Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

Comida 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak velký fanoušek Eltona Johna, ale nádherné písničky z filmu mi v hlavě zůstanou ještě několik dní po zhlédnutí. Rocketman je dokonalý muzikál a to hlavně v první polovině, která se mi díky tomu líbila nejvíc. Bohužel když hudba přestane hrát a kecá se je to trochu slabší, proto je lepší film si užívat a brát jej jako hudební snímek než-li životopisný (taky si na to film nijak nehraje - na jednu stranu dokáže občas působit hodně emotivně, to hlavně pak když se hlavní postava dostane z optimistické již zmíněné první poloviny a začínají problémy s drogami a alkoholem). Jestliže nemůžete vystát hudbu Eltona Johna hraného perfektně Taronem Egertonem, navrhuji se této pro mne celkem příjemné filmařině vyhnout. Těm ostatním vřele a bez váhání doporučuji. 7/10. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Rocketmana jsem si užil náramně. Taron mě dostal i v Orlovi Eddiem, ale tady mě rozsekal. Muzikálový styl mi nijak nepřekážel, jsem spokojený. ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Rocketman, životopisný film o Eltonovi má možno smolu, že vyšiel krátko po Bohemian Rhapsody. Pri porovnaní týchto dvoch filmov bohužiaľ Rocketman ťahá za kratší špagát. Film nám ponúkol náhľad do detstva a mladosti talentovaného extravagantného umelca, ktorý to nemal v živote ľahké. Klasická story hviezdy, ktorá sa z úplného dna vyhrabala až na vrchol kariéry, ktorá išla ruka v ruke s alkoholom a drogami. Na tom už nie je nič zaujímavé. Jediné, čo sa naozaj podarilo, sú kvalitné muzikálové scény a herecké výkony. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Moc povedený. Muzikálový vložky mi ze začátku vadily, ale mají tam svůj smysl a rearanže Eltonových písní jsou místy geniální. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Rocketman 9/10 Srovnání s tím druhým filmem se nabízí hned, ale to už udělali jiní. Je to příjemný mix klišé z BR, trochu hovadství z Dirt protřepáno s... Moulin Rouge? Za mě velká spokojenost a konec chytne za srdíčko. Taron asi nikdy nebude oscarový herec, ale když si vzpomenu jak mu nikdo nevěřil po prvním teaseru na Kingsmeny, tak ušel hodně velký kus cesty. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Energická, nápaditá a zábavná biografia, ktorá sa nesnaží hlavnú postavu ikonizovať, ale ukazuje človeka z mäsa a kostí za onou ikonou. Sympatickejší, úprimnejší, originálnejší a lepšie nakrútený film, než minuloročná Bohemian Rhapsody. ()

Aragorn 

všechny recenze uživatele

Fakt super. Ty nové životopisné filmy o známých zpěvácích jsou opravdu super. Taron hraje Eltona Johna opravdu dobře. Jistě Bohemian Rhapsody je lepší, ale i Rocketman mě velice bavil. Doufám, že natočí i film o Elvisovi a o Beatles. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Super "oldskůl" vizuál, výborná kamera propojená s muzikálním sountrackem a naprosto skvělý Taron Egerton! Škoda, že nebylo zobrazeno delší časové období. ()

qbic 

všechny recenze uživatele

Bavilo. Uvedení v době s Bohemian Rhapsody bylo trochu zavádějící, Rocketman je z 80% muzikál a pak teprve životopis. Bral bych to i naopak, ale takhle to asi bylo víc Elton. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Životopisný muzikál netradičně pojatý jako psychoterapeutická zpověď. Výborný nápad a úžasně barevná životní mozaika neortodoxního umělce, který dokázal překonat svou velikou krizi, vymanit se ze závislosti na drogách a alkoholu a přesto se vrátit na výsluní. To se může povést jen mimořádně silné osobnosti. Parádní je výkon i Tarona Egertona, který se dokázal beze zbytku do Eltona Johna převtělit. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Snaha o originálnější pojetí životopisného filmu. Rocketman je dalším z životopisných filmů o slavném hudebníkovi, které v poslední době zažívají poměrně velký boom. A stejně jako třeba novějšího Elvise jsem i Rocketmana sledoval z pozice člověka, který znal jen naprosté minimum písniček a doufal, že si mě Elton filmem získá. Přestože se jedná o velmi nápaditý snímek se silnou vizí, bylo v rámci produkce provedeno několik rozhodnutí, která filmu tak trochu podráží nohy. Prvním z nich je snaha odvyprávět příběh jako muzikál. Přestože se na první pohled může zdát, že jde vlastně o ideální způsob, jak skloubit Eltonovu hudbu s vyprávěním příběhu, tady to bohužel nefunguje. Jako diváci totiž přicházíme o sílu momentů, kdy jde o reálné vystoupení, které zde pak nemá takové grády. Choreografie navíc neurazí, ale ani nenadchne, a ani z poloviny se nerovná například The Orther Side z Největšího showmana, který ukázal, že životopisné dílo jako muzikál fungovat může, jen to chce trochu více snahy, talentu a nápadů. Stejně dvousečnou zbraní je pak fakt, že sám Elton John stále žije, je tu možnost rozhovorů a konzultací. A možná proto je temné období jeho života uchopeno výrazně temněji, než by to dokázali scénáristé odvyprávět bez této berličky. A přestože ve filmu vše z pohledu časové kontinuity působí plynule, veškeré životní změny (možná i díky výše zmíněným faktorům) jsou spíše skokové, což nevytváří nejlepší dojem. I když si dost cením snahy o originálnější a místy až artové pojetí a film má silné momenty, můj největší problém je ve výsledku to, že po zhlédnutí pořádně nevím, kdo je ten Elton John, který si získal tolik fanoušků. Film mi sice odvyprávěl životní příběh slavné hvězdy, ale rozhodně mi ji neprodal. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

🎵Snáď nevadí ti, že do tej piesne som vložil pár viet. Ako báječne mám sa, keď ty krášliš svet🎵. Prekrásne natočená scéna a nádherná pieseň s dokonalým textom. Presne to mám v srdci, lenže nikoho to nezaujíma. Otec bezcitné hovädo, mama alkoholička s minimom záujmu. Reginald nemal šťastné detstvo, ale za to sa narodil s klavírom v srdci. Asi jediný kto sa skutočne trochu staral bola babka. Na Regiem to zanechalo zjavné stopy. Na každom z nás nechali stopy naši rodičia a teraz si kurvíme život jak to ide a tvárime sa, že tak je to fasa. Najlepšie pasáže boli práve tie hudobné a so skupinovým tancom. Tie boli peckové. Mňa dostal spôsob akým sme prebehli Eltonove detstvo. V podstate to režisér sfúkol celé za 15 minút, ale pritom nenadobudnete dojem, že vám niečo nepovedal alebo že toho bolo málo. Veľmi zaujímavé. Film je točený úplne inak, než snímky ako Elvis, či Bohemian rhapsody. Baví ma tento spôsob povedania príbehu. A viete čo je na ňom úplne najpôsobivejšie? Pravda. Tá úžasná pravda na konci. Tej sa ľudia boja jak čert svätenej vody. “Môj problém bol, že som veril, že ma miluješ. Ale ty toho nie si schopný. Obetoval som všetko, aby som si udržal to, čo som nikdy nemal.” ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

I přes to že neměl jednoduché dětství, tak svůj talent rozvinul a stal se hvězdou se vším všudy, i tím špatným. Film od začátku až do nástupu do léčebny, takže zbytek jeho života dopsán v pár řádcích což je jednu stranu škoda, ale zas na druhou stranu by film musel mít 2 díly nebo přes 3 hodiny. Film byl natočen dobře a přehledně až na některé výrazné skoky (např. svatba). Přechody čase v písních byly stylové a přirozené což se mi hodně líbilo. Nikdy jsem nebyl jeho fanda, takže jsem se dozvěděl mnoho informací (o přesnosti se můžu jen dohadovat). Závěrečné srovnání s real fotkami byl taky dobrý nápad. Hodnocení: 83/100. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že jdete do kina nahypeovaní a odejdete zklamaní se skleslou hlavou.... Hrozný pocit a my jej dnes večer okusili naplno. .... BH Rhaspody může za to, že jsme na tento film vůbec šli do kina, protože hudební filmy moc nemusíme, ale Queeni byli fakt výteční. Ale zároveň o to více jsme byli zklamaní. Nejen, že to spíše připomíná muzikál a ne hudební životopis, ale také nevhodný obsah filmu (gay - sex, vulgární slova, drogy, alkohol) a úděsná 70. léta. Chybí tomu jiskra, je to dějem velmi podobné Queenům, nehledě na to, že Rocketmana natočil stejný režisér, který dotáčel Bohemian Rhapsody. I když scenárista také zapojil a rozvinul svou fantazii, filmu to nepomohlo. Žádná legendary scéna, kterou bychom si pamatovali celý život, přesto to má 2 poslání: bez lásky jsi ztracený a také, že i když jsi na dně, můžeš vše změnit, jen když chceš a velmi nadějný herec Taron Egerton (který všechny písně ve filmu nazpíval sám) podal přesvědčivý výkon a nominačku mu asi budeme přát. Celé je to vesměs průměr a to ještě s přimhouřeným okem :-) 50% ....... Ale fakt, film o Freddiem byl o dost podařenější a to máme k oběma interpretům stejně blízko! ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Jo, za mě naprosto splněná očekávání. I když se teď docela roztrhl pytel s biografickými hudebními filmy, tak mi to zatím vůbec nevadí a Rocketmana jsem si užil. Zase se zpracováním jedná o něco jinačího, což já určitě kvituji a mohli jsme díky tomu vidět vcelku originální film, který zkombinoval žánry klasického životopisu a muzikálu, což mi až na pár scén připadalo jako fajn osvěžení. Navíc je z toho cítit, že se na tom podílel sám Elton, protože takhle jedinečný a možná až zvláštní styl snímku by bez jeho pomoci žádný tvůrce nedal sám dohromady. Zároveň se film nedrží při zemi a působí svým způsobem i trošku bizarním dojmem, což právě Elton byl, je a bude. Mimo to mě zde velmi mile potěšil Taron Egerton v hlavní roli, který tu hraje opravdu výborně a obdivuji ho za to, že se nebál si všechny písničky, které ve filmu zazní, sám nazpívat, to opravdu cením. Jak jsem tedy psal, tak na mé straně jde o splněná očekávání, určitě budu rád za další podobné snímky a hodnotím 75% ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Režisér Dexter Fletcher prichádza s vlastným životopisným pohľadom muzikanta a jeho Rocketman je fantastický. Fletcher sa síce postaral o dokončenie Bohemian Rhapsody, je však badateľné, že nad filmom nemal kontrolu od úplného počiatku, čo sa samozrejme odzrkadlilo aj na kvalite danej snímky. Naopak, Rocketman pôsobí ako opravená práca. Ako druhá možnosť naozaj zažiariť a ukázať, že to ide aj inak a lepšie.Viac na: http://artyfilmbook.sk/rocketman-recenzia-vyborny-muzikal-mieri-vysoko/ ()

SpaceCowboy 

všechny recenze uživatele

Asi 8krát jsem chtěl odejít z kina. Zůstal jsem jen kvůli tomu, abych zjistil, jestli to bude stejně slabý jako prvních 15 minut. A bohužel bylo. 2 hvězdy za Tarona Egertona. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama