Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (398)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobre. Dráma sa veľmi nepodarila. Čo tá erotika? Budú konečne padať nohavičky k dámskym členkom? Scény s hviezdičkou sa na prvý pohľad zmenili. Je viac využitá hra svetla a tieňov a Dakota Johnson zrejme dostala príkaz ukazovať koziská zakaždým, kedy to len trochu pôjde. Navyše je využívané podstatne menej BDSM a aj keď sa to bude zdať nemožné, milostné hrátky ztuctovateli. Romantická erotická dráma Päťdesiat odtieňov temnoty pokračuje v tom, v čom začalo pred pár rokmi - byť najmenej vzrušujúcim erotickým filmom súčasnosti. Aj keď sú Jamie Dornan a Dakota Johnson pohľadní a charizmatickí, tak v tomto problém nebude - chémia medzi nimi skrátka nefunguje. Erotické scény sú chladné, robotické a postrádajú potrebnú iskru a živočíšnosť. Ani tá dráma, ktorú mal druhý diel okoreniť, sa nedostavila. A pár zámerne vtipných zábleskov nie je všemohúcich. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Problémem Padesáti odstínů temnoty není, že neví, kdy skončit, ale že nikdy pořádně nezačnou. Základní scenáristická poučka praví, že bez konfliktu není drama. Niall Leonard ji zjevně nezná. O málokterém filmu v takovém rozsahu platí oblíbená věta, že se v něm nic nestane. Jakákoliv snaha o napětí nebo dějové zvraty pak pro svou prkennost vyznívá jako nezáměrná komedie. Oba hrdinové dělají v podstatě totéž, co v prvním díle, akorát bychom si měli myslet, že ze strany Any jde tentokrát o dobrovolné rozhodnutí (dříve nevěděla, že sex nemusí vždy bolet), což platí jen napůl (např. když svému partnerovi říká, co jí má udělat). Grey se totiž nadále chová jako proradný majetnický citový manipulátor, který opět určuje pravidla hry a své bezelstné partnerce, která se ráda nechá koupit velkou kyticí růží, sadou produktů od Applu a luxusním spodním prádlem, moc na výběr nedává. Momenty, které by měly vyznívat romanticky, jsou v důsledku toho pěkně „creepy“, protože za nimi nevnímáme žádné upřímné city. Sympatizovat s protagonistkou, která si nejdříve nechá zavést venušiny kuličky do vagíny a až potom se ptá, k čemu slouží, je taky dost obtížné. Adjektivum "vanilla" platí víc než pro vztah ústřední dvojice pro film jako takový, v němž je bohužel příliš málo pomrkávání na diváka, aby šlo o projev sebereflexe nebo akt subverze (kterým, obávám se, neměla být ani scéna jako z Magic Mikea). První díl byl sice vyprávěn s podobnou těžkopádností, ale na hlubší významové rovině mi přišel vcelku podnětný. Dvojka je jenom pásmo pěkných, ale totálně vyprázdněných záběrů, které sotva drží při sobě (nebo jsem filmem možná jen příliš otrávený, abych nad ním víc přemýšlel). Podobně arogantní sázku na jistotu, že cílovka, toužící vidět trochu neškodného "kinky fuckery", do kina tak jako tak přijde, jsem dlouho neviděl. 30% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde se za dvě hodiny projekce nestane vlastně vůbec nic a je to taková lehce přetažená reklama na svaly Jamieho Dornana, jeho střešní penthouse a suverénní pózu podnikatele. Tohle všechno baví daleko víc, než jakýsi pseudo děj, či hašteření v posteli, kde o erotičnu nemůže být moc řeč, vše je v podstatě jen na efekt a umělé. Jedno z nejprázdnějších a nejzbytečnějších pokračování v historii áčkové produkce Hollywoodu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První kniha průměr, film skvělý, druhá kniha úžasná, film průměr. A nebo je to otázka očekávání? Když jsem nic neočekávala, byla jsem překvapena. Když jsem si dovolila očekávat hodně, jsem zklamaná. Asi je to i tím, že jsem knihu dočetla v den, kdy jsem šla do kina, takže mě až trošku přehnaně štvalo, jak se film odklání od knihy. A to hlavně v případě Greye. Kde je ten majetnický chlap, ze kterýho jde strach a nutí Anu dojíst každičké jídlo? Podezírám rejžu, že si nepřečetl knihu, protože jinak by přece Christianovi nemohl upřít jeho nejvýraznější vlastnosti, o kterých se divák, který nečetl předlohu, vlastně ani nedozví. A taky přijde o velkou řadu vtipných dialogů a zajímavých postav, které si přímo říkají o to, aby se dostaly na plátno. Mám pocit, že jsem viděla sestříhanou verzi. Jednička prostě byla udělaná s mnohem větším citem a vyzdvihla přesně ty scény, které bylo potřeba. To se v tomhle případě bohužel nepovedlo, všechno je to šup šup, ať to stihneme. Snad jen kromě erotických scén a té na lodi, je všechno hrozně zrychlené, bez potřebného procítění. Vždyť na tom tenhle příběh stojí, ne? To, že se mi nelíbila volba herců u většiny postav je asi hodně subjektivní, takže se s tím dokážu smířit, ale proč jim proboha měnit charaktery? Elena v knize působí tajemně, tady je to prostě jen jedovatá babča s botoxem. Nic víc. Dornan a Dakota dobrý, ale prostě mě štve, že i když oba mají na to, aby sehrály postavy přesně takové, jaké jsou, nikdo to po nich nechtěl. Přesto mají můj obdiv, hlavně za ty lechtivější scény. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tých 117 minút s Anastasiou a Christianom bola už len čistá romantika a zo SM sveta zostali len tri erotické pomôcky. Príbeh nemá cenu rozoberať, ale malo to zase peknú hudbu a Jamie Dornan sa konečne uvoľnil. Už chýba len dlhšia brada, pár mŕtvych mladých žien a bude to ono. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je stejná scéna jako v Podnikavé dívce – klasice z roku 1988 s matkou Dakoty Johnson (Anastasia) Melanie Griffith v hlavní roli. Přichází těsně poté, co byla Ana povýšena v Seattle Independent Press, když řekla své nové asistentce Hannah (Ashleigh LaThrop), aby ji oslovovala křestním jménem a přinesla jí kávu, pouze pokud si ji dá pro sebe. „Zbytek vymyslíme za pochodu,“ říká také Ana. (Xanthe)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama