Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (398)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tých 117 minút s Anastasiou a Christianom bola už len čistá romantika a zo SM sveta zostali len tri erotické pomôcky. Príbeh nemá cenu rozoberať, ale malo to zase peknú hudbu a Jamie Dornan sa konečne uvoľnil. Už chýba len dlhšia brada, pár mŕtvych mladých žien a bude to ono. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Slabsie nez jednicka ale prekvapivo znesitelnejsie ako som cakal. Vyzera to velmi solidne a niekde v strede je to s ohladom na cielovku nejakych 20 minut celkom fajn romanticka komedia. Najma ked Dakota Johnson cituje najslavnejsiu ulohu svojej maminy. A co ta zvysna poldruha hodina? To je peklo. Najma vsetky pokusy o zdramatizovanie su uplne WTF (exmilenka, linka s Kim Basinger, pad vrtulniku) a eroticke sceny vyzeraju ako necenzurovane klipy z MTV. Ten scenar je uplna chujovina a len vdaka profesionalite tvorcov to nie je absolutny hnoj ale iba velmi zly film. Najpodivnejsie vsak je, ze film s podobnou cielovkou robi z hlavnej hrdinky totalnu kravu bez vlastneho usudku alebo schopnosti rozhodovat sa. To vazne sa s nou baby vedia identifikovat? Ale videl dom uz OMNOHO horsie filmy 3/10i ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Když já nevím, ono se tam fakt nic nedělo, vůbec nic... Přesně jako v knize. Pak si člověk říká - nemohl by režisér přidat aspoň trochu děje? Jenže to by už šel proti předloze, kde se skutečně neděje nic, zhola nic. Takže režisér vlastně odvedl dokonalou práci. Pokud nejste zamilovaní do hlavních postav, těžko vám bude stačit "film" složený z: jedna věta typu "miluji tě, ale nejsem pro tebe dost dobrý," následuje kentus pop song a skončí to sexem, při kterém si ve většině případů nikdo ani ty gatě nestáhne. Podle mě je víc vášně v domově důchodců. Pro osvěžení se sem tam objeví scénka s nějakou posh vychytávkou jako jachta nebo helikoptéra a film má tři dramatické vsuvky, které vůbec negradují, nemají smysl, z jejich závěru nic nevyplyne a člověk si jich vlastně ani nevšimne. Bohužel, a teď smrtelně vážně, je film opět tak tupý a sterilní, že to ani není sranda. Ještě si rádi zavzpomínáte na Twilight, tam byl panečku potenciál guilty pleasure! To tady fakt nečekejte. Já to řeknu takhle: kdo nečeká nic, chce se nudit a nemá ve zvyku užívat si dobré herecké výkony, zaručeně nebude zklamán. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Sodoma a Gomora pro nenapravitelné romantičky, které věří, že narušeného a v mládí zneužívaného sadistu změní láska a bude pečlivě a nesobecky dbát na dlouhou předehru. Pokud přijmete i podruhé hlavní nonsens filmu, kterému říkám „něžné znásilnění“, jednička vás nějak zásadně nenudila a knižní předlohy vás bavili, nemůžete být příliš zklamání. Pokračování však je o úroveň slabší, neboť koncept zromantizovaného poznávání BDSM světa už zopakovat nešlo a přichází dvouhodinové rozjímání takřka nad ničím. Chybí zásadní dějové konflikty a de facto i jakýkoli ucelený příběh, který se snaží suplovat vedlejší linie o bývalkách a nahodile působící scény, které jen nafukují stopáž. Je paradoxní, že přes marketingovou kampaň „Už žádná pravidla“ a dobrovolný návrat Anastasie do vztahu jsou hrátky ještě mírnější a nenápaditější. Když se totiž konečně odeberou do červené herny, Grey ji *spoiler* postříká, chvíle napětí.... olejem! A to je skoro vše. Potenciální erotiku naprosto maří popové písničky, které se hlasitě rozezní pokaždé, když jeden z herců ukáže kus kůže. Nicméně faktem je, že Dornan od jedničky nabral více svalů, získal mužnější rysy v obličeji a nechává si strniště, takže občas je nač se dívat. Nejsem si tentokrát jistá, zda jde v rámci franšízy opět o dokonale vytěženou zakázku, která bude mít své publikem jisté a naplní kapsy producentům, nebo už si divačky ten filmových výprask líbit nenechají. 30 %. [Kino]. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde se za dvě hodiny projekce nestane vlastně vůbec nic a je to taková lehce přetažená reklama na svaly Jamieho Dornana, jeho střešní penthouse a suverénní pózu podnikatele. Tohle všechno baví daleko víc, než jakýsi pseudo děj, či hašteření v posteli, kde o erotičnu nemůže být moc řeč, vše je v podstatě jen na efekt a umělé. Jedno z nejprázdnějších a nejzbytečnějších pokračování v historii áčkové produkce Hollywoodu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je stejná scéna jako v Podnikavé dívce – klasice z roku 1988 s matkou Dakoty Johnson (Anastasia) Melanie Griffith v hlavní roli. Přichází těsně poté, co byla Ana povýšena v Seattle Independent Press, když řekla své nové asistentce Hannah (Ashleigh LaThrop), aby ji oslovovala křestním jménem a přinesla jí kávu, pouze pokud si ji dá pro sebe. „Zbytek vymyslíme za pochodu,“ říká také Ana. (Xanthe)
  • Ve filmu se ani jednou neobjeví ikonický kostým Christiana Greye (Jamie Dornan), a sice modré, roztrhané, seprané džíny, které jsou v knize často zmiňovány. (funhouse)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama