Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu trochu rozpačitý, pak nevím, jestli jsem si zvykla na ty prostřihy a nebo to skutečně bylo lepší, ale druhá polovina filmu výrazně lepší. Jinak celý mi to trochu připomínalo Moulin Rouge Baze Luhrmana, jen tam ty přechody z textu do písní byly přirozenější. Taron Egerton mi hrozně připomínal mladého Heatha Ledgera, takže pokud se bude někdy točit filmu o Heathovi, tak tady máme horkého kandidáta. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tenhle film mě zasáhnul mnohem citelněji než Bohemian Rhapsody, i když jsou oba snímky tolik jiné. Není to úplně biografické dílo. Vypráví o určitém výseku života Eltona Johna. I tak stojí za to. Před shlédnutím tohoto příběhu doporučuju si něco o Eltonu Johnovi něco zjistit, jinak můžete být nemile překvapeni. Je to i taková psychologická sonda do Eltonava života a jeho duše. Materiál je opravdu výživný. Taron Egerton si všechno nazpíval sám? Tak to opravdu smekám klobouk. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Okey. Už stárnu, protože mám sklerozu. Moc dobře si pamatuju, jak jsem na film šla v roce 2019 do kina.. ano.. to se ještě tehdy mohlo chodit do kina :DDD Víte děti, to byly takové sály, kam mohli přijít lidé a podívat se na nejnovější filmy v pohodlných sedačkách a na velkém plátně. To už neznáte :DDDD Dnes jsem si jej pustila znova na Netflixu (tak jediné, na co se můžeme dnes dívat.. thanks to covid) a dívám se, že jej nemám ohodnocený. Skleróza :D Každopádně jak tehdy v roce 2019, tak dnes 2021 je můj názor pořád stejný. Plná palba 5*. Taron Egerton byl naprosto boží, nedovedu si v roli Eltona představit už nikdy nikoho jiného. A to, že reálně ve filmu zpívá songy? Wau, sám by mohl být zpěvák. I ostatní zahráli postavy skvěle, parádní režie, nenucené střihy mezi událostmi Eltonova života. Prostě ani sekundu filmu se nenudíte. Pro mě topka. A upřímně... song I'm still standing se mi líbí víc v podání Tarona než Eltona :P ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem měl obrovské očekávání, ale jsem docela zklamaný. Nedokázal jsem se ponořit do děje, tak jak se to běžně u tohoto typu filmu stává. Jasná byla i dějová linie, kdo se trošku o hudbu zajímá věděl, že jeho život byla podobná horská dráha, jako u většiny takových star, takže ani tady žádné překvápko. No a tak zůstalo jen u kvality snímku jako takového a tam, alespoň pro mne, ty kolečka do sebe nezapadli, tak jak by měli. Proto film hodnotím jako průměr, který je pro mne spíš zklamáním. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalitní muzikál s výborným scénářem, choreografií a dojemnými okamžiky. 1) 53letý sympatický herec a v posledním desetiletí i režisér Dexter Fletcher se očividně poučil z předchozího snímku o Mercurym, kde asistoval a následující čistě svůj projekt pojal odlišně._____ 2) Podobně jako mnozí zde se ani já neubráním srovnání s filmem o Mercurym. Popovou hudbu veleúspěšného Sira Eltona Johna jsem znal, ale neposlouchal. Nelíbila se mi. Naproti tomu pop-rockovou tvorbu Queen z konce 80. let jsem zbožňoval. Mercury byl sexy, zatímco obtloustlý vykroucený extravagantní John mě nijak neoslovoval. A vida - u filmů je to naopak. Zatímco Mercury je odtažitý jako školní učebnice, John je skutečný, z masa a kostí (a z tuku). Bohemian Rhapsody je o Mercurym a ničem jiném. Rocketman je o vykořeněnosti génia a hledání smyslu života a místa mezi lidmi. Kdybychom nahradili hlavní postavy virtuály, Bohemian Rhapsody by ztratil smysl, zatímco Rocketman by byl stejně působivý, jako je i teď._____ 3) Verbalovi*** a dalším bych chtěl připomenout, že film není moc o Eltonově homosexualitě. Jeho hlavní frustrací a bubákem z dětství je nedostatek lásky, odcizenost génia, vpravdě děsivé prostředí, v němž vyrůstal a které film působivě zobrazuje. Že jeho později objevená homosexualita k pocitu začlenění do společnosti nijak nepřispěla, je jasné, ale to není primární sdělení filmu. When are you going to hug me?_____ 4) Jen ty terapeutické momenty ve skupině mi připadají nadbytečné - proškrtat či odstranit. Mělo by to větší spád a šťávu._____ 5) 30letý pěkný Taron Egerton (Elton John) se v maskérně změnil v nepříliš atraktivního, později přímo nehezkého maníka oháveného do hnusných oblekových kreací - inu, Elton John jako vyšitý. Je i dobrý zpěvák - vše songy nazpíval sám._____33letý Jamie Bell (textař Bernie) vypadal v dlouhých vlasech divně, ale jeho přitažlivosti to neubralo._____ Dále mě zaujali 33letý Richard Madden (milenec a první manažer John Reid) a 23letý Charlie Rowe (asistent producenta Raymond)._____ 6) Mám rád vyznání lásky ve dvojici, kde je jeden straight a jeden gay: I love you, man. Always have, always will... I love you, man. I do, but... not in that way._____ 7) Výstižný koment: Matty****, D.Moore*****, Ghoulman*****. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ač miluji hudební životopisná zpracování slavných osobností, tak tentokrát na 5 nepůjdu. Možná to je trochu tím, že mám ještě v živé paměti (pro mě naprosto úžasné) filmové zpracovní jiné hudební ikony a to Freddieho. Ale taky to může být tím, že hudba Eltona Johna mi zas tak blízká není. Každopádně tohle byl určitě originální a pěkně propracovaný kousek. Musím uznat, že si s tím dali opravdu práci. Taron byl naprosto skvělý. Když budu opět srovnávat, tak jeho podoba ve filmu s Eltonem byla určitě větší než Maleka s Freddiem. Moje oblíbené songy tam zazněli. Např. I want love,Your song nebo Sorry seems to be the hardest word, který teda k mému zklamání nedostal takový prostor, jak bych si představovala. Když se ještě vrátím k Taronovi, tak zpívá opravdu krásně a ikdyž nemá jedinečný hlas Eltona, tak ostudu mu určitě neudělal. Ještě mi stojí za zmínku jeden herec... Richard Madden, který ztvárnil Eltnova partnera. Ten chlap je chameleon. Celou dobu jsem přemýšlela nad tím, koho mi připomíná. Rozhodně bych si ho nespojila s Robem Starkem či princem z Popelky. Ten chlap se mi začíná líbit čím dál víc :-) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Na Rocketmana jsem se kvůli Taronu Egertonovi těšil daleko více než na Oscarové Queeny, ale bohužel musím říct, že kvalit loňského trháku film nedosahuje. Oproti Bohemian Rhapsody má snímek zcela jiný přístup a film nefunguje jako čistě biografické dílo. Chvílemi tu máme "klasická" muzikálová čísla, kdy všichni herci na scéně zpívají a tančí a kromě toho tu jsou i scény ukazující nám Eltonův vnitřní boj sama se sebou. Jak zmínili i jiní uživatelé, za nižší tržby filmu samozřejmě může fakt, že je Elton stále naživu a dočkal se svého šťastného života, o který tak dlouho stál. Je škoda, že do toho tvůrci nedali víc. Jde vidět, že Elton má stejně jako Freddie zajímavou minulost, ale dalo se to zpracovat mnohem lépe. 70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že film produkoval sám Elton John, to asi lépe dopadnout nemohlo. Dexter Fletcher se z určité objektivity "vylhal" tím, že film je rámován zpovědí hlavního hrdiny na psychologické seanci, která samozřejmě může být trochu přibarvená. Občasné muzikálové vložky naštěstí nevadí, protože jsou poměrně nápadité a není jich tolik, takže i pro ty, kteří muzikál nijak nezbožňují, se dají zvládnout. Tempo je svižné a pomáhá mu i solidně rozpustilá atmosféra, z níž je leckdy znát nadhled, navíc se opírá i o showmanství samotného umělce, který svá vystoupení postavil na šílených a leckdy pořádně bizarních kostýmech. Navíc hlavní roli úžasně ztvárnil a zazpíval Taron Egerton, který se v Eltona Johna skoro převtělil, je fenomenální a úplně zastiňuje všechny ostatní. Mezi těmi ale určitě stojí za zmínku minimálně Bryce Dallas Howard a Jamie Bell. Jen je trochu škoda, že se Fletcher snaží být někdy i vážný a melancholický, což se mu úplně nedaří, protože nemá moc prostoru na to tyto situace nějak rozvést a klouže v nich po povrchu, tím pádem zbytečně rozmělňuje diváckou pozornost. V návaznosti na to by i stopáž mohla být o něco kratší a příběh komplexnější. Ve výsledku je ale Rocketman docela upřímný film, který si na nic moc nehraje a přiblíží ne úplně snadné osudy jedné z největších hvězd historie popmusic. 70 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Rodiči nemilovaný chlapec, partnery nemilovaný mladý muž. Tohle všechno si Reggie, tedy Elton vykompenzoval láskou k hudbě a také k alkoholovým a drogovým jízdám. Naštěstí si včas uvědomil, do čeho se řítí, a dokázal se sebou něco udělat. Složil jednu z nejkrásnějších filmových písniček ("Lví králi", na tebe se dívám), udělal si ze sebe neskutečnou srandu ve druhých "Kingsmanech" a v reklamě na Snickers, ale hlavně dodnes patří k nejznámějším hudebníkům na světě. Právem. Moc jsem toho o jeho mládí nevěděla, znala asi jenom tři jeho písničky, takže mě tenhle film dostatečně dovzdělal a už druhý den mi v hlavě hraje "Your Song" s "Rocket Manem" a "Iˇm Still Standing". Muzikálové pojetí některých scén asi každému nesedne (taky jsem se párkrát podivila) a tak nějak tuším, že to nebude taková masovka jako "Rhapsody", ale mě tohle bavilo možná i víc. Proč? Protože se "Rocketman" nebojí ukazovat více z obrácené strany života celebrity - takže se tu mnohem víc fetuje, chlastá a nechybí ani homosexuální milostná scéna. A protože Taron je prostě neskutečnej. Skoro 5*. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve neustálé srovnávání s Bohemian Rhapsody. Hlavně srovnávají ti, kteří Bohemian Rhapsody nesnáší a tak neopomenou prohlásit, že toto je ale fakt o móóc lepšejší. No tak není. Je to hlavně jiné. Zrovna tak, jako je jiný Elton než Fredie. A to přitom jejich život se vyvíjí až překvapivě jako podle kopíráku. Mně se Rocketman líbil, mám jenom trochu problém s Eltonem. On je vynikající muzikant a má nádherný hlas, ale postrádá charisma. S tímto osobnostním materiálem se povedlo natočit opravdu dobrý muzikál. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Rocketmana s Bohemian Rhapsody není fair ani vůči jednomu, avšak ve finále vyjdou oba na stejně. Elton John a jeho umělecká biografie z pera britských tvůrců Dextera Fletchera, který velmi solidním způsobem dotočil obdobné Bohemian Rhapsody, a scenáristy Lee Halla, který do celého příběhu vsadil pomyslný "Eltonovský" styl, a dobře udělal. Nu, musím říci, že se Rocketman velmi slušně povedl. Co si budeme - srovnání s Bohemian Rhapsody se nevyhneme. Máme tu opět výtečného britského zpěváka, navíc homosexuála, později neřízenou střelu, a ve finále opět legendu a skutečnou hudební hvězdu, která s námi zůstává navždy, a symbolicky pak poetické názvy obou snímků podle nejslavnějších písniček svých hrdinů. S Mercurym Eltona od sebe dělí jen jeden rok života, a pocity z dětství, které se u obou dvou zcela lišší. Kostra příběhu je u obou snímků vyloženě identická, když pomineme stylovější vyprávění u Rocketmana, prostřednictvím nápadu s léčebnou a muzikálovou stylizací. Úvod je výtečný, dětství je přenádherné, a setkání s Berniem Taupinem a počátky slávy jsou skvělé. V druhé půli máme klasický obrat, kterému následují banality a akcičky typu soužití s vykořisťovatelským manažerem, skákání z aut a do bazénů, či hádky s milovanou matkou. Vtom jsou oba filmy stejné. Zatímco Mercury je řemeslně excelentní a selhává umělecky, Elton je umělecky lepší a čistší, a selhává řemeslně, podobně jako vizuálně. Výkon Tarona Egertona je výtečný. Nesnaží se imitovat ani na sebe příliš upozorňovat, a jen nenápadně, přesto však stylově a v souladu s postavou Eltona Johna, vytváří vskutku bombastický projev. A pochvala patří i skvělé Bryce Dallas Howard, coby jeho matce. Že je film o Eltonu Johnovi divák ví, ale kdyby se ta postava na plátně jmenovala jakkoli, mohl by to být film o komkoli a nevadilo by to, a vtom tkví jeho tvůrčí čistota. Film nespoléhá na přílišnou slávu svého hrdiny a podává nám jeho obraz z jeho strany leckdy i vyčítavě, až sebekriticky. Rocketman vyhrává ve formě - film je vyprávěn jako muzikál. Jakmile Elton sedne za klavír a začne zpívat je divákům náhle všechno jedno, a všechny chyby se spraví. Dexteru Fletcherovi se povedlo perfektně využít písní pro krásné choreografie, které hází vše ostatní bezstarostně za hlavu. Jeho styl, který dal najevo už v dotáčení Bohemian Rhapsody, se tu ještě více prohlubuje. Líbí se mi, že tvůrci se snažili více experimentovat. Rocketman obsahuje ve směs stejné chyby jako Bohemian Rhapsody, a jsou stejně, ba možná ještě více, zbytečné a banální. Melodramatické dialogy jsou jedna velká pohroma, a je na nich vidět, že scénář se snaží jít uměleckou cestou jako celek, a zrovna zde mu to nevychází - stejně jako vytvoření jakési originální hudby, která vůbec nejde s Eltonem, a nejvíce diváka mučí v záběru na Eltona a jeho ženu, když si ráno dopřávají ve své vile ona kávu a on vodku. Poté ruší efektní vysvětlivka typu široký záběr na Hollywoodský vrchol, abychom poznali, že jsme v Hollywoodu apod. A co mě mrzí nejvíce, že i přes skvělé nápady s muzikálem a léčebnou film na konec vypráví stejně jako Mercury a další filmy. Nejsilnější jsou oba filmy, když zpívají. Jakmile jde o city a drama selhávají. Zde pomáhá muzikálová forma. Jestli nějaké gesto opravdu diváka dojme je to věta Eltonova milence a manažera: "Zapomeň na to kým ses narodil. Buď tím, kým být chceš." Řemeslně je Rocketman slabší. Obraz je umělý v každém záběru a moderní vizuální styl se k filmu vůbec nehodí. Kamera je krom tanečních čísel nevýrazná. Vévodí ve scéně, kdy malý Elton spustí své sólo v hospodě a poté udělá pomyslný okruh, aby se mohl přeměnit a vrátit se jako dospělý muzikant, což je nádhera. A Your Song či Crocodile Rock, tak to je bomba:-). Režijně je film dobrý, umělecky také, ale řemeslná bomba pro širší publikum to není, a tak Bohemian Rhapsody, které v sobě neslo většího diváckého ducha zvítězí, protože Rocketman není nakloněn z hola všem. Je více tvrdší a netypičtější, a v tom paradoxně u diváků bohužel selže. Hallův scénář je o fous lepší, než McCartenův, (např. vůbec nevysvětluje co se časových úseků týče), výhru nad ním ale pohřbívá chybějící divácká líbivost. Nebál bych se příběhu vtisknout mnohem širší záběr, a moc by potěšily životní sekvence Eltona Johna se Lvím králem, transplantací vlasů, princeznou Dianou, shopováním a klidně i s tím malým prckem z titulků:-). Rocketman řeší Eltona, coby se sebou nespokojenou osobnost, toho času v léčebně od alkoholu, a má vlastní osobní nadhled. Uškodilo mu jistě brzké uvedení po Rhapsody, a byl bych moc rád, kdy by měl Rocketman stejný úspěch. Ale zatímco Freddie se bohužel někde na nebi už jen směje, Elton si svůj film, natočený skutečně pro radost, může ještě spokojeně vychutnat, a to je hlavní:-). Chyby tam jsou. Ale závěrečné titulky a Crocodile Rock to všechno spraví a divák těch pět deset ba možná patnáct procent rád přihodí:-). A v závěru Rocketman na Bohemian Rhapsody příjemně dotáhne. 75% a opravdu přenádherné čtyři hvězdičky. Není tak bombastický, ale jinak jsou oba dva stejní. Protože Elton John je taky borec a jsem za Rocketmana osobně moc rád, protože jsem si zase po nějaké době uvědomil, jak moc mám jeho a jeho písničky rád:-). Nejlepší scéna je Crocodile Rock a pak krásné finální titulky. () (méně) (více)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem žádnému filmu nedala čtyři hvězdičky, tady to udělám s klidným srdcem. Ten snímek baví, je to jedna velká, extravagantní, ale přesto sympatická jízda, která funguje a přináší s sebou trochu netradiční pojetí. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Film zdaleka nedosahuje kvalit Fredieho, na druhou stranu se mi tam líbil hlubší záběr do "teploučské" psychiky - studení rodiče a psychoterapie - to mě jen utvrzuje v přesvědčení, že část homosexuality je sociálně determinovaná... ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Muzikál pojatý do hloubky a občas pracující i se symboly. Úspěchy i pády a dávná traumata otevírají třinácté komnaty z dětství i u diváků. A k vyprávění příběhu jsou použity všechny možnosti obrazové i zvukové složky filmu. Zvláště té zvukové ve formátu Dolby ATMOS. Tento film je tak patrně prvním, u kterého je ke zhlédnutí systém Dolby ATMOS nepostradatelný. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Když už jsem před časem viděl Bohemian Rhapsody o Frediemu, tak jsem neodolal ani další hudebně životopisnému snímku o dalším významném zpěvákovi a showmenovi. Autoři to tentokrát pojali trochu jinak a tak vznikl skoro muzikál, který nemá daleko od Bollywoodu. Ten občas taky můžu, takže tohle zase takový problém pro mě nebyl. Kromě jeho extravaganci tu taky dali víc prostoru zpěvákově sexuální orientaci, ale způsobem, který spíš víc zakryl než prozradil z jeho života. Takže ani po shlédnutí o jeho osobnosti nevím o moc víc než předtím, a proto mi nepřišel nijak zvlášť přínosný a tak nemíním přehánět s hodnocením. Znovu vidět tuto třpytivou kolekci songů už netoužím a ani nemám potřebu doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia talentovana princezna s menom syr Elton john od rezisera Dextera Fletchera /Divokej Bill, Bohemian Rhapsody/, ktora sa topi v peniazoch a nevie co s nimi. Uz Bulsarova zbuznela homoromantika mi sakra nesadla a toto som sledoval s prdeli panicky stiahnutou a kopirujucou zasadne len steny. Takto ja viem, ze Elton John ma rad panske konecniky ... mne je jedno ked buzny pichaj buzny /hlavne ne mna/ a ... sak to nie su moje telesne otvory. Kazdopadne tento gay je genialny spevak - este zije, je to talent, o tom bez debaty a film dobre ukazuje nielen zivot, ale aj pesnicky - Elton ukazal, ze je vskutku kul /v plote/ buzna. Ked vidi nadhernu zasnezenu krajinu, tak neuvazuje nad snehovou nadherou, ale nad tym, kolko tvrdych drog /kokain/ uz vstrebal, a ze robil masakre o tom niet pochyb. Aj utracal sialene sumy za kokain. Od konca 80. rokov aktivne bojuje proti AIDS a pomaha ludom nakazenym touto chorobou. Zalozil aj cosi co sa vola Eltn Dzon Ejc Foundejsn a cez tuto organizaciu utraca hodne, ale fakt hodne velke sumy. . Majetok ma cez stvrt miliardy libier, rocne zarobi kludne aj 75,8 miliona euro. Taupina Elton zabezpecil nielen do konca zivota, ale podla mna i 2 - 3 generacie dopredu. Elton John je ateista a nabozenstvo skutocne nenavidi, coz mne ako ateistovi imponuje ... to mohli tvorcovia aspon spomenut, a mlady Taron Egerton to mohol aspon verbalne dat najavo. Kazdopadne beriem skor Egertona mez mladeho Rami Maleka - Egerton aspon ovlada spev, coz u Maleka stale spochybnujem. Napriklad z tohoto filmu uz viem, ze Lemmy fakt, ale realne nie je autorom songu Don´t let the sun go down on me a ze Crocodile Rock nema s krokodilmi fakt nic spolocne. Jo a uz viem, ze s Eltonom spolupracuje Taupin - ktoreho tu hral Dzejmi Zvoncek /Billy Elliott/ a ne Dzou Koker : 84 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejsem fanoušek Eltona Johna a jeho hudba mě míjí obloukem.I přesto sem se ale na Rocketmana těšil už jen díky trojici Egerton,Fletcher a Vaughn,která mi ne zas tak dávno naservírovala skvělého Orla Eddieho.No a povedlo se jim to i tentokrát.Samozřejmě chápu srovnávání s Bohemian Rhapsody a oba filmy mají krom režiséra společné jmenovatele,přesto je ale Rocketman trochu někde jinde.Fletcher tady totiž dokázal naplno vyždímat potenciál,kdy je celý příběh rámován vyprávěním samotného Eltona na odvykačce.Jde tak o čistě subjektivní pohled hlavní postavy na svůj vlastní život tak jak ho on sám vnímal,což ve výsledku tvůrcům rozvázalo ruce a dovolilo jim víc než by jim dovolil standardní životopis.A skvěle jim to funguje.Kapitolou sama pro sebe je pak Taron Egerton.Už jako Orel Eddie byl výborný,ale tady je ještě lepší.Navíc až překvapivě dobře zpívá a songy v jeho podání se mi dokonce líbily víc než od samotného Eltona.Samozřejmě,že film mohl jít víc na dřeň,nicméně i tak si myslím,že Elton John toho na producentské židli dovolil víc než dost.Výsledek je podobně jako jeho písničky upřímný (nebo tak rozhodně působí) a v mnoha ohledech dokonce lepší než Bohemian Rhapsody (a to jsem velký fanda Queenů)...85% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Bohemian Rhapsody se Rocketman netváří, že je nějak věrný realitě. Snové scény, muzikálová čísla, všechno takové hravě rozvolněné. Pokud máte náladu slyšet svoje oblíbené písničky v jiné aranži a koukat u toho na pěkné obrázky, tak směle do toho. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Elvis, Bohemian Rhapsody a Rocketman...Tři zdánlivě stejné filmy o hudebních ikonách, které ve mě zanechaly spousty dojmů. Každý mě zaujal něčím jiným, každé zpracování mi sedlo více či méně. Srovnávat Rocketmana s ostatními může ale být chybou, protože tento film si jde za svým vlastním způsobem a ten už nemusí každému sednout. Mně ale nadchnul a na konci i dojal, což se mi u ostatních dvou nestalo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že tenhle film hodně diváci srovnávají s Bohemian Rhapsody, je to totiž natočené úplně odlišně, takže to srovnávat vůbec nelze. Rocketman je natočen trochu muzikálově a to se mi na tom moc líbí, je to něco jiného a je skvělé, že nezpívá jen Elton, ale vlastně celá jeho rodina, díky těm písním, které zpívají všichni vidíme, jaká vzpomínka z dětství Eltona inspirovala k napsání té dané písně. Taron Egerton byl úžasnou volbou, místy jsem měla pocit, že se dívám na mladého Eltona, skvěle zpíval, mimika úžasná a gestikulace skvěle naučená. Krásně to utíkalo, bylo to dramatické, vtipné a hudebně geniální. Rozhodně film, na který se vždy ráda znovu a znovu podívám. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama