Reklama

Reklama

Gwen je posledním členem rodu, který může cestovat v čase. Kvůli tomuto daru musí spolu se svým přítelem Gideonem sloužit lóži, která je využívá k naplnění svých zájmů. Jejich vztah je ohrožen, když se lóže snaží zvídavou dívku ovládat pomocí její lásky ke Gideonovi... Už stovky let se v rodinách Villiers a Montrose dědí gen cestování časem. Tento gen nečekaně zdědí Gwendolyn Shepherdová - nemotorná zmatkařka a černá ovce rodiny. Pomocí chronografu musí pravidelně cestovat časem, jinak by ji překvapovali nekontrolovatelné časové skoky. Je závislá na lóži strážců, kteří ovládají chronograf a ona jim musí sloužit. Všichni si mysleli, že roli zdědí její sestřenice, kterou spolu s Gideonem roky na úlohu připravovali. Celá rodina považuje Gwedolyn za neschopnou, a tak ji nechtějí prozradit, co je vlastně jejím cílem a proč předchozí cestovatelé časem Lucy a Paul raději utekli do minulosti a vzali s sebou chronograf. Gwendolyn chce zjistit pravdu, podaří se jí v minulosti najít Lucy a Paula, ti ji poví, že je dle proroctví výjimečná a musí na sebe dávat pozor. Chronograf ukradli, protože by se s její krví navždy uzavřel a moc lóže by byla neomezená. (TV Prima)

(více)

Recenze (30)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento film se pyšní řadou cest v čase a spletitých událostí, na které si člověk musí zvyknout a dávat na ně pozor. Na němce fajnový snímek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa stal zaujímavejším, no výsledný efekt do veľkej miery potlačila totálne presladená a tupá romantická časť príbehu. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažké na hodnotenie. Nemecké tv fantasy moc napozerané nemám a porovnávať to s americkými vysokorozpočťákmi typu Twilight, by zas bolo nefér. Ale lepšie jak prvý diel. Dofajčený som bol. 50%? ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke žiaden posun, iba Gwendolyn mala modrejšie oči, ale však logicky ... zafírovo modré. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Na úvod jsem si říkal, že horší, protože magie úvodu zmizela a přibyla profesionalita, ale pak se udály zajímavé zvraty, které film vytáhly z mizérie. Hlavní hrdinka v podprsence je příjemný bonus :). ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Film bez ambicí a náboje. Jedna hvězda za exteriéry a druhá za to, že i Němka může být hezká:o) Viděno v rámci Challenge Tour 2015. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

V druhém díle se nestane nic zásadního, stejně jako to bývá u knižních trilogiích a to je fajn. Gwen se něco dozví a je jasný, že i další věci se budou řešit až dál. V telce ok, proč jako ne :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nepředstavuje žádný větší posun ... kamkoliv. S trochou nemístné škodolibosti by se dalo říct, že se pleská od ničeho k ničemu, neboť veškeré jeho pokusy o hlubší romantickou či dramatickou linii sráží na kolena chtěná i nechtěná (NE)herecká neobratnost a poměrně nesympatická prezentace Marie Ehrich alias Gwendolyn Shepherdové. Škoda slov - i vynaložené námahy všech zúčastněných ... slaboučké 3* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o červenou knihovnu šmrncnutou kapkou fantasy, nic víc bych v tom nehledala. Herecké výkony většiny zúčastněných jsou zoufale průměrné, filmové triky ještě o fous horší. Pokud však vypnu mozek, tak se to dá zkouknout bez větší újmy na zdraví. (40%) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rudá jako rubín nechala zajímavě otevřený konec s patřičnou návnadou na pokračování, které jí znamenitě šlo ve stopách, přestože už bylo jasné, že neohromí tolik jako první díl. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Zmršili mi Xemeria! Je to stejná ostudnost jako první díl... tentokrát už se to ale alespoň trošku blížilo předloze. Průser byly vlastně hlavně věci, které se od předlohy vzdalovaly... a to soirée, to bylo něco otřesnýho (opět otočeno o 180° oproti knize). Jo, a taky bych chtěla takhle brutálně modré oči (kam se hrabou moje modrošedé). Škoda, že to byly čočky. :D ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Tak tento díl byl hodně o citech a romantice. Gwen a Gydeon jsou hezký pár. Už se těším na závěr. Nedoporučuji tzv. tvrďákům. Běžte raději koukat na nějaké ty ovarové krky. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saphirblau už němci zvládli o něco lépe, než svou prvotinu, ovšem pořád chybí ta struktura. Pořád se snímek plácá a některé dialogy jsou opravdu nesnesitelné. Každopádně ve srovnání s Rubínem je to velké plus, protože příběh ač působí zamotaně, ledacos už napovídá a není to úplně nesmyslné. Navíc hrdinové lehce dospěli a před kamerou jim to jde lépe. Uvidíme, třeba závěrečná část nás překvapí úplně. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Film se opět držel předlohy téměř na scénu, což bylo super. Těch pár pozměněných detailů neřeším. Přes 50% filmu bylo věrných předloze. Ovšem trochu mi tam nesedla ta scéna se zpěvem v minulosti. To už bylo trochu přehnané. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez jednicka. Knihu jsem zatim necetla (jen prvni dil). Moc jsem si film uzila, je tam romantika, vic zapletek a vic skoku v case (tentokrat cilenych), dobrodruzstvi, velka odhaleni atd. Ma to proste vsechno. 5/5 ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčila jednotka, bude sa mu páčiť i dvojka. Druhý diel série pokračuje v zabehnutom štýle brakovej filmografie. Oproti knihe pridáva viac a viac zmien, ale stále v rámci konceptu a pointy. Vo výsledku je to však stále to isté a nečítať knihu relatívne nedávno, rozdiely by mi asi vo väčšine prípadov unikli. Treba však uznať, že v kategórii filmov pre násťročných ide stále o vydarenú urban fantasy. Jediné, čo som nedokázala prekúsnuť, boli novo používané modré šošovky hlavnej hrdinky. ()

Šošia 

všechny recenze uživatele

Ach jo...Zase zklamání. Tentokrát mě ještě urazilo zmínka o sestře Gwendolyn, která v prvním díle neexistuje. To, že si upravili scény a linii podle toho, jak jim připadá, že by pooprůměrná teenagerovská fantasy sága vypadat, je už jen vrchol ledovce. A zničili nejvtipnější postavu Xemeria ()

Reklama

Reklama