Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (465)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přál bych Rocketmanovi, aby se na něj chodilo stejně jako na Bohemian Rhapsody, protože je vlastně stejně skvělý - navzdory tomu, jak moc se od sebe ty dva filmy liší. Ovšem nemyslím si, že má Elton John u nás stejnou fanouškovskou základnu. Ale k filmu - Elton je v léčebně, závislý snad na všem, na čem to jde, a vzpomíná. Tedy spíše "vzpomíná". Jeho život je totiž sled úžasných muzikálových čísel. Barevný, rozjásaný, hlasitý, ale s dostatkem prostoru pro ticho, dusno a ponuro. A jeho hity dostaly nový kabát přesně v tom duchu (například když se ve scéně se Saturday Night's Alright objeví indičtí tanečníci, zní indické hudební nástroje, a v jiných scénách se z jindy řízných hitů díky komornímu podání staly vyloženě balady). Všechno je to velmi nápaditě natočené - co jsou pro Bohemian Rhapsody scény z koncertů a finále s Live Aid, to jsou pro Rocketmana muzikálová čísla, při nichž ale nejde jen o zábavu, nýbrž také o emoce, protože... Protože herci, kteří to všechno předvádějí, jsou dokonalí a tím se konečně dostávám k Taronu Egertonovi. Jestli se mi v porovnání s loňskými Queen líbí něco víc, je to rozhodně jeho výkon. Obdivuhodná proměna, pěvecké nadání, schopnost usmát se a přitom dát najevo, že ve skutečnosti mu do smíchu vůbec není. Klobouk dolů, je to super a plné nezapomenutelného. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Bude to znieť veľmi divne, ale ako tínedžerka som počúvala len dva druhy hudby: extrémny death metal (čiastočne aj black metal) a Eltona Johna. Ten chlapík má nepopierateľnú charizmu, jeho skladby sú fakt sofistikované, kvalitne zahrané na klavíri a vôbec neomrzia, ani po mnohonásobnom vypočutí. Jeho škandály ale už prehrmeli v 70. a 80. rokoch, takže touto stránkou jeho existencie som sa nezaoberala. Podstatná vždy bola hudba. Tá je vlastne podstatná aj v tomto filme, skladby sú perfektne rearanžované a hoci sú obohraté ako melódia starého verklikára, tu vôbec nenudia. Herecký výkon hlavného hrdinu je na Oscara, takisto kostýmy. Pre fanúšikov doslova povinnosť, pre ostatných zaujímavý a dynamický životopis. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už mě tyhle videoklipovité biografie s nulovou příběhovou rovinou (čti kde je nějaké gradující drama, kde je napětí??) přestávají bavit. Aaron je v tý roli super, a písničky fajn, ale jinak... nuda a šeď. Tam, kde mělo Bohemian Rhapsody na konci aspoň slavnej megakoncert, tady není... nic! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krasne kreativne, remeselne poctivo vymysleny a vynikajuco zahrany zivotopisny muzikal. Za mna je tu vsak obrovsky handicap. Hudba Eltona Johna so mnou nic nerobi a nezmenilo sa to ani po tomto filme. Zvysok filmu je nastastie tak dobry, ze som si to aj tak uzil. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eltona Johna na rozdíl od Queenů mám jen ve velice malém povědomí. Queeny celý život miluji, kdežto Elton mě je tak nějak jaksi ukradenej. Přesto jsem doufal v kladný výsledek, když se mě kdysi líbilo Walk the Line. Bohužel. Rocketman se zabývá spíše Eltonovým nitrem a jeho pocity. Taron Egerton podává o třídu slabší výkon než Rami Malek. A takhle to bude teďka s každým hudebním životopisem. Bohemian Rhapsody zkrátka nasadilo příliš vysokou laťku a nebude pro nikoho snadné ji zdolat. 40% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy, které jsou plné protivných a vypočítavých bytostí, nemám prostě v lásce. Rocketman má maximálně dvě kladné postavy, které se nechovají jako absolutní hovada a ty si želbohu na velkém plátně vyslouží minimální prostor. Já chápu, že příběh i postavy jsou inspirované skutečností, která nebyla zdaleka ani krapet růžová a nepochybuji o přesnosti její realizace, ale nic to nemění na tom, že mě tenhle existenciální odpad (Eltonovi rodiče, John Reid) nebavilo sledovat. Pro mě je tohle bohužel bariéra, kterou nedokážu překlenout a brání mi si užít sebelepší filmařinu... Taron Egerton je výborný, řemeslo poctivé a obvykle obdivuji snahu natočit něco krapet jiného, ale tady mi to přišlo tak blbé, nudné a totálně mimo mísu… muzikálové pojetí mě nebetyčně iritovalo, fantasmagoriální vsuvky mi přišly úplně dementní a nechápal jsem, jak se něco takového může ve filmu tohoto typu objevit. Jediné emoce, které ve mně tento film vyvolal, byly nechápavost nad naivitou a arogancí ústřední postavy a nechuť vůči všem ostatním. Ach jo.. rozumím tomu, že to je based on true story, ale já zde nehodnotím historickou přesnost a podobné nešvary, já hodnotím film jako takový, jak mě bavil a především, jak na mě působil a v tomhle ohledu to je pro mě jeden z nejhorších filmů roku. Jen taková poznámka na závěr… žijeme v jednadvacátém století a ve snímku, který se odehrává v rámci několika desetiletí, určité postavy vůbec nestárnou?! Sledovat vedle sebe Tarona Egertona a Bryce Dallas Howard jako zosobnení syna a matky bylo čiré utrpení. 4/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sex, třpytky a rock n' roll.... Aneb naprosto geniální fantazijní muzikál, který nejenom oslavuje nadpozemskou hudbu krále soft-rocku, Eltona Johna, ale zároveň je i (doslova) nepřikrášlenou terapeutickou rekapitulací jeho tragikomického života. Neskutečně opojný, pohlcující a eskapistický zážitek, který jen tak neuvidíte. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že úspech Bohemian Rhapsody na seba nenechal dlho čakať a tak Dexter Fletcher , ktorý dokončoval Fredyho, natočil aj ďalšieho hudobného velikána - Eltona. Hneď na úvod poviem, že to určite nie je také dobré ako Queen. A to s niekoľkých dôvodou. Prvý a ten najväčší je ten, že Queen mám rád a poznám hromadu ich pesničiek, zatiaľ čo od Eltona moc toho nepoznám. Asi len to najznámejšie. Druhý dôvod je príbeh, ktorý ponúkne zmapovaný len úsek Eltonovho života. To ako sa dostal k hudbe a k alkoholu, poprípade k drogám. Zvyšok vyriešia titulky, v ktorých nás odbijú a zhrnú všetko podstatné. A ten tretí je, že nemám rád muzikáli. Musím uznať, že tu mi to toľko nevadilo a bolo to dávkované a prevedené celkom s citom a dobre to zapadlo do filmu, no aj tak nemôžem povedať, že by ma to zaujalo. Každopádne ako celok je to fajn, dobre to plynie, nenudí to a Taron Egerton to zahral celkom s chuťou a keby aj vyhral Oscara ako Rami Malek, nedivil by som sa. S prázdnymi rukami však tiež neodišiel a aspoň ten zlatý glóbus si odniesol. Určite zaujímavý film, ktorý odporúčam, ale nie tak zábavný ako o triedu lepší Bohemian Rhapsody. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nesmírně chytře a chytlavě stylizovaný skoro-muzikál, který představuje extravagantní osobnost Eltona Johna právě skrze svou pestrobarevnost a dějotvorné muzikálové vsuvky. Retrospektivní vyprávění z protialkoholní léčebny sice není kdovíjak originální rámec, ale vše je tentokrát dobře uchopené a skrze čím dál otevřenější Eltonovu zpověď si o něm divák skládá komplexní obrázek, který je samozřejmě v úplném finále oslavný, ale na rozdíl od Mercuryho portrétu v Bohemian Rhapsody se mu dá stoprocentně věřit - Rocketman totiž možná není kdovíjak nadstandardní a úžasný v řemeslu, avšak daří se mu citlivě a uvěřitelně vybalancovat mezi složitými motivy homosexuality, rodičovské nedůvěry či nelehkého údělu hvězdného statutu a nevyvolává v divákovi podezření, že ho jen vodí vesele za nos. Je to filmařina osobitá, a to je dobře. A Egerton je fakt dobrej. 80% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek si vyjasněme dvě věci: Nejsem nějaký velký fanoušek hudby Eltona Johna a především...... odmítám v této recenzi srovnávat Rocketmana s Bohemian Rhapsody! Je to jednoduše proto, že Bohemian Rhapsody a Rocketman jsou hodně jiné filmy. V obou případech jde sice o životopisy dvou pěveckých legend, zatím co Bohemian Rhapsody je ale o Freddie Mercurym a jeho kapele Queen a jejich příběh doplňují jejich známé písničky, Rocketman vypráví Eltonu Johnovi a jeho písničky se ve filmu nejen zpívají, ale především se Johnovy písničky používají v rámci muzikálových čísel. Těch klasických muzikálových čísel kde je normální, že celý dav tančí a zpívá a po konci písně se celý dav začne chovat jako by se nezpívalo, dá se v něm zpívat se svou o 20-let mladší verzi a dějí se v nich věci, které by se reálně stát nemohli. Rocketman totiž ani nemá být biografií podobně jako Bohemian Rhapsody ale hudební fantazii, kterou zpěvák Elton John pravděpodobně jen tak jednoduše odvyprávět nemohl, protože si pravděpodobně většinu ze začátku své kariéry díky drogám a alkoholu jednoduše nepamatuje. Režíruje Dexter Fletcher, který po vyhazovu Bryana Singera dodělával Bohemian Rhapsody a předtím natočil Orla Eddieho ke kterému mám sice výrazné výhrady, jeho režie mě ale bavila a řekl jsem si, že k příběhu Eltona Johna by mohla sednout. V Orlu Eddiem si jinak hlavní roli zahrál Taron Egerton..... a Eltona Johna nehraje nikdo jiný než Taron Egerton! Byla to jistě dobrá zpráva v tom, že si režisér a hlavní hvězda budou sednout a nabídnou snad co nejlepší biopic, který se bude minimálně pokoušet vyrovnat Bohemian Rhapsody. Nejen Fletcherovi a především Egertonovi ale všem co se na filmu podíleli se musí sklopit klobouk dolů. Rocketman je totiž povedená biografická hudební show, která si jede ve výrazně odlišném typu vyprávění než je zvykem a je to na tom to pozitivní, protože raný začátek kariéry Eltona Johna rozhodně nebyl jednoduchý.... Trápí mě možná fakt, že co se týče Bohemian Rhapsody byl celý příběh Freddyho Mercuryho výrazně zajímavější a především Mercury umřel a tudíž byl jeho příběh zakončený a více díky tomu celé vyprávění Bohemian Rhapsody tak emocionálně fungovalo. To se u Rocketmana samosebou nemůže povést, protože Elton John je pořád naživu a při síle a tak se musí emoce těžit především z toho, že i když je John pořád naživu, vytrpěl si toho hodně a to už od dětství- Matka a otec o něj nejevili zájem, byl stydlivý, potýkal se svojí homosexualitou a ze začátku ani pořádně nevěděl jak se prosadit v showbyznysu a když se mu to konečně povedlo, další horská dráha jeho života začala.... Příběh Reggieho Dwighta se sice na první pohled nemusí zdát tak výrazně zajímavý jako příběh Farrokha Bulsary, ve skutečnosti je ale i celý Reggieho příběh v rámci příběhu neskutečná dráha plná životních nástrah a emoční nevyrovnanosti, které Reggie později utopil v drogách, chlastu a sexu. Film především pracuje s tím, že Elton John v skupinovém sezení doslova vypráví o tom jaký čůrák od roku 1975 byl a i když se nepoví v jakém roce John příběh vypráví, pravděpodobně to ale bude na konci 80. let. Zatím co Bohemian Rhapsody se ale celou dobu drželo reality (samosebou pár věcí není přesně věrné pravé historii), Rocketman si hraje s tím, že je mimo realitu a dít se může naprosto cokoliv. Díky tomu se objeví spoustu vizuálních prvků o kterých divák ví, že ve skutečnosti nedějí a vše je jenom v Johnově speciální hlavě, vše to ale funguje a perfektně utvrzuje atmosféru v daném vyprávění. Především choreografie spojená se singly Eltona Johna je perfektní, zvláště když se k tomu přidá i vše okolo včetně perfektního, PERFEKTNÍHO TARONA EGERTONA! Tarona Egortona mám rád už od prvních Kingsmanů a táhne nahoru i výrazně špatné filmy (poslední Robin Hood!) a věřil jsem, že se s rolí Eltona Johna silně popere. A já prostě v případě Egertona nemůžu nic jiného než chválit, chválit a zase chválit. Egerton nehraje Eltona Johna, protože se stal Eltonem Johnem. Všechny písně Eltona Johna dokonce ve filmu nazpíval sám, tedy něco úplně jiného než v případě Bohemian Rhapsody kde Rami Malek sázel na playback v podobě Queenovských hitovek. Poměřovat ale celkově jestli lepší herecký výkon podal Rami Malek nebo Taron Egerton je hodně tvrdý oříšek, herecký výkon Maleka byl možná ve finále přece jen trochu výraznější i tak byl ale Egerton perfektní a minimálně tu Oscarovou nominaci bych mu opravdu přál i když Akademie bohužel těžko udělí dvakrát za sebou Oscara v kategorii nejlepší herecký výkon v hlavní roli v podstatě za ,, úplně stejnou roli ´´. Také je Rocketman celý vulgarit, drog, pánského sexu a skvělého vypravěčského tempa. Nedivil bych se kdyby Elton John pravděpodobně na producentské židli některé části svého života výrazně změnil, hádám ale, že většina je pravdou a Elton John dost možná v Rocketmanovi ze svého života předvedl mnoho věcí o kterých předtím nikdy veřejně nemluvil. A nikdo by se mu za to neměl divit.... Skvěle natočená biografie, která je sice hodně utržena ze řetězů, na druhou stranu ale tak alespoň vizuálně ohromí a především vypravěčskou strukturou a výborným Egertonem v hlavní roli potěší. I když jsem na začátku řekl, že nebudu porovnávat, musím říct, že i když mám Bohemian Rhapsody přece jen o trochu radši (Live Aid finále Rocketman pochopitelně jen tak nepřekonal!), Rocketman je také skvělou biografii, která na to šla výrazně po svém a představila Johna Reida na rozdíl od Bohemian Rhapsody trochu v jiném světě. Jestli je jinak lepší John ,, Malíček,, Reid z Bohemian Rhapsody nebo John ,, Robb Stark´´ Reid z Rocketman je těžká otázka, jelikož s Reidem pracuje každý film jinak. Richard Madden mě ale pořád nepřestal bavit a společně s Jaimem Bellem jsou Egertonovi skvělými hereckými poskoky. PS: Jak jsem čekal tak ve filmu chybí Johnovy songy z Lvího krále (Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight nebo I Just Can't Wait to Be King by prostě Disney neschválil i když je otázka jak práva na Johnovy songy k tomuhle filmu fungují), pokud ale Rocketman končí na konci 80. let dává to smysl, jelikož Lví král vznikl až v roce 1994. Crocodile Rock, Rocketmana nebo především duet Don't Go Breaking My Heart s Kiki Dee ve filmu jsou .... () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantasticky poňatá biografia, kde je úplne jedno, do akej miery sa drží reality. Rocketman je zjavnou a otvorenou variáciou na život Eltona Johna, kde štylisticky mieša témy jeho skladieb a hlavné motívy života do jedného podoby uleteného muzikálu. Takto by sa mali točiť hudobné biografie. A nielenže Taron Egerton neskutočné hrá Eltona Johna, no rovnako dobre mu ide aj spievanie! 9/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Když film rozjel první muzikálovou scénu, kde dojemně zpívá celá Eltonova rodina, byla to pecka. Bohužel se tohle velmi brzy vyčerpá a postupně se to spíš stává jakousi povinností, než že by to nějak výrazně filmu přispělo. I když možná si to víc užije fanoušek tvorby Eltona Johna. Já mám rád pár jeho songů a taky ho především znám jako vtipného a sebevědomého chlapíka. Tady ho trápí sebevědomí příšerně a pár dobrých hlášek sice má, ale zrovna tohle hlavnímu herci moc nejde. Přesto hraje Taron Egerton výborně, a vlastně je to jeden z hlavních důvodů proč film vidět. Celkově jsem z tohohle zpracování spíš nesvůj. Asi si zjistím, jak moc si vymýšleli (snad to není tak ujetá smyšlenka jako Bohemian Rhapsody), ale i když musela být divočina prožít si tenhle život, stejně to na mě nepůsobilo v tomhle pojetí nijak zvlášť originálně a zábavně. Elton se rychle proslaví, jeho rodina se k němu chová čím dál hůř, bere drogy a pije... Něco klasicky hollywoodsky vyhrocené (např. hádka s jeho dvorním textařem - i když se tam stále zdůrazňuje, jak se nikdy nepohádali), něco zase zjednodušené (Opravdu jsou jeho rodiče takoví padouši? To asi pro ně bylo pěkně trapné tenhle film vidět...). Poměrně zábavný film, ale čekal jsem víc, tyhle hudební dramata mám obvykle radši. (7/10) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Obrovská pecka plná energické muziky a výjimečného hereckého výkonu Tarona Egertona, kterému bez problému uvěříte, že je Elton John. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi dobré, skvělý rozjezd a povedené propojení retrospektivy s přítomností, vše ale postupem času zabředlo do jakési příběhové monotónnosti s nikterak kvalitními skladbami, kýčovitými muzikálovými prvky a již stokrát omílaným příběhem o bohatství, slávě a morálním úpadku dříve zakřiknutého, stydlivého klučíka, ze kterého je nyní popová hvězda světového formátu. Náhle, tedy ve chvíli, kdy dosáhne materiální a finanční neomezenosti, začne silně toužit po změně svého zhýčkaného a nestoudně rozmařilého života...alespoň pár změn, tu patologickou vášeň v nakupování si, s dovolením, ponechám, ale jinak už budu hodný a budu pomáhat lidem. Pro fanoušky Eltona jistě zážitek, pro mě průměrný a zbytečně "ulítlý" životopisný film. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je stejně kýčovitý jako jsou oblečky Eltona Johna extravagantní. Zajímalo mě, čím si podmanil davy. To jsem se nedozvěděla. Hudba Eltona Johna mě nechává chladnou, stejně jako tento film. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Řada lidí to bude asi srovnávat s Bohemian Rhapsody. Přeci jen oba filmy májí velmi podobný námět, má je na svědomí stejný režisér a navíc oba filmy dělí od sebe zhruba půl rok, což není zas až taková doba, aby to k tomu srovnávání nesvádělo. Rukavice vhozena - Challenge accepted! Jde se na to: << Bohemian Rhapsody vs. Rocketman >> ->HUDBA|1:0| U Bohemian Rhapsody si budete říkat tuhle taky znám, zatímco u Rocketmana si budete říkat, kdy už bude hrát nějaká co znám. ->VTIP|1:1| K popukání není rozhodně ani jeden film, ale přeci jen Rocketman si na nic nehraje a samotný Elton je ve filmu občas ztvárněn jako solidní pako. ->AUTENTICITA|1:2| Všichni vědí, že jak Fredie tak i Elton rozhodně nebyli žádné neviňátka. To co se však jeden film snaží spíše neukazovat, tak to ten druhý ukazuje zcela bez obalu a otevřeně. ->UVĚŘITELNOST|1:3| Z Bohemian Rhapsody ta adorace osobnosti a stavění pomníku, ať už lídrovi samotnému či rovnou celé kapele, stříká na sto honu. U Bohemin Rhapsody už během sledování filmu máte určité pochybnosti a po shlédnutí prostě neodoláte nutkání si ověřovat, co ještě byla pravda a co byl jen čistě scénáristický výstřelek pro větší líbivost filmu. Rocketman vám svým pojetím v muzikálových scénách naznačuje, tady to takto mohlo být a toto se zúčastněným zrovna asi tak mohlo odehrávat v hlavě. ->DOJEMNOST|2:3| Jeden se z toho vysekal a druhý nikoliv. To se trumfuje i šťastným a spokojeným životem dosti těžko. ->HERECKÉ VÝKONY HLAVNÍCH POSTAV|2:4| Jak Rami Malek, tak i Taron Egerton se s nelehkou roli popasovali na výtečnou a oba herecké výkony jsou skromně řečeno fenomenálně brilantní. Jeden z nich to však měl vzhledem ke scénáři přeci jen o malinko těžší. ->HERECKÉ VÝKONY OSTATNÍCH|2:4| Když nehraje hudba a nezpívá se, tak je to velmi vyrovnané, ale jakmile začne show, tak má u mě Rocketman navrch a to přestože nejsem muzikálový typ. ->ORIGINALITA|2:5| Oba si hrají na biografický příběh, jen jeden z nich má ale i přímo fantasy muzikálovou linku, ve které se jen naznačuje. ->PODBÍZIVOST|3:5| Bohemian Rhapsody si jde od začátku tvrdě za svým, ale jaký by to byl film, bez těch všech hitů okolo? A máme tady konec: Moc nechybělo a skončilo to debaklem. Jsem na 99% přesvědčený, že tady na CSFD i na IMDB bude mít ve finále vyšší hodnocení Bohemian Rhapsody, to však ještě neznamená, že je to i lepší film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žijící legendární pěvec tak trochu záviděl zesnulému legendárnímu pěvci ze stejné geografické líhně, že má vlastní film, a tak si vydupal životopisný muzikál, v němž bude dvě hodiny svádět osobnostní boj se závislostmi všeho druhu, psychickými démony a řídnoucí kšticí. Pokud znáte tvorbu Eltona Johna (alespoň povrchně), máte vyhráno. V podstatě se jedná o muzikál, kde se hudebních čísel vyskytuje nemalé množství. Nečekejte žádné popisky s jednotlivými časovými obdobími, absentují i názvy vydaných hudebních alb, nedočkáme se všech jeho (zásadních) hitů (Nikita, Cande in the Wind jen v krátkém orchestrálním úryvku a i na další hitovky se také nedostalo), což je škoda, koncertní vystoupení se omezí jen na kratičké vsuvky, které ovšem celkem věrně imitují někdejší slavná koncertní show, jak se přesvědčíme výtažkem v závěrečných titulcích. Elton coby Taron Egerton na začátku filmu v jednom ze svých extravagantních kostýmů napochoduje na sezení terapeutické skupiny, načež se začne odvíjet jeho (tak trochu halucinogenní) životní příběh, prokládaný fantaskními prvky a hudebními interpretacemi jeho písní, doprovázený máti, ztvárněnou Bryce Dallas Howard, která by ho musela porodit už v osmi letech, následuje průlomový přesun z Anglie do USA a vše vrcholí autentickým klipem I´m Still Standing, do něhož je Egerton coby Elton John digitálně "vložen", což působí poněkud uměle a divně, a s delikátním finále "Bohemian Rhapsody" to prostě nelze srovnávat, načež se moc ani nedá vyhnout srovnání těchto dvou po sobě jdoucích hudebních filmů. Podstatný rozdíl tkví v tom, že Elton stále žije. A "práská" na sebe nevídaně, takže se prezentuje coby citově strádající a osaměním trpící osobnost, co je odvržena rodiči, polyká "dobroty" a ve volném čase otřásá základy heterosexuálních praktik, načež svoji sexuální identitu zkouší nalézt i u opačného pohlaví, takže mu zazvoní i hetero svatební zvony. Poblíž má textaře s tváří Jamieho Bella, s nímž se nikdy nepohádal a pojí ho s ním celoživotní přátelství, ovšem k poklopci si neuváženě připustil i vypočítavého homosexuálního manažera Richarda Maddena, takže má o důvod víc proč psychicky strádat. Celý film ovšem obývá senzační Taron Egerton, který interpretuje Eltonovy songy osobně, zabarvení hlasu i zjev nemá smysl řešit, ale něco z originálu se dá v jeho podání určitě nalézt. Dexter Fletcher byl do Bohemian Rhapsody naprosto nenápadný režisér, dnes jej klidně označím za specialistu na hudební filmy. Taron Egerton moc dobře udělal, když s ním ve své kariéře opětovně spolupracoval, a společně dali vyniknout i třetímu z party, kameramanovi George Richmondovi. Vznikl pozoruhodný a svérázný hudební film, co měl smůlu v tom, že Bohemian Rhapsody bude navždy před ním. 9/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ak je dôsledkom prehnaného úspechu Bohemian Rhapsody, že sa bude točiť viac filmov ako toto, alebo The Dirt, tak odvolávam všetky hejty, ktoré som o tej limonáde narozprával. Úplná bomba. Crocodile Rock je spolu s Margaret Qualley na kapote v novom Tarantinovi, druhou najikonickejšou scénou roku 2019. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborný Egerton v sympatické biografii, do značné míry pojaté jako tradiční muzikál. Kromě hudebních a tanečních čísel nejvíce zapůsobí emočně vypjaté scény s Eltonovými rodiči. A taky se musím přiznat, že po tomhle filmu je mi Elton John o dost bližší - nejen jako (skvělý) zpěvák a hudebník, ale hlavně jako člověk. 75 % ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama