Reklama

Reklama

Fandry

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kritiky vychvalované maráthské sociální drama seznamuje diváky se školákem Jabyou, který vyrůstá v malé vesnici v Maháráštře jakožto člen opovrhované kmenové komunity stojící mimo kastovní systém. Každým dnem tak roste jeho frustrace z všudypřítomného útlaku, kterou ještě násobí skutečnost, že cítí silnou náklonost k dívce náležící do vysoké kasty. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu velmi dobrý, druhá půlka ovšem nenabídla žádnou gradaci, žádný posun v ději a celkově mi přinesla akorát zklamání. Škoda. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Exkurze do života těch, kdož nikam nepatří, náleží vždy k látkám těžšího kalibru vyžadujícím značnou dávku citu a účasti na straně tvůrčí, jakož i vnímavosti a pozornosti na straně divácké. Fandry je především velmi lidským příběhem dospívajícího chlapce, jehož snům a touhám stojí v cestě předurčený osud daný společenskými zvyklostmi. Jeho vyprávění se pak nese v duchu podmanivě pozvolného plynutí výjevů ze života, místy až bezstarostně lyrických, občas emočně vypjatějších, které tvoří skutečně zajímavý obrázek vypovídající mnohé o přetrvávajících strastech současného všedního bytí na indickém venkově. 85 % (Festival bollywoodského filmu 2014 - kino Světozor) ()

Reklama

Reklama

Reklama