Reklama

Reklama

Into the Forest

Trailer 1

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti dvě ženy, žijící na samotě v odlehlém lese, postupně zjišťují, že se svět kolem nich ocitl na pokraji zkázy. Informovány pouze nejasnými zvěstmi, musí se vypořádat s vetřelci, chorobami, hladověním i osamělostí. (skrblik007)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

V situácii, kedy má zmena okolností charakter katastrofy, musí byť ťažké sa aj prispôsobiť, nieto ešte začať si niečo budovať. Ale dievčatám som v ich snahe nedokázal nedržať palce ani na chvíľu. Aj vášne každej z nich, ktoré sa v nových podmienkach praktizovali ťažšie, im paradoxne museli pomôcť vydržať. Proste príbeh zo života, len kvôli diváckej atraktívnosti zasadený do extrémnejších podmienok. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

člověk by nikdy neřekl,že Ellen Page,Evan Rachel Wood,hezké prostředí kanadských lesů a tklivá hudba dají ve výsledku dohormady k uzoufání nudnou podívanou.Nevadí mi komorní a pomalé filmy,ale co je moc je moc.Vůbec už pak nechápu proč se film řadí do sci-fi žánru - možná je to kvůli nelogickému chování postav,protože jiný důvod tu prostě ne a ne najít..20% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I průměrně vnímavému divákovi musí být už při úvodních záběrech zřejmé, že tenhle film režírovala dáma, protože ženský rukopis je v nich opravdu jasně zřetelný. A teď narovinu - jen zapšklá a potměšilá ženská, lhostejná a bezohledná k mužské části diváctva, může hlavní roli obsadit tak krajně nesympatickou, protivně afektovanou pizdou, které by každý zdravý chlap-režisér svěřil maximálně roli komparsistky (Page). Její starší ségra je sice esteticky podstatně přijatelnější, ale zase má chuděra v hlavě mozkožrouta - navrhuje například, bez ohledu na nadcházející postapo nejistotu, nalít poslední benzín do elektrocentrály, aby si mohla pustit nějaké to video a muziku. I dál pak děj pokračuje v podobném duchu, takže zklamaný divák namísto krvavých půtek s tlupami zmutovaných kanibalů, nebo podobných záživných a hlubokomyslných scén, sleduje třeba chození obou dorotek po lese a sbírání brusinek, nebo jak jakoby štípají dřevo (tragikomický pohled), a tak podobně... Ale ba ne, kecám, není to zase taková hrůza... No vlastně tak trochu jo, ale... Ale jako takové alternativní, lehce psychologizující a těžce feministické postapo, je Into the Forest vcelku zajímavá záležitost, aspoň pro milce všelijakého filmového bizáru a absurdity. Upozornění: Kvůli tomuhle blbému filmu bylo nejspíš zavražděno jedno divoké prase, čest jeho památce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takých kadejakých "postapokalyptických" filmov sme tu už mali celkom dosť. Vzhľadom na to som sa trochu aj obával, že toto bude ich obdoba bez akejkoľvek originality. Ale napokon "Into the Forest" až také sci-fi predsa len nebolo. Práve naopak. Tento príbeh priam realisticky reflektoval našu závislosť na energetických zdrojoch a elektrike. Naša civilizácia už bez toho akoby ani nedokázala existovať (hoci predtým sa to celé storočia dalo prežiť) a trvalý výpadok energie môže naozaj pre nás znamenať skazu a totálny úpadok - v konečnom dôsledku aj apokalypsu (minimálne morálnu a etickú). Asi takto nejako by to azda potom vyzeralo, keby sa blackout stal skutočnosťou. Ľudia by pochopiteľne upadli do apatie (akoby jej už teraz nebolo dosť?) a každý by ochraňoval v prvom rade sám seba (poprípade svojich najbližších). Práve ten realizmus (teda až na jednu gynekologickú scénu bez akejkoľvek krvi) sa mi na tom veľmi páčil. A v podstate aj také filozofické zamyslenie nad tým "čo by bolo, keby...". K tomu vynikajúca kamera a výborné herecké obsadenie (Ellen Page & Evan Rachel Wood) v úlohách sestier. Škoda, že v tom nebolo viac dramatizácie a zlomov v deji, a škoda aj toho slabšieho záveru, ktorý vyznel dosť neutrálne. Ale na toto by ma bavilo pozerať ešte aj ďalšiu hodinu a pol (tých 100 minút ušlo ako voda). Dávam 4* (ale nechýbalo veľa ku piatim). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nemá to špatné ani provedené, ani nápad, ale není to film. Je to pilot neexistujícího seriálu, který by vůbec nemusel být špatný, ale tohle je prostě jen jedna epizoda, otevřená a ničím nijak nepokračující bez pokusu o nějaký dovětek. Bez pokračování a dořešení alespoň něčeho je to prostě jen nedodělaný pokus o seriál či minisérii, který někomu nevyšel. Škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Toronto International Film Festival v Kanadě a to 12. listopadu 2015. (AffectedFace)
  • Snímek byl natočen v lesích kolem řeky Campbell na východním pobřeží ostrova Vancouver a na místech v oblasti nazvané Lower Mainland, která se nachází v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama