Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po první trochu bezduché šedi tu máme pokračování. Už úvodní scény nám naznačují, že se posunujeme v ději trochu dále, do hloubky. Do hry vstoupila i kriminální zápletka. Za mě je temnota lepší než šeď. A jako třešnička navrch se zde objeví Kim Basinger. Kdo by byl řekl, že nějaký film bude mít pokračování lepší než 1. díl. Tady se to, aspoň dle mého, stalo. A hudba je ještě o něco lepší. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl mě celkem překvapil, nabídl zajímavější příběh, dobré padouchy a člověk si na hlavní dvojici zvykl. Opět se mi hodně líbil soundtrack a také různé scenérie. Jako součást série to má plynulejší tempo a navnadí to na poslední díl. 60% :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No já sem teda asi fakt divnej, nebo co...ale z dvojky mám úplně ten samý pocit, jako z jedničky. Sledování mi vůbec nevadilo, pohodově plynulo a já si film opět nečekaně užil. Takže stejně jako minule, za 4! ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

Není to moc "žhavě erotické" a už vůbec to není drama. Je to pouze komedie či spíše parodie na romantické filmy. Byla jsem v přeplněném sále, převažovaly ženy a i ty měly snad z každé věty prču a řvaly smíchy, až uši zaléhaly. I tam kde smích (či spíše někdy i dost ošklivej posměch) být neměl, například když šlo hrdinům o život.Připadá mi, že tvůrci látku nebrali vážně a zároveň nechtěli přijít o divačky hltající červenou knihovnu a tak z toho vzniklo satirické dílko, pod něhož se nechtěli otevřeně podepsat a přiznat růžovou barvu. Přitom všem je i možné, že se i místy pokoušeli látku odlehčit, ale zamotali se do toho a vymklo se jim to celé z rukou.Odstíny temnoty nejsou vůbec černé, temné a pochmurné, mají barvu klaunského nosu, jemuž se smějí diváci i ti tvůrci. Škoda tématu, když už přeslazený příběh pro ženy, tak alespoň o trochu vyšší level. Každopádně je to unikát, zmutovaný kočkopes, který se svojí absurditou líbí. Hvězdu bych jim dala za statečnost, kdyby se tvůrci statečněji postavili za svůj názor a místo "dramatu" přiznali pouťovou taškařici. Na film jsem šla ze zvědavosti kvůli vysoké návštěvnosti, kultovní pověsti a proto že se dlouho předloha-trilogie držela na předních příčkách prodeje . Proč taková popularita? Teď už vím. "Překvapivě" kvůli pochybné zábavě. Jistě, pár lidem se to líbí a budou příběh bránit. Film, alespoň promítání obou dílů najednou jehož jsem byla svědkem, ovšem snad téměř nikdo nebral vážně a promítání obou dílů brali spíše jako škodolibou podívanou. První díl z toho vyšel důstojněji a krapet zdařileji. Třetí díl, který právě vzniká, už bude pravděpodobně pro nejotrlejší a nejironičtější diváky. - Problém není v tom že jde o pohádku, ale vězí v prapodivném zpracování. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Ještě prázdnější než první díl. Patřil jsem mezi ty, kteří totálně nezkritizovali první díl. Netvrdím, že mě jednička zaujala nebo nějak bavila, ale dokážu v ní vidět cosi jako film. Tady už ani já nedokážu najít skoro žádná pozitiva. Scénář je postavený na hlavu, na poli 117 minut se nestane v podstatě nic. Budují se podivné podzápletky pro završení trilogie, představují se postavy, které by člověk měl znát, ale protože se na ně v prvním díle očividně zapomnělo, tak na plátně pobíhají lidé, které postavy očividně znají, ale divák nechápe, proč se ukazují až teď. Na filmu pracoval režisér seriálu House of Cards James Foley, ale jeho režijní podání je zde horší než v předchozím díle. Scény na sebe občas vůbec nenavazují nebo jen vytrhnou diváka z dění tím, jak nezapadají do příběhu či momentálního rozpoložení postav. Erotiky je na takovýto typ filmu až podivně málo a když už přijde je zničena šíleným popovým soundtrackem, který se sem vůbec nehodí. První díl zvládal alespoň ukočírovat erotickou stránku věci, dokázal s přehledem nastavit "příběh" a představit charaktery, ale tento počin už nenabízí vůbec nic, co by stálo za zmínku. Díky solidní kameře a výpravě je to alespoň koukatelná záležitost, která i přes patřičnou stupiditu a vyprázdněnost scénáře rychle uteče. Padesát odstínů temnoty je jen čirá výplň před snad o něco lepším posledním dílem. Škoda, že se až tady rozjela chemie mezi Dakotou Johnson a Jamiem Dornanem a že až tady jejich vztah nepůsobí tak strojeně a nuceně, ale ve výsledku je to stejně jedno. Má přítelkyně byla spokojenější než u prvního dílu a přišel jí tento akčnější a míň nudný... zřejmě mi něco uteklo. 3.5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to stejné jako první díl. Jednoduše špatný film, od kterého očekáváte, že bude alespoň sexy, ale on není. Dakota je sexy v jedné jediné scéně, jinak je neskutečně trapná a divím se jí, že jí tohle bavilo hrát. Jamie je fajn, ale jeho postava jde do kelu, nemluvě o tom, že je nebolí huba z toho, co říkají za sračky. A něco drsnějšího? Ani omylem! ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jednička byla průměrná až podprůměrná, dvojka je mnohem horší, až telenovelová. Kim Basinger nevyužitá, scénář slabý a některé scény byly vyloženě odpad. Alespoň Jamie a Dakota mi nevadí a velkým plusem je soundtrack. A jedno plus za Ritu Oru. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Taková absurdní americká telenovela o "ideálním chlapovi", který vás po prvním rande obdaruje naprosto novým iPhonem, Macem, autem a ještě vám na účet pošle nějakou tu korunku na útratu. Vy si za to si jen musíte občas nechat naplácat na zadek a koukat se na to, jak "nenuceně" cvičí na kladině. No a když budete extra trpělivá, tak vás po cca. měsíci požádá o roku a dá vám diamant velikosti pštrosího vejce. Film je to děsný, ale když to nebudete brát vážně, tak vám zaručuji, že se parádně nasmějete. 35% ()

runner85 

všechny recenze uživatele

To, že už prvý diel bola hlúposť sa asi nikto hádať nebude. Ale na ten sa dalo aspoň ešte tak pozerať a hlavne sa na nom dalo zasmiať. Na tomto sa už nedalo ani smiať a neviem čo by tam Dakota musela robiť aby to bolo aspoň trochu znesiteľné ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jak to říct slušně. Na šukání teda měli času dost. Ale jinak zbytek příběhu totálně odrbaný. Jackovi, Eleně nebo Leile se nevěnovali tak, jak by si zasloužili. Jak jsem si libovala, že se jim první díl podařil podle knihy tak dobře natočit. Tak jsem zklamaná jak druhý, knižně mnohem zajímavější, dokázali zmrvit. ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Když u toho hrajete počítačovou hru, tak se to dá vydržet do konce. Jako hlavní negativum bych nejspíš označila absenci zápletky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako jo, děj celého filmu se vejde do nějakých dvou vět. Jako jo, mnoha erotických scén se divák nedočká (a už vůbec ne žhavých). Ale pořád to není tak hloupé jako knižní předloha, na hlavní představitele se pěkně kouká a vůbec, copak jsme všichni neviděli mnohem větší srajdy? Za posilujícího Dornana jsem skoro nahodila i tu čtvrtou. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jako soft porno to neobstojí, erotiky myslím ubylo, a když už nějaká je, tak to nevytrhne, jak se to pořád opakuje a točí v kruhu. Co je ale mnohem větší chybou, ten film nemá takřka žádné napětí, nic moc se v něm nestane, a pokud už ano, tak je to spíše k smíchu. Já vlastně ani moc nevím, co si o tom snímku myslet. Ale zase to uteklo, to jo. Takže na volné odpoledne, no, budiž. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Neverending movie. Nebudu se rozepisovat jako v komentáři u jedničky, protože co platilo tam, to platí i zde. Je to skoro stejný nic, ve kterém chybí jakákoliv smysluplná dějová linka. Romantika z kategorie "napsáno fanynkou Twilight" a erotika tak strašně nudná, že by jí v tom kdejaká romantická komedie trumfla. Herce nevím, jestli by bylo vhodnější litovat nebo kritizovat, protože oni na jednu stranu musí odříkávat příšerný text, na stranu druhou ho opravdu jen odříkávají a každý jejich pokus o skutečné hraní působí spíš komicky. Plus fakt nechápu, proč to (zase) trvá celý dvě hodiny, když se tam (zase) neděje absolutně nic. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Můžeme nadávat, že je to absolutní hnůj, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. Snímek si bohužel své diváky (respektive především divačky) vždy najde, přestože je pro mě nepochopitelné, proč tohle někdo fanaticky hltá nebo to dokonce bere vážně. Občas jsou to dokonce i lidi, o kterých byste jinak řekli, že nemají v hlavě úplně nasráno. Nemůžu se rozhodnout, jestli je to ještě větší blbost, než jednička. Asi to vyjde nastejno. Dvě hvězdičky za to, že se na to dá koukat alespoň jako na dobrou parodii. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Jakože zlatý první díl. Vše se točí jen okolo sveráznější Dakoty, skvělého soubdtracku, a líbivé vizualizaci. Jinak to nemá co nabídnout. Je to celé rozpačité, neucelené, a hrozně moc zdlouhavé. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Ajajajajajaj... Tak tohle se opravdu moc nepovedlo, neříkám že jednička byla bůh ví jaký hit, ale tohle je opravdová fraška! ()

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama