Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Moj nazor je, ze ide takmer o dvojca Bohemian Rhapsody, az na to, ze Elton este zije a taktiez Rocketman je obohateny o muzikalove vsuvky. Samotny zivotopis velmi podobny, alkohol, drogy, sex, homosexualita, samota atd. Elton John sa stal hviezdou raketovou rychlostou, pohltil ho svet soubiznisu a stavim sa, ze keby neprestal so svojimi zavislostami, uz by tu tiez nebol. Kazdopadne smutny film... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vhodně stylizovaná (tudíž je všechno řiťopišsky barevné) homosonda do análu známého zpívajícího bukanýra, která bohužel moc neodsýpá a závěr nemá absolutně žádnou katarzi, pouze dokumentární informace. Kdo rád poslouchá jeho písničky, přičte si jednu hvězdu navíc. Jaký rektální milovník je do třetice všeho teplého další na řadě s jeho filmově hudebním životopisem? George Michael? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Navzdory naprosto perfektní filmařské stránce a několika povedeným scénám z toho pro mě je jen další průměrný hudební životopisný film. Tady jsem byl hlavně zvědavý na to, jak se povede skloubení muzikálu a toho, čemu říkám hudební film - a nutno uznat, že pár těch čísel bylo skutečně vydařených. Ale jelikož mě hudba Eltona Johna nikdy moc nebrala, bůhvíjak silný zážitek jsem z toho prostě neměl, protože mě tolik neoslovila ani tady. Navíc s postavami se tu moc nepracuje a v druhé půlce mi to celé přišlo poměrně rozvleklé a ublíženecké, přičemž z té poslední scény jsem ani moc nepochopil, jestli si uvědomil pár vlastních chyb či jen vše hodil na všechny ostatní (kteří sice bez viny rozhodně nebyli, ale něco si Elton John prostě způsobil sám). Zase to ale ukazuje tu temnou část slávy a použít písně Eltona Johna do děje se hodících muzikálových čísel byl za mě dost zajímavý nápad. I ty dvě písničky, co od něj mám rád, tu zazněly, takže to je taky pro mě značný klad. Ale jak už jsem psal, víc než průměrné pocity z toho prostě nemám, ačkoli jisté kvality jsem tomu schopný uznat. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vývoj postavy je klasická šablona, kterou si očividně asi musí projít každý úspěšný umělec. Natočené a zahrané to však bylo skvěle (kdo by to do Fletchera řekl), takže nevidím jakýkoli kvalitativní rozdíl oproti za mě přeceňované Bohemian Rhapsody. 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Londýn, 2.6.2019 Stejně jako po Bohemian Rhapsody, tak i po Rocketmanovi jsem odešel s kina se skvělým pocitem a písničkou na rtech. A Rocketman se mi asi líbil ještě o něco víc, protože zatímco Queen se snaží ve svém příběhu představit tu verzi sebe, kterou chtějí, aby si lidi pamatovali, tak Elton se zpovídá mnohem osobněji a nebojí se ukázat to, jaký je/byl. Taron Egerton se mi na jeho postavu skvěle hodil a i tady unese srovnání s Malekovo Mercurym. Muzikálová čísla bavila na výbornou a podle mě dokonale dotváří Eltonovu postavu, tak jak ji známe a navíc jsou tam skvělé nápady jako předělání klipu I'm still standing. Zatím nejlepší film letošního roku. I'm a rocket man! ()

MovieKings 

všechny recenze uživatele

Na českém plakátu je napsáno "Taron Egerton je Elton John". A ten plakát nelže. Eltona hraje s respektem, nepřehrává a nedělá z něj zbytečnou karikaturu. Rocketman je poctivě natočený film s excelentními hudebními čísly, srdcem a především s hlavou vztyčenou. Jasně, linky s učitelkou klavíru a babičkou by mohly být více dotažené, ale jednalo by se o zbytečné babrání se v detailech, jelikož ve srovnání s podobnými tituly se pořád jedná o žánrové zlato. Snímek často tne do živého, zabolí a ukazuje nepříliš hezké věci, což většina lidí v kině vidět nechce. (Hlavně se bavit a nepřemýšlet!) Proto sláva tvůrcům, kteří se v mainstreamové produkci ještě stále nebojí jít jiným směrem. Zúčastněným držím palce na všechny možné ceny a nominace. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další významná hudební osobnost se dočkala filmové podoby a opět je u toho i Dexter Fletcher. Oproti Bohemian Rhapsody je však Rocketman upřímnější a méně megalomanský. A to je zároveň menší kámen úrazu. Rocketman nepůsobí tak pompézně, jak by asi mohl působit, a je tak více osobnější, což by mohl někdo více ocenit, ale v mém případě je tomu spíše na škodu. Rozhodně musíme smeknout před Taronem Egertonem, který roli Eltona Johna výborně zahrál a odzpíval. Povedené, leč z mého pohledu to mohlo být ještě daleko lepší. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to muzikál v pravom slova zmysle, ktorý pomocou vlastnej hudby ukazuje svoje trápenia očami človeka v ťažkých rokoch jeho života. Film nie je vždy chronologický a v niektorých prípadoch je viac obrazný ako historický. Týmto spôsobom dokáže sprostredkovať život a zápasy Eltona Johna spôsobom, ktorý divák pochopí na osobnejšej úrovni. Herecké výkony a spev sú úžasné. 8/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Film s nakažlivou dobrou náladou a skvělou muzikou, které chybí jen hlas Eltona Johna. Egerton je (pro mě osobně) příjemné překvapení a objev, maká v každém záběru na 100 %, no někdy na mě až moc. Your Song je geniální. Ve srovnání s Bohemian Rhapsody je Rocketman druhá liga, ale nabitý skvělou hudbou. Jedna hvězda za to, že je to hudebně nakažlivé. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Mám raději Queeny než Eltona, takže po Bohemian Rhapsody (která pro mě byla malilinko zklamání - byl to "jen" dobrý film místo očekávané pecky) jsem se moc na další životopisný o zpěvácích nechystala. Nicméně trailer zaujal, tak proč na Eltona nejít. No a musím tedy říct, že všechno, všecičko, co jsem očekávala a přála si u BoRap, vše, co tam chybělo, ta jiskra, to kouzlo - to vše má Rocketman na rozdávání. Bohužel se u BoRapu drželi příliš zpátky, strach, aby náhodou Freddieho nebo skupinu nevykreslili až moc ve špatném světle, tam jde cítit v každé scéně. Ale v Rocketmanovi se nebojí a ukážou všechno. Drogy, orgie, psychické problémy. Absolutně nádherný film. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Elton John mi nikdy k srdci moc nepřirostl. Tento snímek mě však přiměl k tomu, abych zrevidovala svůj vztah k němu. A rázem mám na některé jeho písničky úplně jiný pohled. Nejen proto si myslím, že se jedná o velmi zdařilý životopisný muzikál, jenž v mnohém předčí zde v recenzích zmiňovaný filmový hit Bohemian Rhapsody. Dalším pádným a těžko zpochybnitelným důkazem je výkon představitele titulní role Tarona Egertona, který slavného muzikanta vystřihl par excellence, včetně všech pěveckých partů. Kdybych měla klobouk, tak před ním smeknu. Zvlášť když vezmu v potaz, že Rami Malek coby Freddie Mercury mě nijak zvlášť nepřesvědčil, zejména pak po pěvecké stránce to byla slabota. (80%) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Písničky jsou chytlavé, hned jsem si je začal zpívat taky. Ale celkově je film zbytečný a jen se snaží vyrovnat loňskému Bohemian Rhapsody, které jen tak nic nepřekoná. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Musel to být úžasný pocit a energie videt Eltona Johna v malém rockovém klubu. Samotný film měl šťávu, švih, hudební vstupy byly dokonalé, ale na druhé straně často klouzal jen po povrchu a chyběl hlubší vhled do psychiky zúčastněných, viz. např. otec, proč se choval jinak k prvnímu dítěti a jinak k ostatním? Mezi 3 a 4 hvězdami, ještě se musím rozhodnout. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zober si plytký a kostrbatý a prehajpovaný Bohemian Rhapsody a porovnaj si to. Za mňa absolútne nie je o čom diskutovať. Eltona úplne nesledujem, ale ako filmársky počin mi to prišlo fakt krásne. Hlavne cením za to, že tu nešlo o to "zmaskovať ho a naučiť ho pohyby nech máme oskara za každú cenu". Tu sa zatínalo viac do hĺbky, o čom svedčí aj fakt, že Elton a Taaron sa vraj veľmi intenzívne skamošili. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Písničky super, kostýmy prazvláštně originální, skvělý Taron Egerton. Jinak tak už spíše tradiční biografický film. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Bohemian Rhapsody vetklo Mercuryho duch leda hlavnímu herci pod pysk, je Rocketman ztělesněnej Elton. Každým jeho boa, písničkama, který tu zlehčujou těžkost situací i celkovou načančaností výpravy. Tím, jak to celý sem tam leze nervy. I tím, jak je to celý občas úplně boží. Čtyři. A silný. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama