Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (465)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Rocketmana ma neraz napadlo, prečo takto nápadito nemohol byť nakrútený aj Bohemian Rhapsody. Vzhľadom na to, akej pozornosti sa ale omnoho konvenčenejšiemu filmu dostalo, je to vlastne samozrejmé, čo je rozhodne škoda. Elton ani náhodou nepatrí medzi mojich hudobných favoritov, čo nič nemení na tom, že som si dokázal skvelo užiť film o jeho živote. A pokojne by som zvládol aj pokračovanie venujúcemu sa neskoršiemu obdobiu jeho tvorby, tá je tu ohraničená nakrúcaním klipu k I´m still standing. Rodinná "pohodička" pri I want love je ešte lepšia ako klip s Robertom Downeym jr. a tak som krátko po začiatku vedel, že Rocketman ma bude baviť a prekvapovať až do konca. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na piesne Eltona Johna, s ktorými som bezvýhradne spokojný mi stačia prsty dvoch rúk. Na spokojnosť so životopisným filmom potrebujem čosi iné a o čosi viac, než som v rámci 121 minút dostal. Viacerí užívatelia porovnávajú tento film s Bohemian Rhapsody. Isteže sú medzi nimi styčné body, ale z môjho hľadiska je podstatné, že som obom dal tri hviezdičky, čo nie je bežné u filmov ktoré oddeľuje 15 %. Znamená to, že som bol s týmto filmom spokojnejší, ako s Bohemian Rhapsody, lebo ten mal na viac. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najväčšie filmové očakávanie nového mesiaca. "Rocketman" je podľa mňa skutočne vynikajúci životopisný hudobný film. Plný energie, plný života a okrem toho som často mal pocit, že som Eltonovi plne rozumel. Nič sa nestane zo dňa na deň. Je zaujímave nahliadnuť do jeho detstva. Ako sa neustále snažil získať lásku druhých. A ako mu ju nikto nedával. A cítil sa sám. Obdivujem jeho talent, že bol schopný zložiť hudbu na texty. V dnešnej dobe sa to robí skôr opačne, no vďaka tomu mohli vzniknúť skutočne rôzne zaujímavé skladby. Potom ale nahliadneme aj do obdobia 70-tych rokov, keď sa dostal obrovský úspech. A opäť je tu vidno skvele jedna vec. Nie je nič horšie, ako dať svoj život do rúk človeka, ktorý vo vás vidí len značky dolárov. Skôr či neskôr vás ten parazit absolútne zlikviduje a ešte vás bude obviňovať ako ste mu zlikvidovali jeho biznis. Viem si predstaviť, že zvládať veci v takejto časovej tiesni, s takými termínmi a okrem toho tvoriť novú muziku je v podstate pre autora likvidačné. Niekedy nie je dobré dostať až príliš vysoko. Aspoň teda v určitých aspektoch. Jeho rodičia okrem toho mi prišli skutočne odporní. Scénka, kde má podpísať otcovi platňu je jedna z najkrutejších momentiek v celom filme. Hudba je vynikajúca a okrem toho Taron Egerton ma maximálne presvedčil o tom, že je Elton John. V mojich očiach vynikajúci hudobný film, ktorý je treba vidieť a najlepšie v kine. Zanechá to vo vás ten obrovský feeling, ktorý ten film potrebuje. Takže v mojich očiach rozhodne film stojí za to a môžem ho odporúčať. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hudební životopisný film, který se nebojí využít hudbu, odlepit se z okovů reality a dát prostor i fantazii. Díky tomu je zábavnější než velepopulární Bohemian Rhapsody. Navíc je tu skvělý Taron Egerton, který se nesnaží Eltona imitovat, o to lépe ho ovšem zahrál. V ději nutně dojde na jistou nudnou životní fázi, ve které filmu spadne řetěz, ale jinak je to opravdu dobrý film. A to mě hudba Eltona Johna moc neoslovuje, i když pár z těch písní použitých ve filmu už jsem samozřejmě slyšel (70%). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Bez těch muzikálových vložek by mě to asi bavilo více, ale na druhou stranu to bylo takové Eltonovité. Celý film je hodně o citových okamžicích emocionálně slabého člověka. Je to životopis jedné senzitivní umělecké duše, která de facto prožila mládí, které lze vidět v každé druhé domácnosti, ale halt každý bolest prožívá jinak. Povedlo se. Pěkné herecké uvěřitelné výkony. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobré písničky, ale tyhle filmy o geniálních a praštěných lidech a jejich životech jsou prostě strašně scenáristicky upravovaný, protože nikdo se nebude koukat na černocha, co se deset let snaží prosadit břinkáním po barech. Jsou náměty, na které bych prostě film netočil, dost možná je tohle ten případ. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Bohemian Rhapsody se nabízí hned z první (uvedení do kin docela brzy po sobě, podobné hudební období, extravagantní osobitost a talent Freddieho i Eltona) a musím přiznat, že v konečném důsledku pro mě vyhrává Rocketman - je to nápaditější film, je zde mnohem důmyslněji pracováno s hudebnímy kousky, které jsou vsouvány do muzikálové fantasmagorie s prvky autobiografie a působí paradoxně mnohem autentičtějším a upřímnějším dojmem (i přes jejich fantasknost) - Rocketman navíc není tak komfortní a uhlazený jako snímek o Queenech - cesta peklem životního stylu sex drogy a rock'n'roll je zde mnohem intenzivnější, bolestnější a uvěřitelnější a o to víc si člověk užije závěrečnou katarzi, kdy se konečně všechno zlomí a nadejde cesta z podzemí znovu na povrch. Silný emocionální zážitek a naprostá hudební bomba. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímek o pozdní snaze umělce o návrat k prvotní realitě. Podobný snímek Bohemian Rhapsody je ohleduplnější, přímočařejší, líbivější a pietnější. Má také auru předčasné smrti zatímco Elton John své démony vyřešil. V Rocketmanovi je méně klišé a víc upřímnosti.Elton odkrývá i své temné chvíle. Dvě věci si divák uvědomí mimoděk. Jak výjimečné texty mají písně Eltona Johna a jak ironické je, že filmu o něm chybí finální patos pouze proto, že na rozdíl od Mercuryho nad svými démony zvítězil. Film vypráví vynalézavěji, v nesentimentálním výprodeji sama sebe a stylizovaněji. Pcity se vyjadřují hudbou. Jímavé jsou přechody mezi smutným Eltonem v šatně a koncertem kde ovládne publikum. Raní scéna v níž se zrodí Your song je nejsilnější a nejčistší. Eltonovi textu jsou velmi kvalitní, to je další výhoda filmu.Celkově dávám 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Divák by mohl očekávat další autobiografii ve stylu Bohemian Rapsody, ale Rocketman jde na to jinak. Spíš než o biografii se jedná o fantasy muzikál, kde jsou muzikálová čísla, která se v životě Eltona Johna nestaly a nenajde se zde žádná klasická rekonstrukce, některého z jeho koncertů. O samotném Eltonovi se toho divák také moc nedozví a vyjma klasických rockerských eskapád se toho v jeho životě moc zajímavého nestalo. Ani samotná hudební čísla i samotné písně nejsou pro běžného diváka tak zajímavé, jako tomu bylo právě ve zpracování legendární kapely Queen. Naštěstí vše úspěšně táhne Taron Egerton, který hraje jako o život a těch pár známých písní v jeho podání, určitě také potěší. Eltonovi fanoušci si můžou jednu hvězdu přidat, protože je to ve výsledku film hlavně pro ně. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že hudbu Eltona Johna mám ráda a od toho se odrazím. Film byl chvílemi senzační, především zásluhou perfektního Tarona Egertona a již zmíněné hudby. Chválím, že se toho tvůrci nebáli a narozdíl od umírněné Bohemian Rhapsody ukázali sex, drogy a rock n´roll, chlast, stíhy, depky, vše, co k Eltonovi patří. Nebo patřilo. Je jasné, že člověk poznamenán špatnými rodinnými vztahy si takovou zátěž nese dlouho, však přestože to chápu, v tomto filmu toho bylo nějak moc. Vlastně se to všechno točilo jenom kolem zpackaného dětství a depresí z toho plynoucích. Kariéra, senzační umělecká show, probíhá v ději poměrně mimochodem a to je škoda. Dočkáme se sice několika špičkových pódiových scén, ale vše to rychle zahučí zpátky do Eltonovo duševních sraček. Další pasáže, které mě poděsily byly ty, v nichž zpívá celá rodina. Vadí mi, když v muzikálech pějí lidé, kteří zpívat neumí. A tady se to také stalo. Štěstí že jen v první třetině filmu. Scény z dětství celkově zabraly mnoho prostoru, někdy je méně více, divák by stejně dobře pochopil. A Bryce v roli odporné matky cirkusácky přehrávala, nebylo to ono. Prostříhání by filmu vyloženě prospělo. Přesto všechno, suma sumárum, za čtyři. Uznávám, že co se na Rocketmanovi povedlo, to bylo velmi dobré. Nezbývá než to nějak uzavřít, takže: Sire, za pět týdnů se vidíme ve Štýrském Hradci naživo. Snad to bude show, kterou si užiji maličko lépe, než dneska tu na stříbrném plátně... Věřím, že ano. :) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nie som pravým fanúšikom extravagantného šoumena Eltona Johna, ktorý vie parádne skombinovať - klavír so spevom, čo taktiež s doplnkom (pridaním) jeho typických, uletených kostýmov, pridáva na samotnej, konečnej zaujímavosti (hudobnej udalosti) spojenej s veľkým očakávaním, čo zo seba opäť vydá, ale i napriek tomu som si tento pozoruhodný retro snímok vskutku dosť užil, asi aj kvôli tomu, že sa na nič nehrá, je bez akejkoľvek servítky i cenzúry, je úplne prirodzený, ako sa len dá. Nedá sa povedať, že by bol totálne kontroverzný, akoby ste skrytou kamerou sledovali skutočného E.J. , ale aj tak má kopec silných sekvencií, ktoré sa neboja zájsť do krajnosti. _ Spevácka i-k-o-n-a sa podieľala na realizácii filmového diela, ako výkonný producent, čiže je úplne pochopiteľné, že si predovšetkým starostlivo ustrážil excelentného hereckého predstaviteľa - Tarona Egertona, ktorý je priam božský, skvostný, unikátny, alebo si myslím, že dohliadal nielen nad scenárom Leea Halla, ale určite i režisérovi Dexterovi Fletcherovi „fušoval” do remesla, keď mu radil, kedy nakrútiť najlepší záber... Spomínaný D. Fletcher, mimochodom dokončoval minuloročný filmový trhák - Bohemian Rhapsody (po problémovom r. Bryanovi Singerovi, aj tak považujem jeho zásluhy za najväčšie), ktorého spevák, líder - Freddie Mercury (r.m. Farrokh Bulsara), je podľa mňa oveľa lepší, charizmatickejší „SLÁVIK” , než Elton John (rod. meno Reginald Kenneth Dwight), s tým okrajovým paradoxom, že táto recenzia ide v tom duchu, že o veľkom šoumenovi sa nakrútil slávnostnejší snímok, než o interpretovi, ktorého vnímam, ako človeka s darom od Pána Boha pre dokonalý spev z nebies ! PS : Tvorcovia sa zvyčajne nevyhli typickým klišé, t.j. stvárňovanie postáv a stárnutie. Vezmite si, že medzi Bryce Dallas Howard a Taronom Egertonom je iba 8 ročný vekový rozdiel, a pritom sa ksichtia : „matka a syn” , už tým pádom sa film stáva menej uveriteľným, a to ešte nehovoriac o opotrebúvaní f. charakterov, to je mimo môjho rozumného chápania ! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba povedať, že Elton John je určite pozoruhodný skladateľ s hudobným megatalentom. Škoda, že neostalo len pri tom, hoci kvitujem, že tu jeho orientácia nešla do explicitnosti (hoci žalúdok mi poriadne obrátilo) a je tam veľa pesničiek (podľa mňa až priveľa). Napriek tomu nechápem, prečo niektorí ľudia majú pocit, že ich sexualita je ich najdôležitejším statusom. Tak dopadol aj George Michael, namiesto spevu začal viac prezentovať obscénnosťami a zomrel v zabudnutí sám so svojími drogami. Elton John sa nedávno vyjadril, ako je šokovaný, že v Rusku sa tento film premieta bez 5 minút jeho úspešného homosexualizovania. Nuž škoda, že ja som nevidel tú ruskú verziu, mne vôbec tie scény nechýbali. Dokonale by mi stačil životný a hudobný príbeh tohto žabiaka, u ktorého ťažko viete rozlíšiť, kde je prdel a kde hlava. Ešte že nosí okuliare. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V loňském roce jsme nahlédli pod pokličku do života Freddieho Mercuryho, letos jsme měli možnost zavítat do říše Eltona Johna. A že to byla vskutku pestrobarevná jízda plná chytlavých songů, drog, alkoholu, vzestupů, pádů a hledání lásky k bližním i sobě samému. Rocketman je místy spíš muzikál než hudební film - tvůrcům se skvěle podařilo zasadit Eltonovy songy do průběhu děje. Nevím, do jaké míry odpovídají zobrazované události skutečnosti, nicméně jsem se rád nechal poučit o Eltonově životě, který to neměl opravdu jednoduché - zejména co se týká vztahu s rodiči a všudypřítomného pocitu osamělosti. Film má sice pomalejší rozjezd a divák si musí trochu zvyknout na pojetí filmu, nicméně pak se to vše začíná hezky rozjíždět a celé se to zastaví až při závěrečných titulcích. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Umelecké vklady sú prínosom, páčili sa mi prechodové fázy medzi scénami, boli nápadité a oživovali snímok. Zobrazujúci výsek zo života legendárneho speváka Eltona Johna je síce v mnohom okázalý a pre niekoho možno kontroverzný, avšak neprekračuje hranice prijateľnosti. Vo filme odznejú známe hity, tempo filmu je skvelé a napriek jednoduchému príbehu určite poteší. Taktiež aj balansovanie medzi hudobným filmom a muzikálom. Oceňujem herecký výkon Tarona Egertona v úlohe speváka. 4+ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já životopisná hudební dramata nemám rád, ale tak chtěl jsem se dozvědět něco o životě Eltona Johna, a tak jsem se na to mrknul. A hlavně zde hraje Taron Egerton, kterému ta role fakt sedla. No musím říci, že film je velmi dobře zpracován, líbilo se mi to a písničky také celkem dobré. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Marně u Rocketmana hledám nějakou velkou chybu, do které bych se mohla navážet. Egerton je snaživý a ostatní mu snažně sekundují, film je natočený hravě a vlastně s určitou láskou. JENŽE... nemůžeme tvrdit, že Elton John měl kdovíjak originální život celebrity a ve výsledku se od mnoha jiných liší tím, že na rozdíl od mnoha jiných celebrit nakonec tu odvykačku od drog i od slávy ustál. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než podbízivá slátanina Bohemian Rhapsody. Tvůrci se snažili písničky zakomponovat do děje (dobrá choreografie) a děj sice nepokrytě fandil Eltonovi, ale neukazoval ho aspoň jako nadpozemskou bytost bez chyby. Na druhou stranu sledujeme standardní příběh odstrkovaného chlapce, který se neustálým odmítáním, trápí i v dospělosti, takže se uchýlí k návykovým látkám a nakonec zvítězí. Nic nového pod Sluncem. On už život takový je: kopíruje sám sebe. Od filmu bych ale čekala víc, například nějaké zamyšlení se, pokud bych mu měla dát lepší hodnocení. A taky nejsem Eltonova zarytá fanynka. Metafory také nemusely být tak prostinké, až naivní. SHRNUTÍ: Ani okamžitý úspěch tě neuchrání od pochybností. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dlouhý předlouhý životopisný muzikál, při jehož sledování jsem měl paradoxně pocit, že sleduji život britské superstar z rychlíku. Tvůrci jako by chtěli obsáhnout úplně všechno, ale přitom se dostatečně nevěnovali žádné fázi Eltonova života. Eltona znám jako zpěváka a extrémně výstředního člověka. Dokázal bych identifikovat jeho jedinou písničku This Is Your Song, kterou úžasně přezpíval Ewan McGregor v Moulin Rouge. A to je asi tak všechno. Neznalost zdrojového materiálu však nikdy nebyla při sledování filmů překážkou. Tady ale bohužel nefungovalo nic. Písniček bylo až moc a nelíbila se mi ani jedna. Jindy vynikající Taron Egerton mi do role nesedl a celkově nebylo na co koukat. Z celého filmu se mi líbil jen jeden citát: „Real love is hard to come by, so you find a way to cope without it." A to je poměrně málo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Rocketman to má těžký. Elton John neni ani zdaleka taková osobnost jako Freddie Mercury, a svatá trojice chlast-drogy-sex už dávno není zajímavá zápletka sama o sobě, natož aby odtáhla film o samozvanym rockerovi (!!), a tak se musí zuřivě skákat a kličkovat Eltonovym životopisem, aby se z toho aspoň něco vytřískalo (mym asi nejoblíbenějšim mílovym skokem je zařazení I'm Still Standing napsaný v uplně jinym kontextu, a v úplně jiný dekádě, než jak je zde prezentováno). --- Mirka Spáčilová napsala, že Rocketman s Bohemian Rhapsody "může prohrát", protože pro svého hrdinu nemá "romantizující opar předčasné smrti". (Jn, pravda, takhle se Mercurymu bohužel nedostalo žádnýho pořádnýho PR jako zde Eltonovi.) Vlastně Rocketmana i polituje, že mu chybí pořádný "finální patos", protože "na rozdíl od Mercuryho nad svými démony zvítězil". Pff... HUH?! --- Rocketman je dobře natočenej, to mu nikdo nevezme. Fletcher se nezapře. Jenže napsanej je bohužel naprosto příšerně. Muzikálový čísla si s filmem jako takovym pořádně sednou až tak ve druhý třetině a Eltonovo blouznění s mladšim já se ohrálo už napodruhé, natož napotřetí. Většina zbytku kajícnýho Eltonova příběhu potom jede ve stylu set up-punchline, což se nejvíc promítá na milostný lince, jejíž TUMÁŠ moment doručí až závěrečný PR titulky s Davidem. Ale good for Elton, o tom žádná. Filmaři mu šli natolik na ruku, že od nich dostal "upřímnej" film, aniž by jakkoliv ztratil na svý sebestředný auře, a ještě všem stihl sdělit, kolik toho dělá pro charitu. Good for him indeed... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě Elton nikdy moc nebral, jeho extravagance na mě působila spíše negativně a i když uznávám jeho úspěchy a talent, i tenhle filmový životopis ukazuje, že se z lajny úspěšné rockové a hudební hvězdy vlastně nijak zvlášť neodlišoval. Takže zase dál půjdeme každý svou cestou. U filmového zpracování oceňuji místy zajímavou vizuální stránku zpracování, milfózní Bryce a... to je vlastně všechno. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama