Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

pepo 

všechny recenze uživatele

Slabsie nez jednicka ale prekvapivo znesitelnejsie ako som cakal. Vyzera to velmi solidne a niekde v strede je to s ohladom na cielovku nejakych 20 minut celkom fajn romanticka komedia. Najma ked Dakota Johnson cituje najslavnejsiu ulohu svojej maminy. A co ta zvysna poldruha hodina? To je peklo. Najma vsetky pokusy o zdramatizovanie su uplne WTF (exmilenka, linka s Kim Basinger, pad vrtulniku) a eroticke sceny vyzeraju ako necenzurovane klipy z MTV. Ten scenar je uplna chujovina a len vdaka profesionalite tvorcov to nie je absolutny hnoj ale iba velmi zly film. Najpodivnejsie vsak je, ze film s podobnou cielovkou robi z hlavnej hrdinky totalnu kravu bez vlastneho usudku alebo schopnosti rozhodovat sa. To vazne sa s nou baby vedia identifikovat? Ale videl dom uz OMNOHO horsie filmy 3/10i ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Tak aspoň mají filmaři v Hollywoodu na chleba. Žádný jiný smysl ten film nemá a neměl mít. Chtěl jsem napsat "Eric Rohmer meets Tinto Brass", ale hodně bych tím Rohmera urazil, protože jeho filmy nedějově jen na první pohled působí, ale nakonec se vždycky něco stane. Tady ne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

O hvězdičku slabší než Padesát odstínů šedi. Snad každý, kdo se na tento počin dívá, očekává nějaké lechtivé a ožehavé scény, nevšední erotiku. Ehm. Mně to teda absolutně nebralo. Zapojte erotiku do filmů Rosamundy Pilcher a bude to možná lepší trhák.. přinejhorším to vyjde nastejno. Stejná romantická a naivní slaďárna. Odhaduji, že 15-20 minut v druhé půlce filmu jsem prospal (asi dost tvrdě, neb mi bylo řečeno, že jsem hlasitě chrápal). To je asi nejvýmluvnější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobre. Dráma sa veľmi nepodarila. Čo tá erotika? Budú konečne padať nohavičky k dámskym členkom? Scény s hviezdičkou sa na prvý pohľad zmenili. Je viac využitá hra svetla a tieňov a Dakota Johnson zrejme dostala príkaz ukazovať koziská zakaždým, kedy to len trochu pôjde. Navyše je využívané podstatne menej BDSM a aj keď sa to bude zdať nemožné, milostné hrátky ztuctovateli. Romantická erotická dráma Päťdesiat odtieňov temnoty pokračuje v tom, v čom začalo pred pár rokmi - byť najmenej vzrušujúcim erotickým filmom súčasnosti. Aj keď sú Jamie Dornan a Dakota Johnson pohľadní a charizmatickí, tak v tomto problém nebude - chémia medzi nimi skrátka nefunguje. Erotické scény sú chladné, robotické a postrádajú potrebnú iskru a živočíšnosť. Ani tá dráma, ktorú mal druhý diel okoreniť, sa nedostavila. A pár zámerne vtipných zábleskov nie je všemohúcich. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bieda fakt bieda. Celý čas som čakal na nejaký príbeh lebo som vlastne netušil, že o čom to bude a keď tu bol konečne naznak niečo zaujímavejšieho, tak to nakoniec seriálovo skončilo. Nuda, jednotka mi prišla zaujímavá svojou konceptom, ale toto bolo doslova o ničom a okrem toho sexu skutočne nebolo na čo pozerať a nemalo čo zaujať. 20% - 1* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A za všechnu tu hrůzu může asistent režiséra, protože se jmenuje Nee Nee. Takže když všichni ze štábu řvali "Proboha, to nééé!!!", udělal rejžův pohunek všem kafe a jelo se dál. Něco tak hloupého by nenapsala ani lama po mrtvici, filmy jako tenhle by měly chodit do vězení za krádež. Peněz i času. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jamie Dorman je v tý hlavní roli fakt perfektní! Celý film je sice v podstatě směšný ale zároveň pobaví a zároveň celkem zobrazuje psychologii postav. Takže těch 43 procent by to chtělo zvednout! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ženská vlhká fantazie o tom, jak vypadá S/M sex a vztah dominanta se submisivní holkou. V praxi ale je on atraktivní, BOHATÝ a stará se o ni... dokonce i v sexu mu jde především o její uspokojení (např. furt má hlavu mezi jejíma nohama). Ona na druhou stranu občas brblá, tvrdí, že je nezávislá žena (absolutně není) a bojí se nějaké jeho "temné minulosti". Taky má hlavní herečka udělaný make up tak, aby vypadala dostatečně průměrně a divačky se tak do ní mohly lépe vcítit. Natočené je to šíleně, jsou tam ujeté střihy, děj v podstatě nahodilý... Docela se mi líbilo, jak se se svou rolí popral Jamie Dornan, který hraje tu propracovanou verzi nafukovacího panáka. Není u toho moc trapný a prostě by se mohl z fleku živit jako gigolo, co kvalitně předstírá zájem o ošklivý ženy. Pak ještě pár songů se mi líbilo. Jinak jeden z nejhorších filmů vůbec. (2/10) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lituji všechny scénáristy, kteří kdy dostali za úkol roztáhnout tento (ne)příběh do tří dvouhodinových filmů. Ukrutně pomalý rozjezd, hrůzostrašné dialogy, suché sexuální scény a mizerná chemie. Jinými slovy totéž, co jednička, ovšem s tím rozdílem, že u "Padesáti odstínů šedi" byla zábavnější první polovina, kdežto tady je to druhá.;-) ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná a zdlouhavá prázdnota postupně se plnící naivitou a čirou hloupostí při výrobě tohoto díla vybuchla při rádoby dramatickém střetnutí Any, Mrs. Robinson, Greye a jeho matky na chodbě. A na oslavu tohoto výbuchu jsme si užili i závěrečný ohňostroj, který by měl také oslavovat každého jednoho diváka zato, že dokázal vydržet jako já až dokonce této....této...... věci. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to blbé až hrůza, ale! Uvažme, že je to film určený pro nenáročné ženské publikum - s přihlédnutím k tomuto faktu se následně většina kritických výtek vůči filmu jeví nemístně. Náročnější divák bude samozřejmě zklamán, ale z tak špatné předlohy prostě dobrý film vzniknout nemohl - z hovna bič neupleteš, jak se říká! Jsou tam dva atraktivní mladí herci? Jsou. Odehrává se to v luxusním prostředí, do kterého se většina normálních lidí nikdy nedostane? Odehrává. Odpovídá Christian Grey prototypu muže, po kterém touží 80% žen? Odpovídá. Tak kde je jaký problém, haha. Mně osobně to třeba přišlo hodně nudné, zbytečně rozvleklé, protivně prolezlé product placementem (toto je snad první zahraniční film, kde jsem si PP nejenom všiml, ale vyloženě mě iritoval), soundtrack mě moc nebral, a ta zestárlá Kim Basinger tam je vyloženě trapas, ale prostě asi mám slabost pro Dakotu Johnson, a Jamieho Dornana jsem po Anthropoidu též začal uznávat, což je pro mě dostatečným důvodem - spolu se skutečností, že v kinech podle mě občas běží i horší filmy - proč nakonec hodnotit relativně velkorysými 2 hvězdami. Pokud má s tím filmem někdo takový problém, absolutně nechápu, proč na něj vůbec koukal. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ahoj, Marto, hovoří k tobě tvá 45letá vagina, co kdybychom spolu šly do kina? Naposledy jsme spolu byly na Pretty Woman, tohle je prý taky úžasné! A nebudeš jediná piča v kině. Martu zná celá parta, kolektiv nešukaných šered z práce se nenechá dlouho k návštěvě kina přemlouvat. 48letá Drahomíra, milující Ulici, Ordinaci i Rady ptáka Loskutáka si erotiku užívá jen se svým dospívajícím synem, když mu třikrát týdně podává ručník do koupelny, který si zapomněl, a omylem zahlédne jeho pyj, když se Arnošt včas nestačí zahalit. O moc lépe na tom není ani čerstvá čtyřicátnice Jarmila, která ve Chvilce pro tebe hledá ty nejerotičtější fotky s jarní módou. Celou mánii kolem filmové série ale spustil benjamínek v kolektivu, 22letá Patricie, šilhavá a koktavá anorektička, trpící nadýmáním, která jednou do práce přinesla holkám ukázat výtisk prvního dílu, z něhož v přestávkách na svačinu četla úryvky těch nejpikantnějších pasáží, doprovázené hlasitým prděním. Drahomíra je nadšená pokračováním, jednička je její nejoblíbenější film, holkám svěřila i páteční příhodu s opravářem, když jí vytekla pračka. Sama se protečením už chlubit nemůže. "Holky, ten opravář byl celej Jamie." Celá holčičí parta tedy vyrazila do kina, došlo i na masturbaci v ztemnělém sále, hlavní je, že holky odcházely z kina plné dojmů a s erotikou už mají vystaráno na dlouhou dobu. Ovšem pro muže tenhle film fakt není. Všechno je na něm vrcholně špatně. 0/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Stejně jako u jedničky mám za to, že v rámci toho, jaký brak je předloha, se podařilo to zfilmovat jak nejlépe to vůbec jde. Jasně, postava Any mě stále rozčiluje svou pitomostí, ale upřímně řečeno, v knize působí jako ještě větší blbka, jelikož tam doslova můžeme číst její myšlenky, včetně stále se opakujícího "holy cow" a "inner goddess" (četla jsem v angličtině). Ve filmu je tedy o něco snesitelnější. Jediná skutečně nepovedená scéna ve filmu byla podle mého názoru ta rádoby napínavá situace s pádem vrtulníku, kdy celá rodina čeká na zprávy, jestli je Grey naživu a on se (spoiler!) jako by se nechumelilo najednou obejví ve dvěřích se slovy, že jako sorry, ale nemohl dát vědět, protože se mu vybil mobil. To bylo snad ještě stupidnější než popis v knize. Jinak ale musím uznat, že téměř vše se v rámci možností podařilo zfilmovat co nejlépe, s důrazem na vizuál, který je samozřejmě u takového filmu důležitý. Takže celý film se minimálně může zařadit mezi spoustu a spoustu dalších filmů průměrné kvality, aniž bychom zbytečně dělali velké haló z toho, o čem ten příběh je. Já na to šla v podstatě jen pro legraci a nic jsem od toho nečekala, vzhledem k tomu, že vím, jaká je kniha, ale výsledek byl překvapivě fajn. Když člověk přistoupí na to, že příběh je zkrátka jen taková nereálná kravina s důrazem na smyslnost a erotiku, tak si to podle mě může i docela užít. Já si třeba užila sledování krásného spodního prádla :-D Jediné, co mě oproti prvnímu dílu trošku zklamalo, je hudba. V jedničce mě celkově zaujal soundtrack, tady už ale chytlavé hudby a písniček nějak ubylo, přestože hudbu stále skládá Danny Elfman a podíleli se na tom i interpreti jako Taylor Swift. ~(3,4)~ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! První díl činilo výjimečným na poli romantických sraček jen to, že se v něm během stopáže asi dvakrát ukázala lehce perverzní scénka. Druhý díl se rozhodl tento prvek odebrat. A když si ze snímku tedy odmyslíte to jediné, co jej činilo jaksi netradičním, tak vám zůstane jen nefalšovaná romantická píčovina ze samého dna filmového světa. Již melancholický úvod pro mě byl hlasitým varováním, že se bude jednat o kolosální sračku. V tomto filmu bylo špatně úplně všechno. Trapné reklamy, které se tvůrci nesnažili skrývat. Někdo tuhle hovadinu zaplatit musel. Odporná Dakota, kterou tvůrci nápadně celou stopáž obklopovali ještě většíma zrůdama, aby mezi nimi vypadala jako Miss Universe. Nejtrapnějším ze všeho samozřejmě zůstává scénář. Do takové tupé a neohrabané krávy by se nikdo zakoukat nedovedl. Tady ta vsuvečka o tom, že na lavici zamilovaných přibyl i odporný šéf byla kolosálně trapná. "Trapný" je vlastně přídavné jméno, které nejlépe vystihuje podstatu tohoto blábolu. Trapná byla i předchozí láska toho rádoby dominantního sráče, která disponovala sebevražednými sklony. Zřejmě má pošramocený vkus a vybírá si záměrně píče. Čím větší píča, tím lépe. Dialogy se nedaly poslouchat. Vzduchem sviští jedna píčovina za druhou s kadencí rotačního kulometu. Hledání kompromisu v sexuálním životě bylo neskutečně debilní. Velmi rychle to celé sklouzlo k tomu, že z praktik prvního dílu zůstaly jen pouta a oba aktéři se oddali naprosté romantice. Tohle snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Stejně tak nemohli myslet vážně ten neskutečný "kariérní růst" ústřední píče, ke kterému samozřejmě dospěla čistě svojí zásluhou. Snad nikdo nedovede zpochybnit její nekonečné kvality a nadání. Dost trapný mi přišel i maškarní ples, který trval asi 3 minuty a odehrál se jen kvůli plakátu. Se spolusledovatelkou jsme z celé této píčoviny nejvíce řešili, jestli měl hlavní hrdina stejný odstín modré košile, jako mám já. Na další díl seru. Při udělování Zlatých malin bude mít Čínská zeď pořádného konkurenta. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Víte v čem je ta temnota? V tom, že v rádoby "erotickém" filmu hlavní představitelka ukáže pouze prsa a její protějšek si svlékne tričko. No a taky v tom, že vzdychá jak na povel a totálně při všem. Při líbání? To už je trochu mimo. Ovšem největší temno je, že to celé špatně hrají dva lidé, kteří ani neví, jak to hrát mají a nedá se na ně koukat, natož aby někoho přitahovali. Tomuhle se říká zkurvení knížky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám nakoniec pocit, že "Fifty Shades Darker" opäť nebude najhorším filmom roku. Minimálne je tu stále Resident Evil: The Final Chapter. Ale keď si to odmyslím, tak je to presne to isté, čo sme mali v minulom filme. Ak postery naznačovali, že by to mohlo byť trošku akčnejšie a nemali by sme tu už žiadne tajomstvá a žiadne pravidlá, tak dokonca mám pocit, že tento film je ešte nudnejší ako predošlý. A drží a nad priepasťou skutočne len minimálne. Balansuje na hrane, aby neskončil v priepasti odpadu. Ale myslím si, že nakoniec ho tam nepošlem. Okey, dialógy sú príšerné, herecké výkony sú mizernejšie, než naposledy, sexuálnych scénok v tomto filme je ešte menej, než sme ich mali naposledy a chémia stále nefunguje. Je to tak nasilu a nezaujímavé a nudné a otravné. Tak by som mohol definovať celkovo "Fifty Shades Darker." Dokonca mám pocit, že miestami je film úplne o tom istom. Je tu scénka, kde Anastasia bude opäť hovoriť Christianovi, že v ňom uvidela niečo, čo on chce zmeniť ako na konci minulého filmu. Je tu scénka s helikoptérou, ktorá nejde nikam. Máme tu ďalšieho týpka, ktorý chce pretiahnuť Anastasiu a bude to potom samozrejme ľutovať a samozrejme tento film musí skončiť trošku viac happyendom a musíme si priniesť padoucha, ktorý sa stopercentne bude chcieť pomstiť v poslednom filme. Ak ste fanúšikom kníh, tak vás môj názor zaujímať nebude. Ale nemyslím si, že je to romantické, nemá to napätie (a to to niektorí kategorizujú ako thriller), nevyvolá to žiadne emócie. Je to len prázdny film o tom, že dvojica chce spolu chodiť a to je všetko. Hotovo. A ja tento film ocením rovnako, ako som ocenil jeho predchodcu spred dvoch rokov. Hodnotenie: D- ()

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama