Reklama

Reklama

Krvavý obchod

Trailer

Obsahy(1)

Jean Claude Van Damme přijíždí na Filipíny, aby zachránil život svojí neteři, která potřebuje novou ledvinu. O svoji ledvinu ale přijde hned první noc, když mu ji ve spánku vyoperují. Nyní si ji musí vybojovat zpátky, aby neteř zachránil... Deacon přiletí na Filipíny a záhy zachrání na ulici prostitutku Anu před mužem, který ji mlátil. Deacon s ní stráví noc, ale ráno se probere ve vaně plné ledu. Chvíli mu to trvá, než se vzpamatuje, ale pak si uvědomí, že ho někdo okradl o ledvinu... Deacon má na Filipínách bratra George a starého přítele Kunga. Okamžitě volá Kungovi, chce svoji ledvinu najít, potřebuje ji pro Georgeovu dceru, která musí na transplantaci. Deacon pátrá po Aně a s tím mu pomáhá Kung, který má kontakty. Když Anu najdou, dozvědí se, že za vším stojí muž jménem Drake, který ji jen najal. Ana se přidá na Deaconovu stranu. Deaconovi dojde, že jeho ledvina už je v těle někoho jiného, ale on je ochoten i zabíjet, aby ji získal zpět... George je pobožný a s bratrem moc nevychází, takže se v něm perou emoce. Svou dceru ale miluje, takže Deaconovi pomůže a zjistí, kdo jeho ledvinu má. George zná dobrého hackera a ten mu prozradí identitu muže, po kterém s Deaconem, Kungem a Anou pátrají. Čtveřice se odklidila do letního domu George, kde připraví plán útoku... (TV Prima)

(více)

