Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený mix hudebního filmu a muzikálu, v jehož středu se nachází Elton John s mimikrami výborného Tarona Egertona. Tak přesně takto by se dal v pár slovech popsat snímek Rocketman, který rekapituluje životní dráhu jednoho z nejznámějších hudebníků současnosti. Jistě, na loňský počin "Bohemian Rhapsody" tento snímek poněkud ztrácí zejména v celistvosti děje, nicméně tento nedostatek režisér Dexter Fletcher víceméně vyvažuje skvělými hudebními a tanečními čísly. Za zmínku vyjma Egertona rovněž stojí i mladí herci, jež hrají Eltona v dobách jeho dětství a dospívání. Celé to pak rámují krásně vypointované alegorie na zlomové okamžiky jeho života – například scéna v bazénu. Co tedy dodat na závěr? Na snímek Rocketman se Vám bude již od samotného začátku velmi dobře koukat. Je to dáno zejména díky svižnému střihu, písním a hereckým výkonům, což z tohoto počinu dělá další povedený životopisný a hudební "zářez". Skvělá práce! „Why the fuck would I want that Bernie? You know, you wouldn't say these things to me if you were a real friend. People don't pay to see Reginald Dwight! They pay to see ELTON JOHN! Don't ever tell me how to do my fucking job!“ ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Afektovaný, teatrální a překvapivě zdrcující v upřímnosti, s jakou mluví o sebedestrukci a hledání lásky k sobě samému. Jako zatvrzelý odpůrce muzikálů jsem dostala tik, i tak ale musím uznat, že Rocketman obstál tam, kde jsem měla proti Bohemian Rhapsody výhrady. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne čakal som o dosť väčšiu nálož. Je to taký typicky rutinný príbeh alá drogy, sex a rock´n ´roll, kedy je tu kopec nespravodlivosti a podrazov a super hudby. Elton je určite umelec a bolo pre mňa celkom zábavné sledovať, koľko jeho piesní vlastne poznám, hoci som nevedel že patri jemu. Páčili sa mi ozvláštnenia, komunikácia so svojim mladým ja, aj predstavy, ktoré prekračovali realitu. Byť na nich postavený celý film bolo by to o triedu lepšie. Takto je to bohužiaľ len ďalší životopisný film akých sme videli tisíce, len je natočený v roku 2019. Som rád, že som to videl ale bohužiaľ nie je to Bohemian Rhapsody. A dojem okrem skvelej hudby rýchlo vyprcháva. Taron Egerton je ale skvelý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to je lepší film ako Bohemian Rhapsody, ale bohužiaľ pre mňa je tento životopis do veľkej miery pojatý ako muzikál a tie fakt nemusím. Naviac Eltonova hudba ma ani zďaleka neberie tak veľmi ako pesničky Queen. Holt nie je buzna ako buzna. Takže už po pol hodine som mal toho dosť. Pre fanúšikov Eltona to ale bude celkom pohodový životopisný muzikál. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Až moc sa tu rozpitváva psychológia a Eltonove vzťahy s rodičmi (Freud by mal radosť), čím zostáva príliš málo priestoru na jeho životný príbeh, ktorý tu je zhrnutý zhruba do pol hodinky - prvý hit, koncerty, platne, drogy, alkohol - 20 rokov z rýchlika. Inak celkom nuda, aj keď Egerton je fantastický. And where the fuck is "Candle in the Wind"? ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Období divokého zrodu Eltona Johna se všemi flitry, chlastem, drogami a především skvělou hudbou se režisérovi povedlo převést na plátno způsobem, kde skloubil hravost, nevázanost i dojemné pasáže do celku, který mi dává radost i smysl. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Je to farebne, je to blyskave, je to tancujuce a spievajuce... asi je teda chyba vo mne, ze ma to nebavi. Jednak je to o jeho struggling rokoch, co je skoda (uf, rodicia naozaj mega naprd), jednak vacsinu jeho pesniciek nepoznam a neberu ma (mam asi 4 z celej jeho kariery) a jednak je rozptylujuci Egerton. Respekt jeho herecko-spevackemu vykonu, ako aj mnohym dalsim, ale je trochu pripekny a moju pozornost si striedavo delili jeho znamienko na krku a eltonacka medzierka medzi zubami, ktora mi pripadala len ako spenat a celkovo bolo strasne odflaknuta na moderne moznosti (hadam, ze aby sa mu dobre spievalo). ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Tady se člověk nevyhne srovnání, i kdyby se fakt snažil. Rocketman je pro mě vítěz, ač se mi Bohemian taky líbil. Eltonův příběh mě víc vzal za srdce, víc se mě dotkla jeho hudba a Taron byl naprosto boží. Navíc i ta muzikálová poloha byla fajn. Sice jsem věděla, kdo ten pán je, a něco od něj jsem taky už slyšela....jenže mě nikdy moc nebral a to tenhle film změnil. Jak říkám, z nějakého důvodu je to srdeční záležitost. *My všichni jsme Elton. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Těžko se bránit srovnání s mnohem úspěšnější Bohemian Rhapsody. A tak: Nemiluju Queen, ale jsou mi bližší než Elton John. Nemiluji Rocketmana, ale je mi bližší než Bohemian Rhapsody. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Slabší, ale i přesto docela hezký bratříček Bohemian Rhapsody. Taky na tom onen podpis Dextera Fletchera je znát. Rocketman do sebe kombinuje prvky klasického biografického hudebního filmu a originálního muzikálu, přičemž se mu relativně dobře daří udržovat mezi oběma pevnou rovnováhu. Ony muzikálové složky, které byly vždy největší vizuální pochoutkou filmu, se pěkně starají o to, aby udržely divákovu pozornost. V první půlce to skoro ani nebylo třeba, protože ta šlapala fakt velice pěkně. Jak jsem toho Egertona moc nemusel z přeceňovaných Kingsmenů, tady jsem ho musel vzít na milost. Příjemný feeling, pohodové tempo a dobrá příběhová struktura jsou však narušeny poslední třetinou, kde se to všechno začne pomalu sesypávat. A to především velkou utahaností. Holt jakmile jsou ty hvězdy na vrcholu, začne to ubývat na podmanivosti. Mohlo to klidně být o chlup kratší. Pokud jste velcí fandové Eltona Johna, film by vás měl potěšit. Pokud ne, čeká vás sice nijak kulervoucí, ale rozhodně příjemný snímek, který se nesnaží hrát na nic velkýho, což ho šlechtí. Obzvlášť, když se jedná o hudební film. (Tímto zdravím La La Land a Star is Born pomocí svého prostředníčku). Slabší 4* ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi okázalý snímek ( spíše muzikál nežli životopisný film) o velmi okázalém člověku, kde se může stát téměř vše. Vše může být pravdou, ale tak nemusí. To je kouzlo tohoto filmu. A samozřejmě neskutečnej Taston Eggerton, který sice už ve Zpívej! Ukázal, že zpívat umí, ale až tady ukázal jak moc. Byla to jízda (ačkoliv jsem doufal ve větší), která rozhodně nenudila. Však také, aby bylo pod Vaughnovým dohledem něco nudou, to už by se asi Svět zbláznil. U mne tedy, i přes lehké zklamání umocněné některými recenzemi, panuje spokojenost a za mne nejde tedy než doporučit...75%. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Film Rocketman o strastech Eltona Johna byl pro mě překvapivě zdařilý i myslím, že převážně stojí na skvělém výkonu Kingsmana Tarona Egertona, který se evidentně dal dohromady s Rakeťákem Eltonem v Kingsmanově prvním pokračování Zlatý kruh. Taron nejenže se herecky skvěle chopil role, ale i výtečně všechny Eltonovy hitovky odzpíval, za což mohu zvednout k nebesům palec vzhůry. Nejsem fanoušek extravagantního raketového muže, ale film jsem zhltl na jeden dlouhý zátah a nějaký ten hit jsem si po skončení projekce i chvíli pobrukoval. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nádherný muzikál s bolavou duší, který v bollywoodském stylu rozfouká oblak třpytek a peří, spolu s Billiem Elliotem protančí v rytmu rock-and-rollu předměstím až na obří pódia a stáhne vás pod hladinu, aby vám ukázal hloubku smutku jednoho nemilovaného chlapečka z londýnské řadovky. Taron Egerton mu vdechl přesně tu škálu emocí z Eltonových melodií, na hraně mezi nestoudným sentimentem a zdrcující zranitelností. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda těch částí, kdy písně začínaly na sílu, Rocketman je jinak moc fajnový muzikál, který jsem si užila, přestože bych před ním v rádiu nejspíš nepoznala Eltonovu píseň (ale teď už ji poznám) a kromě toho, že bral drogy a je homosexuál, jsem o jeho životě nevěděla prakticky nic. Nevím tedy, jak je to s pravdivostí informací ve filmu nebo zda-li došlo kvůli příběhu k nějakým posunům či úpravám tak jako v Bohemian Rhapsody, ale ani by mi to moc nevadilo, tak jako mi to nevadilo u Bohemian Rhapsody. Právě srovnání s Bohemian Rhapsody se přímo nabízí, když navíc na obou filmech dělal ten samý režisér (Fletcher). K tomu i hlavní hrdinové obou filmů mají něco společné - homosexualitu a drogy. Drogy se nebáli ukázat ani v Bohemian Rhapsody - prostě rozsypali prášek, ale to druhé neukázali skoro vůbec, jen v náznacích. Jistě, ani v Rocketmanovi se z toho nestane gay porno, ale to, myslím, snad ani nikdo nechtěl... V Rocketmanovi jsou rozhodně odvážnější a třeba rudě nasvícená scéna s nahými tanečníky nesoucími Eltona na rukou je opravdu působivá (mimochodem mi na začátku připomněla jednu ze znělek Nova Cinema). Opravdu se mi líbí to celkové pojetí jako nahlédnutí do Eltonovy mysli, do jeho svědomí, kdy se Elton musí srovnávat nejen s okolím, ale hlavně sám se sebou, což je vidět hlavně ve krásných scénách s jeho malým já (bazén, léčebna na konci). Všechny flashbacky jsou tak dobře napojené na "realitu", že je často těžké je díky plynulým přechodům rozeznat (najednou zjistíte, že tohle už se mu nezdá). Do toho ještě prolínačky a koláže shrnující některé úseky Eltonovy kariéry. A to vše propojuje Eltonova hudba, která zní ve filmu skoro pořád, takže jsem si originálního soundtracku (score) od Matthew Margesona popravdě asi ani nevšimla. Ve filmu zazní tak třikrát víc písniček než v Bohemian Rhapsody a mám pocit, že i déletrvajících. Jsem toho názoru, že Rocketman by mohl potěšit jak lidi zklamané z Bohemian Rhapsody tak i ty, kterým se Bohemian Rhapsody líbila. Oba filmy jsou v lecčem podobné a v lecčem odlišné. Přála bych Rocketmanovi podobný úspěch, jakého dosáhla Bohemian Rhapsody, ale upřímně, myslím si, že to v tomhle případě nevyjde (dneska jsme v sále seděli jenom čtyři). 9/10 ()

depony 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: zážitek Skvěle zahráno, procítěno, prozpíváno. Taron je hezčí variantou Eltona, rozhodně je talentovaný ve zpěvu. Boží jsou retrospektivní návraty do dětství, kdy chcete malého Reggieho obejmout, pochválit. Vkusně propojený vizuál s melodií, kde vás herecké obsazení baví a věříte jim, co říkají. Děkuji! Z kina jsem odcházel s úsměvem ... i se slzou v oku. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem v další Bohemian Rhapsody a místo toho film připomínal spíše Mamma Mia! Film se mi zdál mnohem delší, než "pouhé" dvě hodiny, ale nemůžu říct, že jsem se nudila. Tarom byl dokonalý, kostýmy a choreografie skvělé, takže opravdu bylo na co koukat. Bohužel se ale nejedná o žádný skvost. Velmi průměrné drama doplněné super hudbou. 3* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Úžasný Egerton, úžasný... Skvěle zahraný, skvěle zazpívaný Elton, v dobrém filmu, který ale lehce postrádá něco víc, než právě Egertona. Víc dramatické složky, víc příběhu, ale chápu, že Rocketman funguje spíše jako muzikál a jeho vkusně zakomponované originální muzikálové prvky výborně fungují. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Docela slušné, ale asi jsem od toho čekal víc. Víc muziky, víc bláznivé snové scény, víc originality, víc... nevím. Ale i nehledě na očekávání to zkrátka není žádný zázrak. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené, herci fajn, ale o Eltonovi jsem se moc nedověděl. Film je pojatý jako muzikál, což se mi nelíbilo. V tomto směru byl určitě lepší film Bohemian Rhapsody. Tvůrci se bohužel nevyhnuli ani oblíbených klišé, tzv. hluboce emočních scén a podobných módních prvků. O zbytku jeho života (ne méně zajímavého) by taky stálo za to natočit film. Jen už prosím ne muzikál, méně emocí a více děje. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama