Reklama

Reklama

Gilda: No me arrepiento de este amor

  • angličtina I'm Gilda
Trailer 1

Obsahy(1)

Film popisuje život slavné argentinské zpěvačky Miriam Alejandry Bianchi (Gilda), která tragicky zahynula 7. září 1996 pří srážce mikrobusu, ve kterém cestovala se svou kapelou, s kamionem. Při nehodě zahynula nejen Gilda, ale i její matka a 3 členové kapely.
Postavu Gildy si v tomto filmu zahrála herečka a její velká fanynka Natalia Oreiro. (Cvalek)

(více)

Recenze (8)

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Argentinské Bohemian Rhapsody. Miestami dokument, miestami citlivo natočená dráma. Výkon Natalie Oreiro, ako herecký tak aj spevácky sú neskutočné (hlasom sa jej priblížila natoľko, že človek má miestami pri piesňach pocit, že znie originál Gilda) K dokonalosti filmu chýba možno len väčšie vypointovanie niektorých vzťahov a trocha väčšie rozvedenie témy okolo kultu Svätej Gildy :) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pravým celým jménem - Miriam Alejandra Bianchi Scioli - GILDA - Poprvé jsem jí viděl a slyšel asi jako většina lidí v Česku v seriálu Divoký anděl - 52. epizoda - Scéna kdy Milagors (Natalia Oreiro) přijede se svýma přáteli k jejímu svatostánku - Santuario de Gilda. Při scéně hraje Gildina píseň - Se Me Ha Perdido El Corazón a zamiloval jsem si to hned! 🙂 Muziku Cumbia od té doby miluju a Gilda dělala tu hudbu fakt skvěle. Ze seriálu Divoký anděl jsem si nejvíc oblíbil píseň právě No Me Arrepiento De Este Amor - To jsem slyšel od Gildy už tak dvěstěkrát 😀 Fakt chytlavej song i dobrej text. Od doby co máme internet, jsem si stáhnul všechny alba Gildy a hned si je vypálil na CD - Skvělá diskografie. Teď k filmu - Už podle traileru jsem věděl že to bude dobrý a vím moc dobře jak velkou fanynkou Gildy je Natalia Oreiro a splnil se Natálce sen že si ji mohla zahrát 🙂 Filmek jsem viděl 19.03.2017 - Hned den po tátových narozeninách 🙂 A moc se mi to líbilo - Včera jsem se na to díval s tátou zase a bylo to pořád supr. Natalia Oreiro sice není skutečné Gildě podobná ale namaskovali jí tak aby připomínala co nejvíc její vzhled a to ostatní už se Natálka naučila sama - Její postoje, taneční kreace, Gildin hlas - Tedy zpěv i když ten zpěv není úplně přesný jako měla pravá Gilda i tak ty písničky Natalia nazpívala moc pěkně. Natálka roli Gildy zahrála skvěle a překvapilo mě moc tenkrát když jsem to četl poprvé že jí bude hrát. Skvělý scény z koncertů, hodně se mi líbilo jak Gilda zpívala vězňům - Stejně jako Johnny Cash nebo Sex Pistols 😀 No nevím jak to měla fakt pravá Gilda v osobním životě ale toho jejího manžela Raúla (Lautaro Delgado) mě bylo líto. Gilda měla i dvě krásný děti. Bohužel život se jí stal osudným a 07.09.1996 ve věku 34 let zemřela při autohavárii. Zemřela ve stejném roce jako můj děda, kterého jsem našel v sedmi letech ležet mrtvýho na chatě. Rád bych navštívil klidně ten její svatostánek v Argentině a dal jí tam květiny 🙂 Dneska si pořád pouštím písničky Gildy a vzpomínám na ní s láskou! Cumbia je nádherná hudba! :) Miluju to. Bůh ti žehnej v nebi Miriam!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy som o tejto speváčke nepočul, v Latinskej Amerike asi hovoria inak. Pesničky sú príjemné na počúvanie, proste presne ten štýl, ktorý prezentuje samotná Natalia Oreiro, ktorá stvárnila hlavnú rolu. Pritom Natalia má jemnejší a krajší hlások, ako som si mohol overiť na YouTube. Ale Gilda si môj obdiv nezískala. Kariéru vymenila za svoje povinnosti, čo by matka a manželka. A kto vie, či by tá kariéra nemala úpadkový charakter, keby jej kamión neskrížil cestu. Až taká elita to nebola. A tento film ani zďaleka. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal na celé čáře, nazpívání písní Naty odbyla (zřejmě už narazila na své meze při nedostatku času) a tímto film hodně trpí, stejnou měrou ale také hereckým výkonem, který byl dobrý jenom u scén na pódiu. Na mnohých místech přehrává opět jako dvacetiletá holka. Scénář je také velmi jednoduchý, nepropracovaný se spoustou klišé, příběh vyznívá zoufale - chtějí vzdát hold zpěvačce za to, že měla jakousi slávu (víceméně až po smrti), a přitom jí se jenom (podle filmu) rozpadla rodina, i mezi koncertováním byla celou dobu nešťastná a nakonec předčasně zemřela spolu se svou rodinou... Gildu jsem si představovala jinak, a určitě také byla naprosto jiná. Ve filmu jsem pořád viděla Natalii hrát samu sebe. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Je to úžasný film o argentinské zpěvačce Gildě která tragický zahynula pří srážce mikrobusu s kamionem. Film je celkem dobře provedený a zpracovaný . Gildu si zahrála v tom to filmu její velká fanynka Natalia Oreiro a jak sám řekl Facundo Arana " Dnes už je to 20 let od její smrti,mohu jen říci, že je Gilda v nebi a je šťastná a hrdá, že Natalia hraje tuto roli. Myslím, že není na světě jiná osoba - a těch jsou miliony, která by mohla hrát to,co hraje Natalia. " Já sním samozřejmě souhlasím. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Smutný počin. O to smutnejší, že chcel vzdať hold Gilde, ukázať ju v najlepšom svetle.. Chudoba, pobehlice, mafiáni, nočné pajzle.. - a do toho jedna jednoduchá žeňuška s dvoma deckami a milujúcim manželom: jednoduché, tiché, pokojné domáce šťastie, o ktorom nejeden nevie, že ho už má - v chudobe, skromnosti a každodennej rutine, o ktorej vie len Boh na nebi a usmieva sa, jak ten človiečik zostáva srdce čisté. Až sa jedného dňa milá Gilda rozhodne, že ju musí milovať svet; nahodí minisukňu, vylezie na pódium krútiť prdelkou v nočných bohapustých pajzloch a predá život chudobnej mamičky za hnusnú fatamorgánu. Náramne dojímavé piesenky o láske sa jej sypú jedna za druhou z romantickej hlavičky - a jediný chlap, čo ju kedy miloval, to vezme porážkou cez špitál až po vykopnutie z domu. Gilda spieva o láske, hocikomu, len nie manželovi. Je trapný, veď je len manžel a netlieskal jej. Tie scény, jak cundrovito vymustrovaná fam fatale sediac na schodisku vyčíta nemilovanému, že ju vlastne on nemiloval a nechal samu kráčať svetom, keď ju na jej ceste do pekla nočných svetiel bordelov nadšene nedoprevádzal, a chlap len kuká jak blbý, ospravedlňuje sa a nevie za čo, plače a potom akceptuje romantické kopačky, to je zo života, až mi zimomriavky po chrbte chodili, jak môže slušný chlap skončiť. Takže, napokon fakty: zahrané nenormálne dobre, pomýlil by som si herečku so speváčkou, kukali sme na YouTube za tým - potiaľ ok. Reálna Gilda nemá ani moc dobrý hlas, ani moc veľkú charizmu, to je už horšie. Chudák ženská dopletená, čo sa ponúkla na zožratie hocikomu a tak aj skončila - a ešte stiahla sebou aj mamu a dcéru a pár muzikantov. Keby sedela na prdeli a žila skutočnú, aj keď tichú lásku, nemusela o láske len spievať ale ju žiť, a mohli žiť aj jej blízki. Desne mi je ľúto tých chudákov, čo k nej spínali ruky a prosili o spásu.. a postavili jej svätyňu.. človek je fakt tvor biedny, hľadá spásu všade kade, len nie tam, odkiaľ ju môže dostať. Takže áno, aj táto popletená osoba skončila na pravde Božej a zostal po nej len závan popletených snov. 3*, že film omylom ukázal tú biedu aj keď to nebol zámer. Veľmi smutný počin. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Ale mohlo to být o dost lepší. Zajistit větší budget, natočit delší stopáž, nevyhýbat se kontroverzním tématům v jejím životě - alkoholismus, rozvod, vztah s muži, celoživotní naivita, odchod od Tygra, vzestup, přijetí v rodné Bolivii atd. Všechno ustoupilo na úkor cumbie, tropického jihoamerického romantického hudebního stylu, který zde Natalia Oreiro zpívala perfektně. Raritní skutečností je, že dva přeživší hudebníci z tragické nehody, kde zhasla i Gilda, v tomto polomuzikálu hrají své role. ()

Reklama

Reklama