Recenze (77)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal: "No sláva! Van Damme se konečně naučil na starý kolena prát!" :)) Protože to, co předvádí je něco jinýho, než jeho baleťácký vruty na tramploníně, z nichž každej přesně kopačkou sedne na tvář protivníka .... Docela syrový, násilný a realisticky vypadající fighty ... no jo, nenže proč je furt kolem tma, každej klub a místo je po tmě, všude jen blikání světel a stroboskopů a já si teď nebyl jistej, kdo komu co vlastně provedl ... !! Sakra!! Proč Van Damme nebojuje na světle, proč furt po tmě a občas s "dablérem" jako Štafan Seagalů?! No budiž , ... tak třeba bude fajn mafiánskej děj ... Sakra! Drama dvou bratrů, co se pořádně nesejdou v ničem a dívky, která jaksi přišla do péče těchto pošuků ... Finále to zachrání!! To bude masakr ve velkým!! Aaaaale nééé ... Ony zase zhazly světla a všechen proud a já vlastně už nevím co se tam děje a to mám BLUrip verzi a stejně KURVA VIDÍM HOVNO !!! Z 3***, nakonec po rozmyšlení smutně stahuju na 2**, pár dobrejch momentů to mělo ... ale trailer byl "tak pěknej"!! A pak z toho vznikne tato srágora .... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V Bibli teče spousta krve. Teď nějaká poteče i na ní." Má-li kdokoli chuť čmajznout mi ledvinu, tak ho musím předem upozornit jednak na její jistou opotřebovanost a jednak na skutečnost, že mne Jean-Claude van Roznožka naučil mlátit lidi Biblí a třením podpatků o zem zastavit auto. To by k záchraně mé ledviny mělo stačit, ale na Filipínách bylo zapotřebí přitlačit nejen na úderech, ale i na citovém vydírání a to se, bohužel, stalo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch záporných a vedľajších postáv prichádza Jean-Claude Van Damme konečne zase s plnohodnotným akčným filmom, v ktorom stvárňuje kladného akčného hrdinu, takže som sa na to tešil, len škoda, že práve Pound of flesh mi zo všetkých jeho filmov príde najhorší. Zápletka je v poriadku, ale dejovo ma to teda moc nebavilo, celé je to až príliš pomalé a mdlé, takže som sa väčšinu času nudil a nevedel dočkať konca. Ernie Barbarash, ktorého som doteraz vnímal skôr neutrálne u mňa teraz výrazne klesol, vizuálne a technicky je to teda bieda, všetky tie zadné projekcie, nudné lokácie, digitálne zásahy stien a podobne, skutočne je na to problém pozerať. Sklamaním je aj akcia, súboje síce nemajú najhoršiu choreografiu, nájde sa tu pár efektných chvatov a pôsobia aj celkom kontaktne a surovo, ale moc ich nie je, takmer neustále sa odohrávajú potme, tie spomaľovačky to skôr kazia a navyše aj samotný Van Damme tu má viditeľne často dabléra. Takže mi celkovo prišli pozerateľné, ale moc ma nezaujali. Prestrelky už nestoja za nič, tu mi vadila hlavne absencia zásahov, zasiahnutý jednoducho len padne, nič viac, tá jedna naháňačka tiež nemá čím baviť a explózie pôsobia až moc umelo. A tak z akcie sa mi páčila hlavne celá situácia pri automobile, ktorá sa ako jediná neodohrávala potme a v nudných interiéroch a potešia aj dvoje zlomené väzy. Moc to nepodporia ani herci, Jean-Claude Van Damma samozrejme vždy rád vidím, no tu pôsobí až moc strhnane, čo si síce jeho postava vyžaduje, ale takto predsa len nie je až takým ťahúňom. Darren Shahlavi ako hlavný záporák je správne slizký, ale nemá moc priestoru a výber vedľajších postáv sa teda vôbec nevydaril, hlavne pobožný brat ma miestami poriadne otravoval a ani starý priateľ ma vôbec nebavil. Takže ma veľmi mrzí, že Van Dammovi musím dať podpriemerné hodnotenie, ale nejde inak, nudil som sa až príliš často a kladov je tu minimum. 45% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme se zase vrátil, páč potřebuje ledvinu, ale moc lidí z toho radost mít nebude. Místy to vypadalo solidně, ale nemohlo se to opřít o kvalitní scénáristickou nebo režijní práci. Na Van Damma je sice stále docela dobrý pohled, i tak se výsledek rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Děvku ani biblí neuhodíš! Ale pan JCVD jo, ten se s tím nesere. Nachází se totiž v nezáviděníhodné situaci. Jednoho dne ráno, v hlavě nasráno se Žán vzbudí po prohýřené noci a zjistí, že mezi tím co procházel totálním detoxem ho někdo vykuchal. To si zasluhuje odplatu! Ničím extra nezajímavý, ale na druhou stranu celkem koukatelný béčko co mě nijak nepohoršilo. Na pana režiséra rutinéra Barnabáše je to ucházející počin. Jenom by ho možná neškodilo trochu zkrátit, protože víc než půlku filmu hlavní hrdina zjišťuje kdo mu to udělal a klade si otázku : proč právě já? Máme tu pak dokonce i nějaký to šokantní odhalení a nakonec se dokonce Žán (SPOILER!!!!!) obětuje pro vyšší dobro. Jak dojemné... Akce celkem ušla a je i poměrně přehledná jo a Shahlavi ve své poslední roli je kupodivu opět záporák a se světem filmu se rozloučí fightem z JCVD.55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Van Damme natočil po delší době veliký propadák. Tentokráte mu odeberou bez jeho vědomí ledvinu a divák sleduje, kterak různorodý (brácha, Číňan, krásná ženská) tým spouští záchranou akci. Na závěr se tvůrci snaží vydolovat z obecenstva nějakou tu slzičku, ale bohužel je to tak špatně natočené, že ta nepřichází. 20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa dosť podcenený film. Ernie Barbarash s JCVD už niečo natočil (Šesť výstrelov, Elitný zabijaci), ale tento Krvavý obchod aj keď nieje tak krvavý ako na plagáte, či v nazve filmu, celkom ma to prekvapilo. Žán Klod je vo forme, akcie výživné a príbeh ma tiež celkom grády. Vlastne ma v závere aj celkom prekvapil, čo som od filmu s Belgickou mlatičkou nečakal. Palec hore. 70% - 3* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nic proti (podobným) filmům s JCVD, ale u tohohle jsem vážně měla chuť si tu ledvinu vyříznout. Třeba obě, kdybych tím utnula ten proud debilit. Tahle zápletka by nejspíš nefungovala ani v těch 80. letech, natož teď.:-/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Doufal jsem, že právě tento film bude pro JCVD znamenat velkolepý návrat nebo respektive, pořádný béčkový akčnák. No, tak se určitě nestalo. Já ale zklamán rozhodně nejsem. Mě baví jak starší Van Dammovi filmy tak i ty novější. Samozřejmě mezi ty novější patří i slabší kousky. Poslední dobou měl spíše vedlejší role či role záporáka. V Expendables 2 si střihnul roli padoucha – tam to zahrál skvěle. Nebo Enemies Closer, tam rovněž zahrál šílence, ikdyž kvalita filmu byla sotva průměrná. V lonském Swetleru měl miniroli, kde se třeba vůbec nepředvedl. Takže proto jsem se tak těšil na tento snímek, kde má JCVD konečně plnohodnotnou kladnou postavu hlavního hrdiny. V tomto případě se ale nejedná o úplně klasického hrdinu. Má zde roli ztroskotance, který podělal v životě dost věcí. Zahrál to teda dobře, takže jsem byl s jeho hereckým výkonem spokojen. Ostatní herci a i jejich postavy mě též bavili. Záporáci byli teda slabší. Hlavní padouch mě zaujal jen ke konci a to při fightu s JCVD. Příběh je jednoduchý a má jen na konci menší a možná trochu zajímavější scénu. Rozhodně jsem se nenudil, ikdyž bylo tempo někdy pomalejší. Říkal jsem si, kdy se to pořádně rozjede ? Trailer vypadal akčněji a svižněji, ale co, trailery jsou někdy zavádějící. Akce tu bylo tak akorát. Potěšilo mě, že se zde JCVD pořádně pral, ikdyž třeba scéna v clubu nebyla moc nejlepší. Bylo to hůře osvětlené, takže jsem si akci nemohl naplno využít. Třeba úvodní bitku, kdy Van Damme vzpomíná (byl to flashback), musím pochválit – pár dobrých výkopů zde předvedl. I uprostřed snímku tu nějaké souboje jsou nebo ten finální je asi nejlepší. Přestřelky tu také jsou, ale za moc nestojí. Finále je tvořené krom konečného fightu především přestřelky, natočeno je to především ale ve tmě, takže tu máme jen obyčejné střílení. Hudba je taková normální. Na úplném konci tu aspon máme menší emoce. No, z tohoto se mohlo vytřískat mnohem víc. Je to tak na rovné 3 hvězdy, ale mě to bylo líto, moc jsem se těšil, tak ty nejslabší možné 4 hvězdičky, protekčně dávám. Určitě se k tomu někdy vrátím. Nějak výrazně zklamaný nejsem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Filipíny jedině s expresem Van Damme. Bijec je zase jednou pořádně naštvaný. Proti jeho vůli mu byla odebrána ledvina. On ji chce pochopitelně zpět. A chce za každou cenu zjistit, kdo si nelegálně objednal životadárný orgán. Půjde na to přes přesně mířené kopy, tvrdé údery, roznožku a drsný výraz. Ale ano, takhle mám Van Damma rád. Jednoduchý příběh s jasně danou koncepcí přesně dávkované dynamické akce. Co na tom, že lze v některých scénách poznat, že hlavní, dnes už méně pružnou hvězdu zastupuje dublér, film dá také vědět, že zadní projekce ještě existuje i v roce 2015, originální scény se proplétají s odrhovačkami filmů let devadesátých. Debutující scenárista Joshua James sepsal přepracovanou formou to, co zdobilo filmy, když doba přála skutečným akčním hrdinům, plus navrch přidal několik nepředvídatelných i emotivních sekvencí a emotivní závěr, to aby si Van Damme připadal i jako charakterní herec. Ti noví akční týpci stejně nesahají Van Dammovi ani po jeho vypracovaný zadek, koneckonců hned v úvodní sekvenci mohou jeho příznivci posoudit, jak je na tom s fyzickou konstitucí. Nějakých deset minut se po místnosti pohybuje úplně nahý. Zpočátku se mně nelíbily vztahy, které příběh určil. Do něj výrazně zasáhne John Ralston, který hraje Van Dammeho bratra. Předně si ti dva nejsou žádným způsobem podobní, Ralston byl svojí vírou v Boha poměrně otravný, zabíjení lidí se mu příčilo, kdežto jeho filmový brácha měl za sebou členství ve speciálních jednotkách, jejichž hlavním úkolem byla záchrana unesených lidí, je tedy vycvičeným zabijákem. Oba muže příliš nic nespojovalo, léta se nemuseli, Van Damme opíchal bratrovu ženu, z toho pichu vzešla holčička, která nyní potřebuje novou ledvinu, jediným vhodným dárcem je právě Van Damme, jenže ten už má jen jednu ledvinu. Nějakou dobu jsem si zvykal na ty vztahové represálie. Film se určitě nevyhnul i blábolům typu, že mrtvá manželka se nápadně podobá šlapce z ulice, se kterou se hlavní hrdina hned na začátku spustí a která iniciovala ten nelegální obchod. Postupem času se ty vztahy staly snesitelnými, brácha už nebyl takový pobožný sráč, což deklamoval v zajímavé předposlední scéně filmu, která byla hodně působivá z emotivního hlediska. I závěr je emotivní. V akčních scénách to vypadalo dobře. Nepřehledná místa zahalená do přítmí (klubu, chodby, ulice), občasně vedená nevybalancovaným střihem se sice našla, ale syrové bitky, přestřelky a výbuchy měly solidní fazónu, kamera se také činila a k dobrému dojmu byla výrazně nápomocná. Film se výrazně nezakecával, když se přece jen dialogově zdržel, dalo se to vydržet. A divák se z toho mírného dialogu dozvěděl něco, co děj posunulo zase o kousek jinam. Na spolupráci Jean Claude Van Damma a režiséra Ernie Barbarashe si příznivci poctivých béčkových opusů nemůžou stěžovat. Pravda, někdejší akční superhvězdu zpátky na vrchol nekatapultuje. Ovšem akčně se u ní pobavit dá velmi obstojně. 70% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně tenhle film nemá na Skin Trade který má víc soubojů, víc přestřelek, víc herců a méně minut. Navíc ve Skin Trade hraje OBROVSKEJ Dolph Lundgren a ten je prostě OBROVSKEJ. Tenhle film nemá ani na Absolution, ve kterém zase pro změnu hraje širokej Steven Seagal a chudák Van Damme, je zase uprostřed. Ale být to klidně o něco delší, změnit ke konci bratrovo chování, pač ten se choval jako naprostý kretén, tak tam tu pátou hvězdu klidně mlasknu. Hodnocení upraveno dne 7.6. 2015 . Pátou hvězdu dávám, pač zdejší odborníci na akční filmy, tenhle film schazují a nezdá se mi to fér, vzhledem k tomu že sou i horší filmy které letos vyšli . ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jediný co to kazí, je ten střih a kamera. Průměrnej akcnak, kde Damme hledá ledvinu a skope každyho, kdo mu vleze do cesty. RIP Shalhavi byl to sympaťák. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to až tak úplně blbé, ale přece jen tomu chybí nějaký nadhled, šmrnc, prostě něco, co dělá film filmem, a ne jen takovou obrázkovou knížkou. Van Damme hraje chlápka, který se nechá nachytat a hezká holka, které kdovíproč věří a hned se s ní vyspí, mu pak vezme odborně ledvinu... Jo, už takhle to zní divně, co? Ale JCVD je drsňák, zavolá starému (a to doslova) kámošovi Číňanovi o trochu morfia a zbraní, a šup, už se jde do baru, šup, najdeme skrytý bar, který mění každý den místo, a to levou zadní, jdeme tam a vyzvedneme šlapku... - asi SPOILER - Jen proto, že v nemocnici na ledvinu čeká neteř. No a taky se dozvíme, jak to bylo s bráchou. Film se odehrává převážně ve tmě nebo v těch barech, takže z těch mlátiček vlastně nic moc nevidíme. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Van Dammovi uniesli ľadvinu a to teda nemali robit, lebo ju bude chciet späť. Ale nebojte sa, nie je to hnusny sebec. Chce ju pre svoju neter. A tak nastupi na cestu pomsty, lenze ma na to len 10 hodin inak ju uz nikdy nenajde. Proste taky Taken s ľadvinou. :) Bohuzial spracovanie je katastrofalne a podla mna sa jedna o jeden z najhorsich Van Dammovych filmov. V prvom rade Van Damme tu pôsobi jak zbity pes. Az mi bolo neprijemne sledovat ten jeho strhany vyraz. Este otravnejsi je jeho pobožny brat. Neznesitelnejsiu ustrednu dvojku som uz davno nevidel. O zaporakovi ktoreho stvarnil Darren Shahlavi je to najpozitivnejsie, co sa da napisat to, ze neznesitelne neprehrava ako ma vo zvyku. Pre zmenu je nevyrazny. A to bohuzial aj v bitkach. Je ich sice dost, ale za vela nestoja. Sice su naoko drsne a nekompromisne, ale su natocene po tme, vo velkych detailoch a striha sa cez osu, takze z nich vidno jedno velke hovno a casto som netusil kto koho kopol. Cize tradicny mizerny Barbarashov standard. Ten chlap je nemehlo. Jedine co za nieco stoji je tradermarkova Van Dammova roznožka, ktora je originalne pouzita v scene pri aute. Z ostatnych akcnych scen tu su 2 nudne prestrelky a jedna komicka nahanacka s mizernou zadnou projekciou. Snazim sa hladat nejak pozitiva, aby som tomu nedal odpad. Je tam jeden pekny vybuch chladnicky a po dlhej dobe tu nehra otravny mlady Van Damme. A tym koncime. Tento film neodporucam nikomu. 1/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nechal jsem si vaši situaci pro sebe............ Velmi podprůměrný příběh a jeho hlavním lákadlem je JCVD. To je však bohužel všechno. Scénář hodně děravý, příšerná hudba, obyčejná kamera, která nic nepředvede a ostatní herci jsou nevýrazní. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další film od této ikony 80 a 90 let a bohužel musím říct, že mě film zklamal. Když jsem nestihl prvních 15 minut, tak jsem si říkal, že jsem asi přišel o to hlavní, ale celý další průběh filmu mě přesvědčil o opaku.Příběh pojednává o Deaconovi, kterého hraje právě Jean a který chce zároveň zachránit život své neteři ( i když rodinné vztahy jsou možná nakonec úplně jiné :-) ) tím, že jí daruje pro ní chybějící ledvinu, ale co osud nechce, tak se jednoho rána vzbudí a ledvinu má z těla pryč a ani neví jak. Až poté mu dojde, že v tom měla prsty prostitutka, se kterou strávil noc. Deacon se i se svým bratrem a přáteli na Filipínách rozhodne vypátrat toho, kdo mu ledvinu zcizil, aby jí pořád mohl dát svojí neteři. Takže sem tam sledujeme nějakou tu přestřelkou a jindy dlouhé scény z jedoucího auta kde celou krajinu tvoří kulisy, jako když sledujete nějaký sitkom a nebo Fantomase :-).Co se týče akce, tak na Jeanovi je už hodně znát jeho věk a nepůsobí tak svěže, což je poněkud zvláštní, když si vzpomeneme na jeho výkon v Expendables 2 a nebo ho srovnáme s herci z tohoto filmu, kteří se mohou též pyšnit přívlastkem akční hvězda, ale ve většině jsou o dost starší. Hold roky, kdy Jean ujížděl na drogách, se dost podepsali.Jenže on nejenže ztratil dost z výše popsaného, tak pro mě se už jakoby i odnaučil hrát, protože docela dost přehrává a nevím, jestli to je tím, že do toho projektu nebyl tak zapálený a dělal to jen z nějakých důvodu a nebo už mu to prostě nejde. Když budu spravedlivý, tak hodně asi taky udělal český překlad v dabingu. No když to celé shrnu, tak jsem opravdu věřil, že tomu dám alespoň tři hvězdy, ale i když jsem měl vždy Jeana rád, tak celkově nemohu jinak než 45% a dvě hvězdy . Tak nevím jestli stárnu a nebo jsem to prvně viděl s blbou náladou,ale když jsem ten film dnes viděl podruhé tak musím skoro zcela změnit hodnocení.Za prvé to,co jsem tomu vytýkal prvně,jako zjev a herectví Jeana,tak naopak zde se musím opravit.Hraje tu dobře a to ,že nevypadá tolik ve formě zde naopak pasuje( přece jen bez ledviny by každý vypadal chvíli z formy....) Akce je přehledná a ani nepůsobí nějak špatně.Děj filmu mě na podruhé chytil více (to je asi to,že stárnu) navíc když to porovnám s aktuálním filmem Jeana Kill'em All tak toto je o hodně lepší. Takže ,ano ,tady změním hodnocení a záměrně nesmažu můj předchozí komentář,aby každý viděl,že muže člověk změnit názor a někdy se splést.Za mě tedy po úpravě hodnocení celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

JCVD tentokrát spíše v dramatu, ryze akční film to rozhodně není (upravte prosím v popisu :)). Mělo to celkem spád, ba i zajímavý námět, dobře hrajícího JCVD a celkem fajn akce. Posledně mě můj oblíbený Belgičan ve snímku Smrtelná aliance zklamal, ale zde to napravil. 70% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pěkný akční béčko, kde JCVD docela mlátí a má to i pěkný a jednoduchý příběh, který nenudí. Pro fanoušky JCVD by to nemuselo být zklamání a ostatním to asi moc nedá. Za mě 60% :) ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale je fakt, že Van Dammovi někdy padaly z pusy neuvěřitelně křečovité fráze. Akce je akorát a nebyla nák extra špatná jak někteří píšou. Ale největší mínus bych viděl v dabingu. Pomeje přehrává ikdyž dabuje, to je maras. ()

Reklama

Reklama