Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (466)

Matej.Hess 

všechny recenze uživatele

Jak řekl ten kokot vedle mě "škoda, že na konci neumřel", mělo by to emočně větší dopad. Na to, že muzikál nemusím, v tomhle případě mi to v žádných ohledech nevadilo. Egerton byl v hlavní roli výbornej a respekt pro něho a jeho nazpívanou hudbu. 90% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Odvážnejšie, farebnejšie, muzikálovejšie a autorsky originálnejšie ako Bohemian Rhapsody. Na druhej strane ale menej úderne a emočne slabšie. Egerton bol vynikajúci, nato že má film dve hodiny celkom rýchlo ubehne a ajkeď Eltonove piesne pre mňa nie su až taký kult ako napríklad Queen, bol som spokojný a odporúčam každému kto má rad hudobné filmy. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zaslechl, že filmový kritici dávají přednost Rocketmanovi před Bohemian Rhapsody, což je na pováženou, protože oba filmy jsou silný průměr, na který po zhlédnutí velice brzy zapomene. Film je napěchován popovými hity možná nejslavnějšího gaye, který si toho se svým otcem vytrpěl tolik, že to po celou dobu metráže musí dávat divákovi sežrat. 59 % Celosvětový příjem k 17. 9. 2019: $193,443,717, což je 4,84 násobek rozpočtu ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Věřím, že se tento film většině lidí líbil, ale ve mě zdaleka nezanechal tak hlubokou stopu jako Bohemian Rhapsody. Výkon Tarona byl vysoké úrovni a chvílemi jsem tam vážně viděl toho Eltona. Důvodů proč se mě žádná z písní nedotkla je několik. Hlavně proto že Queen mají o hodně větší hity. Jediný srovnatelný hit je I’m still standing. A poté se mi zdá, že Freddie je o hodně zajímavější osobnost a má mnohem větší charisma. Ale film sám o sobě to není špatný. Průměrný muzikál. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Já to oslavování teploušů prostě nemusím, v tomhle jsem konzervativní a víc než půl filmu se mi z toho zvedal kufr, no možná to měl být účel. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Odlet hlásí. Oblet světelnými léty ladí on. Galaktický Ma(g)net s obroučkami, do kterých se vejdou oči, zalité opiáty. "Magnáti" v tónu pohnutí, co se staniolu (ne)vyhnuli. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních kroků měl u mě film zaděláno na plných pět. Eltonovu hudební stránku mám docela zmáknutou, ale jelikož mě bulvár nezajímá, znám jen několik málo detailů z jeho osobního života. A v tomto filmu jsem poznal Eltona nejen jako velice talentovaného hudebníka nebývalého formátu, ale i jako člověka, kterému se nevyhnou kruté rány osudu. Tento komentář sepisuju necelou hodinu po produkci při vstřebávání dojmů a poslouchám přitom moji nejoblíbenější "Teardrops", kterou nazpíval s K D Lang. Taron byl ve filmu fantastický, říkal jsem si, že muselo být velmi obtížné najít někoho podobného, kdo by to celé uhrál a zazpíval. Po celou dobu jsem měl dojem, že se dívám na skutečného Eltona, protože co záběr, to jiné brýle. Několik písní jsem probrečel, už jen z toho dojetí, že jsem u některých pecek konečně viděl, jak vznikají. Ono aranžmá taky udělalo svoje, prakticky pořád jsem měl nutkání si ťukat do rytmu. Eltonovi děkuju za pěkné chvíle strávené u jeho hudby a textů Bernieho Taupina a prostřednictvím filmu jej mám ještě raději. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Byť z hudebního hlediska Queen pro mne a hlavně mé dospívání znamenali nesouměřitelně víc než Elton, film o něm (samozřejmě spíše "o něm") se mi líbil o dost víc. Navíc Taron, jak tady zmiňují téměř všichni, byl fakt skvělej a protože jsem ho nedávno viděla nejen v Kingsmanech, ale i v Orlu Eddiem, začínám uvažovat o změně své TOP10... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nedávno nešt'astnej Freddie Mercury, ted' další nešt'astník Elton John, asi ty prachy fakt nejsou všechno. Vadila mi jen jedna věc, že se Egerton Eltonovi moc nepodobal, ale to byl prej záměr. Každopádně odzpíváno fantasticky, občas jsem tam slyšel i specifickej tón Eltonova hlasu. Odvážnej a extravagantní film, pro fanoušky Eltona nutnost. 75% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Obdivuju životopisy hudebních legend už jen proto, že mi vždy nějakým způsobem přiblíží život slavné osobnosti (i když spousta komentátorů pode mnou bude remcat o nesrovnalostech se skutečností), o níž vím maximálně, kdy jaký song vydala a také se v rámci onoho filmu seznámím s hromadou dalších písní, které jsem v rádiu, na netu ani kdekoli jinde prozatím neslyšel. “Raketový muž” mi všechny tyto aspekty poskytl, krásně ověnčený o výkony úžasného Egertona, skvělého Maddena a k nepoznání Jamieho Bella, jehož jsem rozpoznal až asi deset minut před koncem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach. Ono to nemalo konca. Egerton je zmrd, ktorý si vyberá veľmi divné projekty. A aspoň bolo pekne vidieť rozdiel medzi Singerom a Fletcherom. Film ma absolútne nebavil, oživili sa mi spomienky na Lalaland a John ma absolútne nezaujíma, ani vizuálne. Dosť som trpel. A ani Levieho kráľa nezložil. 2 z 5 ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Dexter Fletcher prišiel po roku s ďalšou biografiou hudobnej legendy a ukázal nám, ako mohla vyzerať Bohemian Rhapsody, keby jemu a jeho kolegom nedýchali po celý čas na krk May s Taylorom. Rocketman si servítky pred ústa neberie a bez akýchkoľvek príkras nám predostiera vnútorný svet Eltona Johna a vyrovnávanie sa s obrovskou slávou, pričom samotnú hudobnú kariéru a jej míľniky vytláča do úzadia. Muzikálová forma síce nie je divácky najprívetivejšia a bez najmenších výhrad si ju dokáže užiť asi málokto, no je to nepochybne zaujímavý spôsob, ako predstaviť spevákove známe hity, tentokrát ale v podaní skvelého Tarona Egertona. Jeho výkon v hlavnej role, mimochodom, v každom jednom ohľade suverénne zatieňuje minuloročnú ospevovanú imitáciu Freddieho Mercuryho v podaní Ramiho Maleka. (80%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bylo to zábavné a energické, luxusně natočené (opravdu jako jeden předlouhý videoklip) a jde patrně o životní roli Tarona Egertona, ale mně to bohužel nestrhlo tak, jak jsem doufal a chtěl. Ale má to spád a hudební čísla jsou fakt skvělá. A ten zbytek vlastně taky, jen to prostě fakt asi mohlo být lepší. Oceňuji, že to není uhlazené a idealizované, jako BR, jen to prostě není tak dobré. 75%. Určitě jsem neviděl naposledy. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nešlo nesrovnávat s Bohemia rhapsody, ale filmy jsou tak moc jiné. Eltona nijak zvlášť nemusím a většinu písniček z filmu jsem ani neznal. I tak musím říct, že je to pecka. Možná ta absence přikrášlování oproti Bohemii ve mě vzbuzovala pocit, jestli není rakěťák dokonce lepší. No není. D9ky písničkám. Ale třeba pár let staré Beatlesácké Accross the universe mělo písničky také zasazení do děje a byl to totální průser. Takže Rakěťákovi velký palec nahoru. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný životopisný film, který ale brutálně táhne nahoru úchvatný Taron Egerton, který je místy k nerozeznání od skutečného Eltona a nadto skvěle hraje a ještě lépe zpívá. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Rocketman je dobrý film, autentický a dojemný. Ale také jednodušší - zatímco Bohemian Rhapsody je svou hloubkou více podobné The Doors, Rocketman reprezentuje moderní anglo-americká Šakalí léta - hodně barev, hodně tance a stále žijící hlavní hvězda. Queen jsem viděl už třikrát a opět se na ně podívám, Rocketmana už si nepustím. Egerton výborný - Zlatý Globus zasloužený. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, odvážné a kritické zpracování života další hudební hvězdy krátce po úspěchu Bohemian Rhapsody, to nabízí ke srovnání. Zatímco Freddieho příběh je bezpochyby unikátnější a jeho zpracování tím i výjimečnější, u Eltona to působí jako něco již viděné. Byť oba sledují linku vzestup&pád& vzpamatování, oba mají svého manipulujícího padoucha, a především oba pro sebe ulovili skvělé herce, Freddieho příběh byl vykreslován jako oslava, zatímco Eltonův coby tragédie. Zatímco Freddie byl jedinečná legenda, Elton je víc relatable a ordinary. Zpracování filmu je celkovou kvalitou a originálností celkově o úroveň níž než BR, nicméně se zdá upřímnější, otevřenější a narozdíl od BR se nebojí kritického přístupu, nebojí se ukázat na plno i nejcitlivější věci. Co Rocketmanovi ale asi v závěru i škodí je to okatě kýčovité rozhřešení, a celkově neschopnost ukázat věci i třeba jen mezi řádky. To by uvolnilo hodně stopáže na více muzikálových částí, které byly super a rád bych jich viděl více, s více postavami a více příběh posunující. Pak bych třeba necítil tolikrát ono "tohle už jsem viděl u Freddieho". Jinak ale emotivní, povedený film, luxusní herecký výkon a hudba. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Muzikálové, britské, legendární, životopisné, milé. Na Rocketmana jsem se těšila více než na všemi opěvovaný Bohemia Rhapsody. A to od Eltona znám fakt jen větší pecky, a působí na mě hodně poizitivně a originálně, asi proto, že jsme se narodili skoro ve stejný den. O to bylo filmové vyprávění, alespoň pro mě, zajímavější. Tarona mám ráda, a zahrál to za jedničku s hvězdičkou, a ještě všechno odzpíval sám. Příjemná podívaná s prvky muzikálu. ..za každým úspěchem je nějaký těžký osud, nemůže být všechno báječné.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod zmíním, že pro mě největší hvězdou film byl Jamie Bell, který mi již jako malý Billy Elliot prostě učaroval a i v dospělosti má svoje kouzlo a přišlo mi, že ve filmu nic nehrál a byl jen prostě sám sebou :) Elton John a jeho život, který je stále i tak dost aktivní si myslím, a narvat to do dvou hodin? Za mě ok. Za mě úspěšné, chytlavé, je tam více písní než s čím jsem počítala, ale myslím si, že vypíchli jeho životní milníky a nejeden úspěšný - ať hudebník, herec či jiný člověk ze showbusinessu by mohl prohlásit, že toto zažil. A co to všechno způsobilo? Jen pro ty, kteří to nepochopili? :) Je to láska :) Láska a srdce, které to neunese a neví jak dál....Tak absurdní mi to přijde...Ale tolik síly člověk zároveň získá ;) Přeji příjemnou zábavu - já se na to podívám ráda klidně znovu :) ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama