Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní životopisný film o "východním" přistěhovalci, který se pod uměleckým jménem Houdini stal legendou známou po celém světě. V jeho životě se toho stalo tolik, že se divák ani na chvilku nenudí, a přesto, že stopáž TV filmu je tříhodinová, díky famóznímu výkonu Adriana Brodyho pestrý děj uteče jak voda a klidně by mohl být ještě o polovinu delší, protože celý jeho život, jeho osobnost, ctižádostivost i osobní život do těch tří hodin opravdu vtěsnat nejde. Filmování triků a iluzí je bezesporu vděčná záležitost (když se to umí), ale v Houdiniho životě nebyly zdaleka jen iluze, ale i další zajímavé příběhy a setkání. Adrien Brody si roli muže, který nebyl zdaleka jen výborným iluzionistou, ale i velmi významným mužem oné doby, evidentně hodně moc užil, i když to určitě vůbec nebylo jednoduché. Zhostil se toho ale opravdu na výbornou, takže divák po celou dobu filmu si to "užíval" s ním.. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film se mi opravdu moc líbil. O Houdinim se toho nic moc nevěděla, jen že to byl kouzelný a to bylo všechno, takže mě dost překvapilo, co všechno vymyslel. Řekla bych, že jen díky němu mají kouzelníci, tak skvělé triky a vystoupení. Obdivuji Houdiniho za to, že pro pozornost málem několikrát přišel i o život a Adrien Brody předvedl dokonalý výkon. Není to úplně perfektně natočení film, ale hodně dobrý a zajímavý. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

V každém filmu by měly být všechny profese tak nějak min. na podobně kvalitní či nekvalitní úrovni... pravda, občas něco může vyčnívat, ale táhnout ke dnu film nesmí ani jedna jediná... pokud se tak stane, často vám nervy drásá třeba přílišně roztěkaná kamera nebo stupidní scénář...Houdini to bohužel schytal na po poli hudby - Debney (doufám že ne z vlastního rozhodnutí, ale ani tak nedokážu uvěřit že to prošlo) "okořenil" jinak vizuálně velmi zdařilé vyprávění o neskutečně iritující soundtrack, který jen v krátkých chvilkách zvolňuje a ukazuje jak by mohla celá scéna znásobit svoji velkolepost v případě absence otřesných elektronických prvků... škoda, mohla to být televizní pecka, takhle je to jen velmi dobrý film s velmi špatnou hudbou... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Největší trapas je, že se to pod nálepkou History Channel snaží vypadat jako seriózní, faktický životopis.. přitom je to spíše hezké dobrodružné fantasy, které s reálným Houdiniho životem má společné snad jen základní motivace, důležité události (ikdyž velmi volně interpretované) a nějáké ty rekvizity. Na druhou stranu je to film o chlapíkovi, který se živil tím, že lidi udržoval pomoci triků, polopravd a divadelních fintiček v příjemné a zábavné iluzi.. a tak možná není úplně od věci namísto faktů prostě podpořit legendu, přidat na dramatičnosti, něco efektně zkreslit, něco přikrášlit, zakčnit, naleštit, domyslet a přibarvit.... Pokud člověka neotráví COOL střih a nesmyslně přestřelený hudební podkres, tak je to v zásadě fajn a záživný film. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh nejslavnějšího mistra útěku a kouzelníka je zajímavý v tom , jak nám ukazuje nejen jeho životní úspěchy , ale i zápornou stránku jeho života a to především vlastní přehnané cíle , kdy ho v životě zkrátka nedokáže naplnit nic , stále se cítí nespokojený a to jde z filmu doslova vycítit . Jeho život je tak nejen nenaplněný , ale do toho má problémy se ženou a zemře mu matka na které lpí také až přehnaně , to ho v podstatě i dovede do hrobu , ale podstatu filmu jako vždy nepovím . Film byl zajímavý , ale chvílemi ne úplně zábavný , nicméně pozornost si udržet dokáže a příběh je to docela zajímavý . ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama