Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (398)

Flego 

všechny recenze uživatele

Každý by mal dostať druhú šancu, tak som sa rozhodol dať ju aj tomuto skvostu. Keď som pri prvom filme dostal šedý zákal, teraz sa mi zatemnil mozog, Tvorcovia nám predostreli donekonečna naťahovanú nudu, totálne zbytočný film bez štipky fantázie a umu. Snímok nie je ani temný, ani erotický, ani romantický, je to paškvil v áčkovom šate. Opätovne treba uznať aspoň technickú úroveň spracovania a dobrý výber pesničiek, inak ide o film na hrane odpadkového koša. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ženská vlhká fantazie o tom, jak vypadá S/M sex a vztah dominanta se submisivní holkou. V praxi ale je on atraktivní, BOHATÝ a stará se o ni... dokonce i v sexu mu jde především o její uspokojení (např. furt má hlavu mezi jejíma nohama). Ona na druhou stranu občas brblá, tvrdí, že je nezávislá žena (absolutně není) a bojí se nějaké jeho "temné minulosti". Taky má hlavní herečka udělaný make up tak, aby vypadala dostatečně průměrně a divačky se tak do ní mohly lépe vcítit. Natočené je to šíleně, jsou tam ujeté střihy, děj v podstatě nahodilý... Docela se mi líbilo, jak se se svou rolí popral Jamie Dornan, který hraje tu propracovanou verzi nafukovacího panáka. Není u toho moc trapný a prostě by se mohl z fleku živit jako gigolo, co kvalitně předstírá zájem o ošklivý ženy. Pak ještě pár songů se mi líbilo. Jinak jeden z nejhorších filmů vůbec. (2/10) ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po první trochu bezduché šedi tu máme pokračování. Už úvodní scény nám naznačují, že se posunujeme v ději trochu dále, do hloubky. Do hry vstoupila i kriminální zápletka. Za mě je temnota lepší než šeď. A jako třešnička navrch se zde objeví Kim Basinger. Kdo by byl řekl, že nějaký film bude mít pokračování lepší než 1. díl. Tady se to, aspoň dle mého, stalo. A hudba je ještě o něco lepší. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rozbehne sa to ako OK soft-péčko pre dámy - dejová nitka takmer neviditeľná, iba aby držala pohromade žhavé scény, servírované každých 15 minút. To sme, povedzme, na dvoch hviezdach, prípadne na troch, ak ste sa hodne dlho dobre neurobili. A potom prídu dejové zdramatizovania, kde sa film začne tváriť smrteľne vážne. A smršť výbuchov smiechu i ženského (!) osadenstva kina. Fakt oveľa horšie než by ste čakali, výrazne horšie než jednotka. Tak zlé, ako málo čo v kinách obecne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mně jsou vlastně fuč ti lidé, co za takovou bezkrevnou limonádu jsou schopni (a velmi rádi) utratit své peníze, protože jednou ročně to za to přece stojí, mně se spíše chce zvracet z těch lidí, co na to kouknou, protože prostě můžou, ikdyž musí jasně vědět (zvlášť u druhého dílu), že se jim to prostě nebude líbit a jenom se budou cítit důležitě, když jejich odpadový komentář bude s úspěchem obrážet sociální sítě (zdravím mistra RedAKa). Navíc samotný film čistě technicky je bez problému, netíží jej různé technické lapsy typu zbrklé kamery jako u mnoha jiných filmů a tak nějak to celé utíká poměrně plynule. Problémem je, jakožto u mnoha předělových mezi-dílů, že se v něm vlastně vůbec nic neděje a celé je to jeden oslí můstek na příštího Valentýna. Jednička se alespoň snažila fascinovat neortodoxními postelovými hrátkami, jenomže zde je Jamie Dornan zkrocen a my sledujeme jen klasické strasti vesměs obyčejného vztahu (až na to, že pan Gray je nechutně bohatej a pořád nikdo nevysvětlil, co vlastně dělá), kde se vzoru série občas odehrají nějaké neuvěřitelné situace, jakoby vycucané z prstu a jinak je to vlastně v unrated verzi 130 minut holé průměrnosti v už tak velice hloupém příběhu z prvního dílu (kastrát v podobě rated kino verze musí být opět o ničem dvojnásob, když jsou z ní vystřiženy všechny sexuální scény). Proč ale vlastně něco měnit, když (nejen) fanynky v kině minule nechali přes půlmiliardu, no né? ... 5/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy se Anastasia (Dakota Johnson) obléká na bál, je vidět, že má podvazkový pás zapnutý přes kalhotky. Správně by ale měla zapnout punčochy k podvazkovému pásu a kalhotky si natáhnout jako poslední přes něj, jelikož takto by si dotyčná nemohla celý večer odskočit. (Alatiel)
  • Sam Taylor-Johnson, která režírovala první díl Padesát odstínů šedi (2015), odmítla natočit pokračování. Stěžovala si na časté názorové střety s autorkou předlohy E.L. James, která měla od studia pravomoc konečného rozhodnutí ohledně všech změn, z čehož byla Taylor-Johnson velmi frustrovaná. Na režijním křesle ji nahradil Jamesem Foleym, který prohlásil, že má s autorkou předlohy skvělý vztah, a proto se rozhodl režírovat i třetí díl Padesát odstínů svobody (2018). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2017 v Hamburku v Německu. (BMW12)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama