovať, stačí to naznačiť v pesničke. Taktiež vyjadrenie pocitov a myšlienok prostredníctvom všetkých tých efektov ako vznášnie sa, potápanie sa a podobne funguje. Čo mi vadilo, že sa až moc podobá na svojho staršieho brata s Freddiem. Sledujeme detstvo, prvé piesne, úspechy, drogy, sex, búrlivý život, manažér gay, ktorý využíva hlavnú hviezdu a zrazu uvedomenie si, kto vlastne hlavný hrdina je, a následne slušný život. Čo už keď hudobné hviezdy 70. a 80. rokov mali podobné životné štýly. Ale inak super muzikál plný radosti, bláznivosti a skvelej hudby. 7,7/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pokud by mi někdo před rokem dal tipnout, jestli se mi bude víc líbit Rocketman nebo Bohemian Rhapshody, tak bych asi bez problému řekl, že právě životopisné drama o Eltonovi mě bude bavit víc. Jenže opak je pravdou. Tam, kde Bohemian začalo, tam Rocketman končí. Všechny aspekty filmu, od režie, hudbu, kameru, herce, jsou tady prostě o level níže, než hit o Queen. Je to vlastně drama, nebo muzikál? Režie je nudná, Taron Egerton se možná snaží hrát, jenže na to jednoduše nemá a zbytek je jen nudná stafáž, která nikoho nezajímá Před rokem mě nezajímal Elton, ani Queen, dneska vím, že Queen byla svýho času neskutečná bomba, a Elton potřebuje další film. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám tu s těmi hudebními filmy slavných kapel a osob roztrhl pytel. Tentokrát po mega úspěchu Bohemian Rhapsody tu máme neméně slavného popového (pro mnohé rockového) zpěváka Eltona Johna. Hned na úvod mě upoutaly hudební scény ve filmu, kterých je ve filmu hafo a tím pádem je film více laděn do muzikálního stylu než BR. Co mi vadilo tak byla zvláštní atmosféra a nudný děj, který nedokázal prakticky nijak upoutat a vážné scény nepůsobily vůbec emotivně (kromě úvodních scén z mládí). Hlavní postavu Eltona Johna ztvárnil Taron Egerton celkem dobře, roli zvládl perfektně. Nestačilo to však na oživení už tak natahované nudy. Film je opravdu určen jen pro užší spektrum diváků, zejména z řad fanoušků právě Eltona Johna a to je asi zásadní rozdíl, který může za úspěch Bohemian Rhapsody, který dokázal zaujmout i lidi, kteří dosud o Queen vůbec neměli páru nebo je zkrátka neposlouchali. Proto tento snímek zůstane asi navždy ve stínu svého slavnějšího předchůdce. Pro mě jako fanouška naprosto odlišného žánru to bylo utrpení, zejména ta všudypřítomná teplost. Hodnotím jako čistě průměrný biografický snímek, který nepřitáhne žádné nové fanoušky, ale ty staré věrné jistě potěší. 4/10. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Film není špatný a nevadí se na něj podívat. Ale ovace ode mě nezíská. Nemohu se zbavit dojmu, že jsem viděl, sice dobrý, ale hraný dokument. Nějak city zůstávaly bokem. 68%. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Krásný film s výbornou hudbou a celkovým pojetím. Elton je zahrán brilantně, příběh je smutný a napínavý a krásně vybarvený. Šokem je pak produkce samotného Elton při závěrečných titulkách. Výborné... ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mě jeho písničky nijak moc neberou, ale přišlo mi, že celý tak nějak stagnuje, nikam se nevyvíjí, vše o jeho životě se člověk doví v první třetině a pak se stále ukazuje totéž dokola. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No popravdě řečeno mě to nikterak neuchvátilo. O Eltonovi jsem předtím věděl, že je to velmi excentrická osobnost poněkud zvláštních mravů, a aniž by mi film něco podstatného osvětlil, moje vědomosti se nikterak zásadně nerozšířily. Čili po shlédnutí filmu vím asi tolik co předtím. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne, když necháte zpívat průměrného muzikálového herce s nenápadným hlasem postavu Eltona Johna, geniálního a nezaměnitelného zpěváka? Takhle. Film je životopisnou tour Eltonovým životem plnou krásných písniček, ale bohužel je nezpívá Elton. To je asi zásadní rozdíl mezi tímto a Bohemian Rhapsody, kde Rami Malek neodzpíval ani notu, protože bylo jasné, že by to dopadlo katastrofálně. Tady se toho nebáli. Bohužel. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se na to dívat, protože Elton John mi přijde jako obtloustlý kašpar, co skládá naprosto nudné songy s pořád se opakujícími motivy, ale dostal jsem tip, že je Rocketman fajn podívaná. A nelituji .... že je Elton takový zabiják, jak ho vykreslil film, jsem fakt netušil. A přestože můj názor na mistrovu hudební produkci opravit nedokázal, alespoň mi rozšířil obzory. Rocketman je nápaditě a poutavě natočený film, který opravdu pobaví. Hodně se tu srovnává s Bohemian Rapsody a musím souhlasit, že Rocketman jí válcuje na plné čáře ... filmovostí, postupy i emočním nábojem. Takže pokud chcete vidět moderně pojatou biografii "rockové" hvězdy, neváhejte, a to i přesto, že nepatříte k Eltonovým fanouškům nebo vám snad dokonce leze na nervy. Možná ho potom i pochopíte ... u mě to zafungovalo. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od svého rozmáchlejšího bratříčka se Rocketman nedrží při zemi a Eltonův život je nám představován až na dřeň. Vypadá to, že sám Elton nebyl takový puntičkář jako kolegové z Queen. Heslo sex, drogy a rock'n'roll by mohlo být podtitulem filmu. I když je pravda, že například ke vztahu se svým manželem se Rocketman ani nedostane. Taron Egerton je tradičně skvělý a do role sedne a zpívá výborně. Příliš mi ale nesedlo to skákání z čistokrevných koncertních čísel na ta muzikálová. Připadalo mi to vychtěné, někdy až trapné. Jakoby se někdo rozhodoval, čím má vlastně film být. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Bohemian Rhapsody od stejného režiséra byl lepší. Freddie má větší štěstí na turbulentnější životní příběh než Elton. Rocketman používá písně k abstraktnějším výjevům, zatímco písničky Queenů jsou zachyceny buď při jejich vymýšlení, nebo při jejich provedení na koncertech. Na to, že se mi nezdálo, že by film směřoval k nějaké konkrétní závěrečné události, tak nakonec měl překvapivě srozumitelné rozuzlení a zakončení, ke kterému film vlastně směřoval od začátku (dojal prý i samotného Eltona). Pochvalu zaslouží kromě hlavního představitele také dětský herec, který si střihnul Eltona v mládí. Za nejzajímavější raritu považuju postavu manažera Johna Reida, která se objevila i v Bohemian Rhapsody a v obou případech roli dostal herec ze seriálu Hry o trůny (Robb Stark a Littlefinger). :) ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Rocketman je jiný než většina podobných počinů. Ale v tom zásadním se jim přesto podobá. Se všemi klišé, šablonami, ale i klady, jež k tomu patří. Není to ani tak biografický snímek, jako spíš fantasy muzikál. Ale je vlastně přes to všechno překvapivě i mnohem dynamičtější než Bohemian Rhapsody. Tedy až na závěr, kterému chybí nějaké výraznější finále. Snímek skončí s hlavním hrdinou zpátky na vrcholu a vy si při klasické obrazové rekapitulaci a srovnávání fotek z filmu s těmi reálnými říkáte, zda je to už všechno. Chybí tu nějaká výraznější tečka, moment, který by snímek definoval podobně, jako příběh Freddieho a jeho kolegů vystoupení na koncertě Live Aid. Navíc (jakkoli cynicky to teď může znít) Elton narozdíl od Mercuryho stále žije, a tak tu není taková ta smutná (ale pro diváka skoro až elektrizující) přítomnost umělcova skonu, na který se u Queenů odkazovalo, byť ve filmu reálně smrt nebyla. Ale to je drobná výtka. Rocketman se povedl, mnohem víc než poctou tvorbě je spíš takovým barvitým ohlédnutím se za životními eskapádami jedné hudební legendy. Žádné stavění pomníku, ale smíření se se svým údělem. A Taron Egerton je velký jak herecký, tak pěvecký talent. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Ještě jsme ani pořádně nevstřebali Bohemian Rhapsody a Dexter Fletcher nám servíruje další hudební drama ze života neméně slavného interpreta. A (bohužel?) i díky tomu se hodně lidí nebude bránit srovnání, což výrazně zamíchá s hodnocením...Taron Egerton jednoznačně skvělý. Bohužel je ale ve filmu hodně muzikálových pasáží, což ne každému bude po chuti. Ve finále se to ale krásně navzájem propojuje a dává to smysl, takže 4 silné hvězdy a ptám se - Kdo bude další? ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který nic nezakrývá....vypráví příběh výborného muzikanta, jež se několikrát ve svém životě dostal na rozcestí. Hudba jej ale úplně nezachránila ze dna, přesto je kvůli ní tak známý. Není hodno to srovnávat s nesrovnatelným (Bohemian Rhapsody), který řeší možná podobné věci ale jiným způsobem. Miluji hudbu a tohle bylo sžíravé ;). ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama