Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (467)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Skvělý Taron Egerton za zvuků fenomenálního Eltona Johna. Není to žádný filmařský zázrak, ale poctivý biopic bez zbožšťování protagonisty ano. Naprostá spokojenost. ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Hudobný životopisný film? Aké nezvyčajné v dnešnom Goľivude! Veľmi dobrý ako muzikál aj ako životopis, až na posledných desať minút filmu, ktoré totálne podkopú všetok nadhľad, problematizáciu a vybalansované emócie. Záver nechutne patetický a sladký, zbytočné zdvojenie (stačilo ukázať, ako žije Elton dnes v realite) a vybičovanie emócií. A tá, prelínačka, kde sa smutnému Eltonovi objavujú priehľadné hlavy jeho blízkych, dpč, kto to dnes ešte robí. Inak Eltonove Johnove pesničky poznám len tie najznámejšie (z ktorých vlastne väčšina odznie vo filme), no aj tak mi zrazu skutočne sedeli viac ako soundtrack k filmu. Samostatné mi neprídu nijak extra. A gejsex! ()

Hingis 

všechny recenze uživatele

Sovnání s Bohemian Rhapsody se dá jen těžko vyhnout. Rocketman je daleko méně naškrobený, upřímnější a realističtější, ačkoliv částečně snový a nerealistický. Písně v podání Taron Egertona mají snad ještě větší sílu než originál. Sice nemá takový hlas jako Elton, ale čiší z nich obrovská energie a emoce. Prý vám film zpříjemní večer, ja ho viděla před 4 dny a pořád si říkám, jak byl fajn, takže měním hodnocení ze 4* na 5. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Rocketman, bude pro mě 1000x víc film o nestandartním zpěvákovi, než vylhanej Bohemian Rhapsody. Taron je prostě Elton. Rami Malek sice ty Fredieho manýry stvárnil dobře, ale on si hrál na skutečnost. Rocketman je prostě jen skvěle odvyprávěný film / životopis, který přiznaně tu skutečnost ani nekopíruje ani se nesnaží říct "tahle to bylo". Za mě 4 silné stár jaké si zaslouží jak Taron, tak i Elton. Při některých písních jsem si notoval spolu s půlkou kina, což se mi u Bohemian Rhapsody nestalo. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Filmový muzikál o životě Eltona Johna mě bavil. Super písničky, hezké scény, jen občas ty mysteriózní vsuvky mi vadily. Jinak Eltona respektuji, rád si poslechnu jeho písničky a jsem rád, že přežil svůj místy hazardní styl života. Filmu dávám lepší tři hvězdy - 70%. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Mňa teda film velmi neoslovil, skôr, žiaľ, nudil. Vyrozprával časť zo života Eltona, ako vlastne vznikla celá jeho doterajšia kariéra, načo v detstve asi najviac trpel a aký má obrovský dar, vďaka ktorému mu išlo všetko podstatne ľahšie. Avšak pre mňa nemal film ten správny drive, ako mal Bohemian Rhapsody. Možno je to aj tým, že Queen ma omnoho viac svojími pesničkami oslovil a ich tvorbu mám od detstva natrvalo v pamäti, než práve tvorba Eltona Johna. Aj Malek mi bol po hereckej stránke podstatne viac sympatickejší, než Egerton. Jednoducho, film mi moc nesadol. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Slušne rozbehnutá hudobná kariéra, tohoto mamonára, až do vtedy, keď si toto oplzlé monštrum, začalo vylepšovať popularitu a umelecké pôsobenie homosexualitou na verejnosti. Áno, veľkolepá svadba s jemu podobným noblesným buzerantom, veľkolepý rozvod. Hudba už nikde. Je tragédia, keď sa filmuje životopis o takomto zazobanom chujovi, ktorý ešte žije a vie hlboko ovplyvniť scenár o sebe. Potom to takto dopadne. Úbohé, trápne, nevierohodné. ()

lubos.cermak 

všechny recenze uživatele

Elton John a jeho tvorba mě hudebně utvářela v dětství, když jsem poznával rocknroll a za to dík jemu, že on a podobní ve mně utvořili cit pro správnou muziku. ()

elpin 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Bohemian Rhapsody se Rocketman nesnaží popsat umělcův vzestup na vrchol slávy, ale spíše se zabývá jeho závislostí na drogách a jeho smutkem z nedostatku lásky. Film se vám bude líbit podle toho jak moc je vám E.T. a toto téma blízké. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Konecne hudobna biografia, ktora sa neboji ist do hlbky a je kreativna, a pritom som sa nespolieha len na hudbu samotnu. Taron ma fakt prekvapil povodbne som predpokladal ze Kingsman bude jeho vrcholom, mylil som sa. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle se ma tocit film o slavnem zpevakovi. Nejenom sdelit, ze dobre zpiva, dobre hraje na piano a krouti se pred vyprodanymi stadiony. Film s presahem, se sdelenim o necem, jak se zivot muze posrat i kdyz vas miliony miluji. A ze kdyz jsem na kluky, tak jsem a hergot musi to tam bejt videt se vsema rozchodama, stestim apod. A ani tentokrat nebyly hity zazpivanem Eltonem, ale nekym jinym. Jenze tady si tvurci nehrali, narozdil od @Bohemian Rapsody na to, ze je zpev vlastne totozny. Tady se to naaranzovalo jinak, zpivalo ve vice lidech, cast se treba i odrikala a funguje to naramne. Takhle se dela film o hvezde! A krome toho hlavni predstavitel Egerton byl naprosto skvely. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| R || Paramount || Rozpočet: $40 mil. || USA: $96 368 160 - ČR: 8 760 745 Kč - Celkem: $195 179 299 || Pokusím se vyvarovat srovnání s minulou "Bohemkou", se kterou sdílí mnoho společného. Elton John sice není nějaká mega hvězda mimo Británii, ale přesto jeho písně zná skoro každý. Dexter Fletcher si to moc dobře uvědomil, a tak nám místo nudného životopisného drama naservíroval životopisní muzikál. Naprosto originální pojetí, jehož sílá tkví v samotných skladbách. No o čem asi Elton psal? O svém životě? Díky tomu nás místo vysvětlovaček čeká muzikálové číslo, které nádherným zpracováním od kamery po střih posouvá děj dál. Taron je skvělý imitátor a Eltona jsem mu věřil v každé hudební scéně. Na čem film trochu strácí je právě to srovnání s Bohemian Rhapsody. Eltonova kariéra nenabízí takové pecky a mega koncerty století jako u Queenů. Proto může závěr trochu zapadnout mezi jiné biografyckými snímky. I tak je Rocketman skvělá hudební pecka až lituju, že Fletcher nenatočil celou Bohemku sám. 85%. ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy mě baví, obvykle pokud jde o vědce, či jiné významné osobnosti historie, ale sledovat průměrného zpěváka - zhýralého vyfetla a fagota Eltona, jak na misionáře v přímém záběru píchá kamaráda, nustále šňupe koko, a posléze se obléká do komických groteskních bukvocoidních obleků, tak toto zkrátka není nic, nad čím bych se rozplýval ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu rozhodně lepší než Bohemian Rhapsody. Tohle bylo živější, muzikálnější a i překvapivě to působilo i méně jako přibarvující, ačkoli se jednalo v jistých ohledech o fantaskní záležitost. Každopádně to víc bavilo. Zatímco Rhapsody byl spíš film s písničkami, zde to bylo pojato víc muzikálněji, kde písně sloužili i k posunu děje a byly jeho součástí. Rozesmátý Egerton byl opět super, stejně jako v Orlu Eddiem. Výborné byly také všechny použité kostýmy a celkově veškeré aranžmá. Je to dobrý film, od kterého nemůže čekat kdovíjak přesný životopis. Zde jde spíš o zábavu. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Ne kazdy zivot uspesneho zpevaka je dostatecne zajimavy aby zaslouzil zfilmovani, at uz nosi na predstaveni jakkoliv vystredni kostymy ci strka pero do mist kam ho vetsina nestrka. Nuda. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dexter Fletcher překvapil s kolika nápady přišel a jak kretivní byl. Například muzikálová čísla to je veliká lahůdka a radost pohledět. Celé je to pojaté bez nějakého klišé a patosu. Po herecké stránce je to koncert většiny, ale Taron Egerton vyčnívá nejvíce. Užil jsem si písničky a celé mi to sedlo a bavilo. 8/10 ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama