Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (467)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Asi se to neubrání srovnávání s Bohemian Rhapsody - pak by to asi neobstálo. Začátek mi přišel divnej, pak už to byla slušná jízda. Konec super. Elton je pro mě v pohodě. Čekám, kdo bude další :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto filmu radost. Asi nejkrásnější věc na Rocketmanovi je ta, že to není klasický životopisný film. A já za to tvůrcům tleskám, protože se mohlo jít cestou klasických životopisných filmů, ale nakonec tvůrci vsadili na zajímavější variantu. Variantu plnou nápadů, extravagance, muzikálových vystoupeních a upřímnosti. Ve filmu se toho děje dost, a klidně by to šlo prodat přes klišé a patos. Naštěstí k tomu nedojde, a film si naše uznání, emoce a další věci zaslouží úplně něčím jiným. Dexter Fletcher je borec a líbilo se mi co zde předvádí. Jeho film je plný energie, života, nadšení pro hudbu a muzikálová čísla. Fletcher si vyhrál nejenom s choreografií, ale i s vizuálními nápady. A v neposlední řadě nezapomněl na upřímnost. Je opravdu osvěžující vidět, jakým způsobem je nám hlavní hrdina zobrazen. Člověk z masa a kostí, plný pochybností, radosti a taky chyb. Žádný oslavný piedestal. Fletcherova parádní režie a skvělý příběh od Lee Halla, by ve výsledku, tak dobře nefungovaly, kdyby nebylo Tarona Egertona. Taron Egerton je hnacím motorem filmu, jeho živoucí sílou a taky srdíčkem. Egerton dává do filmu všechno a je radost to sledovat. Velmi dobře ho doplňují skvělí Jamie Bell(ukradne si několik momentů pro sebe) a Richard Madden(dokazuje, že umí velmi dobře hrát). Potěšila mě i Bryce Dallas Howard, kterou jsem nepoznal(jakmile nemá zrzavé a nebo blonďaté vlasy, tak se mi ztrácí). Film má dobré tempo, které neustále udržují různé písničky nebo muzikálové scény. Nicméně je tam toho dost a místy mě ty písničky začaly trochu splývat(je to hlavně tím, že Eltona nemám tolik naposlouchaného). Oceňuji, že film dokáže prodat emotivní scény a být dojemný, ale tím správný způsobem. Rocketman je velmi povedený životopisný film, který dokáže prodat životní příběh Eltona Johna, tak by to bylo chytlavé a upřímné, a nechybělo tam srdce. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

S filmovými životopisy rozmařilých umělců se v poslední době roztrh pytel. Po coming outu Freddieho Mercuryho přichází Elton John ukázat světu, jak to nemají milionářští homosexuální zpěváci v životě lehké. Srovnání s Bohemian Rhapsody je na místě, ale o Freddiem se toho ví přece jen víc, než o Eltonovi a tak je tento film i diváčtější (poučnější). Bohemian Rhapsody je ufňukanější a tragická. Tady i přes pár osobních trablů se život užívá a díky muzikálovému pojetí jde o show a zábavu. Režie, kamera, styling, herecké výkony, hudba, scénář jsou britsky brilantní. Rocketman tak zcela bez rozpaků natrhává Bohemian Rhapsody prdel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Energický životopis není natolik extravagantní, jako Elton sám, ale blíží se - snaha o "nesuché", imaginativní pojetí ze strany filmařů přímo prýští, třeba jak častokrát zabrousí vyloženě do muzikálu (s početným tancujícím komparsem). Na úplnou dřeň umělcovy duše ale nejdou, tam je právě ona hravost a fantazijnost nepustí, ale opět - nepřešlapují daleko. A přestože nejsem vyloženě fanoušek mistrovy hudby (samozřejmě mnoho hitů znám - aniž bych to věděl :-)), pořádně film nakopává. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

V životě nejedné Holý-údské hvězdy nastane moment, kdy je nucen zahrát si teplého buzeranta. Prošel tím Hanks, Carrey, Ten moment právě nastal pro Taron Egerton a tedy se odskočil lehce zapíchat do filmu o Eltonovi Johnovi. Dexter Fletcher je celkem ranař, když za tak krátkou dobu splodí dva filmy o hudeních legendách. Na to musí mít někdo opravdu koule na správném místě. Tady je potřeba zmínit, že výsostně se vede Bohemian Rhapsody oproti mladšímu Rocketmanovi. Rocketman je o něco uvolněnější a divočejší, přesto se jedná relativně slušné pojetí bouřlivého života, který mohl být zcela jistě méně růžový. Záměrně impulzivní kameramanská práce spolu s muzikálovou platformou z toho činí jiný typ filmu než byly Kvyni. Dojmem je to tak na půl, tam kde Kvyny bych doporučil, zde bych váhal... ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Egertona, ale jsem fanoušek Eltona, proto jsem si ten film pustil. A jsem tomu nakonec rád. Prvních 10 minut jsem si nebyl jistý, jestli na to opravdu chci koukat, ale nakonec jsem nelitoval. Egerton, Madden i Bell hrajou fakt skvěle a zároveň jsem ocenil, že film nevykresluje Eltona jenom v růžových barvách, ale že také poukazuje na temnější odstíny jeho života. Bohemian Rhapsody je líbivější, ale tam to je čistě jenom o muzice a více hitech. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekoná. Bohužel. Čekání pro mne ohledně filmu s možným silným potenciálem skončilo určitým zklamáním. Jak ale rád říkám, abych zmírnil situaci, není to tak zlé jak vypadá. Jedná se totiž o to, že film je pojat hodně jinou formou než bychom byli zvyklí. A pro mnoho lidí je to asi ten silnější faktor. Film je trochu zvláštně pojatý ve stylu muzikálu. Někomu by asi prostě mohlo dojít, že to je spíš pojetí toho, že Elton žil jednoduše hudbou. Ale to asi jen tak nikomu nedojde. Možná protože to tak ani nebylo myšleno nebo protože to bylo pojato úplně nejlíp. To vše jde ruku v ruce spolu s Eltonem samotným, který není zpracován špatně, ale stále jde o osobu, která člověku nějak moc nesedne, protože je náladový, nerozhodný a plácá se ve špatných rozhodnutích jako skoro každá žena mojí věkové kategorie. To vše dává dohromady na oko sympatický film, který ale je v jádru docela nerozhodný a lehce nedořešený. Docela velké zklamání. Měla to být revolta proti Bohemian Rhapsody. I přes můj vkus to však tvrdě převálcoval The Dirt a Mercury zůstal lehce v popředí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Dobrý příklad jak taky udělat životopisný film, přiznat trochu toho fantazírování (ať to není suché), když je to o autorovi hudby, ty písničky trochu zaranžovat... Bez výborného herectví by to samozřejmě byl jen poloviční úspěch a tady to sedlo ještě líp než u Queenů, a pokud Malek dostal Oscara, Egerton by měl být minimálně nominovaný. 85% ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Rocketmana a Bohemian Rhapsody je trochu nemístné, protože jsou to zcela odlišné filmy. Přesto si troufnu říct, že snímek o Eltonu Johnovi kterak přemohl své démony má oproti na ČSFD opěvovaném filmu o Queenech koule! Snímek je perfektně orámcovaný a nápad udělat z Rocketmana napůl muzikál je úžasný. Režisér Fletcher se navíc mohl opřít o fenomenálního Tarona Egertona, jenž podává oscarový výkon! Jeho herectví totiž nestojí na čiré imitaci Eltona Johna, oproti Gary Oldmanovi a jeho Churchilovi respektive Rami Malekovi a jeho Freddiem, kteří za své role získali zlatého plešouna. Eltona si zkrátka zahrál po svém, a to naprosto dokonale. Přidejte si k tomu skutečnost, že Egerton i sám zazpíval písničky!!! Rocketman je pro mě nejlepší muzikálový film a nejlepší hudební biografie, jakou jsem kdy viděl. Smekám! ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

"I'm still standing better than I ever did. Looking like a true survivor, feeling like a little kid..." Fantastická show s Taronem Egertonem a hudbou sira Eltona Johna v hlavních rolích. Muzikálový formát i přepálenost byly v tomto případě zcela funkční, Eltonův život byl všechno jen ne ordinérní nebo fádní. Husina i slzičky proběhly. 90% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Po životě Mercuryho je tu další hvězda Elton John. Osobně toho pána nemusím a ani jeho písně, ale ze zvědavosti jsem se podíval. Chyba. Film je nudný nezajímavý a divný, ostatně jako sám Elton. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Eltona Johna si tento film užijú naplno. Pre tých ktorí poznajú pár jeho pesničiek sa to celkom bude pozdávať. Avšak ide skôr o muzikál ako životopisný film to je pravda. Pre mna osobne ale lepšie spracovanie mala skupina Queen v Bohemian Rhapsody. Elton John je ale žijúca legenda a nech je aký je. Zaslúži si obdiv. Niektoré jeho pesničky sú vynikajúce a hrajú dodnes. Vôbec nevadí že som film nevidel na veľkom plátne a radšej ho vynechal. 3* ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Rocketman není narozdíl od Bohemian Rhapsody tak zábavný nebo příběhově bohatý. Možná je to tím, že se film narozdíl od BR nezaměřuje na kariéru Eltona Johna a na jeho úspěchy a cestu na vrchol, nýbrž na jeho vnitřní boj se samotou a pocitem, že jej nikdo, ani on sám, nemá rád. Což je trošku škoda, protože se o kariéře a hudebních úspěších Eltona Johna nedozvíme vlastně skoro nic. Na druhou stranu je film, ale o dost osobnější, než BR. Ačkoli BR byl natočený jako oslavný film a připomínka toho nejlepšího co nám Freddie a Queeni kdy přinesli. Něco jako, když vzpomínáte na něco ze svého života a nechcete příliš vzpomínat na to špatné, a snažíte se myslet jen na to dobré. Hlavní problém Rocketmana pak vidím v tom, že tam kde Bohemian Rhapsody přenesli na obrazovky atmosféru koncertů, tak tady se písně utápí v muzikálových představeních, kde lidé tančí na ulicích atd., které mě prostě až tak moc nestrhli. Stejně tak mi písně Queenů přijdou lepší. Respektive v BR je více písní, které považuji za velké pecky, než tady. Je fakt, že repertoár Eltona Johna, tak moc neznám, ale z těch všech písní jsem jich znal asi jen 7 a těch fakt dobrých bylo asi jen 5 nebo 4. Po shlédnutí mám také pocit, že kdyby byl film, alespoň o 20 minut kratší, že by mu to značně pomohlo. Tvůrci to zkrátka hodně natahovali těmi muzikálovými scénami. Co však musím ocenit je, že příběh má několik silných momentů a myšlenek, které jsou skvěle převedeny na plátno a výborně zahrány. Taron Egerton předvedl, že umí obstojně zahrát i složitější roli, než je agent Kingsmanů. Navíc ještě docela obstojně zpívá. Jinak jsem byl s filmem spokojený a jeho zhlédnutí určitě nelituji, ale vícekrát jeho shlédnutí, narozdíl od BR, vyloženě vyhledávat nebudu. Slabé 4* 68% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem se, jestli dát Rocketmanovi 3 nebo 4 hvězdičky, nakonec jsem ale musela dát ty tři a jít trochu proti proudu. Proč? Má to několik důvodů. Tím prvním z nich je, že mě moc nenadchlo, že je film koncipován jako muzikál. Znám jen pár nejznámějších písniček od Eltona, které tady sice zahrnuty byly, ale když přišlo na ty jeho smutnější balady, které já třeba neznám, upřímně se přiznám, že jsem je přeskakovala. Vím, že tento faktor je právě tím, co se na Rocketmanovi lidem líbí, ale mně to tady nějak nesedlo. Co mi vadilo dál, bylo posouvání v čase, že uběhlo pár let divák pozná akorát podle toho, že Eltonovi začaly ubývat vlasy. Příběh mi dějově přišel jako taková skládačka, místo toho, aby děj hezky plynul. Taky jsem neustále polemizovala nad tím, jestli to, co sleduju, je pravda nebo fikce, jestli John Reid byl i ve skutečnosti takový záporák, jak je prezentován tady, jestli se Elton zklamal ve svých rodičích, kteří mu nemohli dát to, po čem celý svůj život toužil nejvíc (lásku). Na druhou stranu musím ale pochválit obsazení, které zde bylo vybrané na jedničku. Hodně mě tu zaujali třeba Bryce Dallas Howard nebo Jamie Bell. Všemu samozřejmě vévodí Taron Egerton, který byl jako samotný Elton John naprosto famózní a přeju mu, aby získal nějaké nominace v příští awards season, protože si to zaslouží. Film je celkově velice dobře zpracovaný, ale šla jsem do něj s tím, že se o životě Eltona Johna dozvím víc, právě ty "normální scény" mě bavily úplně nejvíc, nicméně tady asi byly jen ty základy a většina byla vypuštěna na úkor písniček. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že všetci geniálni hudobníci majú pohnutý osud s drogami, pokrivenými vzťahmi a traumou z detstva? Aby bolo o čom točiť zaujímavé životopisné filmy? Alebo je to jednoducho tými peniazmi? Tento životopisný muzikál sa jednoducho podaril. Aj tie scény, ktoré sa zdajú cez čiaru na slušný film, sa dali vydržať a jednoducho tam patrili. No a hudba, tá je overená časom a aj nefanúšik Eltona si to pustí hlasnejšie. –––– Musíš zabít toho, kým ses narodil, aby ses mohl stát tím, kým chceš. –––– Ať ví, s kým mají tu čest. Předveď kurevsky dobrou šou. A hlavně se mi tam neufetuj, jo? –––– Pravá láska není snadno k mání. Pak si za ní člověk hledá náhražky. ()

Akret 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Nejsem velký fanda hudebních biografií. Na film do kina se mi moc jít nechtělo, také proto, že o Eltonu Johnovi jsem nevěděla skoro nic. Ale děkuji za to, že jsem měla možnost tento film vidět na velkém plátně, jelikož to opravdu stálo za to! Vynikající herecké výkony, úžasná hudba, skvělý scénář. ()

Collossus 

všechny recenze uživatele

Fajn, Bohemian Rhapsody o krapec lepší, ale i tak - boží Taron, fajn muzikálová čísla.Jen ten příběhovej oblouk mohl být trochu originálnější. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

tohle narozdíl od Bohemian Chips není natolik eko family-friendly, závadný pro širší masu publikum, skvělou oslavou neuvěřitelné hudby Eltona Johnna, noblesová muzikálová estráda a především báječný herecký projev Tarona Egertona. No, a hlavně chlast, drogy, děvky [ehh, v tomto případě asi děváci??], hodně anální sexu a třpytky v kaďáku. ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Dobre natočené, ale až príliš veľa hudby na mňa od interpreta, ktorého hudbu vlastne nepoznám. Ale do tej hudby aspoň kvalitné spracovanie a vyhratie sa s obrazom. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama