Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo

  • Japonsko 進撃の巨人 (více)

Obsahy(1)

Příběh přesně navazuje na konec prvního filmu. Zásahový oddíl rozhoduje o osudu Erena. Přeživší vojáci se vydávají na cestu, neboť je stále třeba uzavřít prolomené hradby před přílivem dalších titánů. Už tak nelehký úkol ztíží příchod dalších inteligentních obrů. (loveless)

Recenze (22)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco anime/manga disponuje společensko-kritickým přesahem, promyšlenou mytologií a skvěle vystavěnou psychologií postav, jeho filmová adaptace na to jde z druhé strany. Chybí jakákoliv psychologická nadstavba (tudíž vám je osud postav volný), mytologie titáního universa působí spíchnutá horkou jehlou (pokud je původ titánů přejat z mangy, máme se v anime na co těšit - bohužel) a absence přesahu je už jen kosmetickou bolístkou. Tvůrci vzali látku a přetavili ji v jeden velký, velkohubý cirkus plný výbuchů, krve a soubojů či zvratů fungujících pouze na efekt. O nulové logice se nemá cenu rozepisovat (ta si vzala dovolenou už v předchozí části). Zároveň se slevilo na technické stránce. Střihová a hudební skladba místy bodají do očí a kombinace CGI prostředí/titánů a lidech v kostýmech (velcí titáni) otravuje v každém záběru. Chápu, že se tvůrci chtěli zavděčit širokému publiku, ale kombinací klasické kaiju technologie s tou animovanou a přepracováním původního příběhu akorát naštvali nejen běžné diváky, ale fanoušky samotné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako som si po druhej polovici pôvodného dielu myslel, že pokračovanie bude ešte slabšie, tak sa presne aj stalo, ale našťastie sa stále nejedná o žiadnu nepozerateľnú katastrofu. Hlavná zápletka už ani nemá čím zaujať, ide hlavne o to uzavretie opevnenia, v ktorom ale aj tak, čo som videl v úvode prvého dielu nevidím žiadnu logiku, pričom aj viaceré zvraty ma nechávali úplne chladnými, ale aspoň to má aj vďaka krátkej dĺžke svižné tempo, pri ktorom nie je žiadna šanca sa nudiť, no hlavne sa tu rozvíja celkové univerzum, hlavne čo sa týka pôvodu titánov a síce by som si viaceré prvky prial trochu inak, ale aspoň to bolo celkom zaujímavé a práve toto ma tu bavilo najviac. Inak akcie je už pomenej a navyše je v štýle druhuj polovice prvého dielu, kedy ma už ani moc nebavila, takže v tomto ohľade nie je moc o čo stáť, pričom ani samotných titánov tu už moc nie je, ale vizuálna stránka je stále celkom zaujímavá a aj tie postapokalyptické kulisy mi vyhovovali. Obsadenie zostalo stále totožné, takže opäť ma bavil len dôstojník Jun Kunimura, zvyšok je už tvorený len necharizmatickí teenageri. Takže od japonskej produkcie som zvyknutý na kvalitnejšie filmové série, ale aj Attack on titan aspoň na to jedno pozretie pri správnej nálade môže byť. 54% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jestli je stejným stylem vedena i manga, tak asi není moc na co se těšit. Tohle se opravdu nepovedlo. Je vidět, že je zaměřeno na vizuál, ale jinak je to neskutečně slabé. A ony i ty triky po nějaké době omrzí. Je to škoda, protože tahle manga série má tak parádní společensko-kritický potenciál, který se do filmu vůbec nedostal. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Druhý díl teda příjemně překvapil, je to konečně tak, jak to má být; epické bitky a poletující skileři. Taky chválím za vysvětlení původů titánu a všeho co s tím souvisí (to v seriálu zatím nebylo). Občasné hektické střihy v bitkách způsobovali zmatek. Příběh pokračuje, tam kde skončil první díl a vývoj byl zajímavý, včetně zvratů, a fakt jsem nevěděl kam povede. Za mě palec nahoru. Hodnocení: 84/100. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

První i druhý díl tohoto titánského dobrodružství byl natáčen najednou, takže tady se nám dostává rozuzlení předchozího dílu a nepřijde mi, že by kvalitativně byl někde jinde než první. Pořád je to humus, pořád tam je spousta špíny, pořád tam jsou ti řekněme zvláštní titáni a některé nedotažené věci, nebo nad některými minimálně zůstává rozum stát. Ale tentokrát tam už jsou i zvraty, které jsem nečekala a navíc tam pořád jsou mí oblíbení herci (za které zase přidávám hvězdu navíc, protože jsem prostě spokojená :D). A musím dodat, že Satomi Ishihara tam měla fakt super a vtipnou roli. Zhlídnuto s ruským audiem s naprosto tragickými anglickými titulkami - ještěže to nebylo moc ukecaný. Někde na netu jsem v souvislosti s druhým dílem narazila na názor - budu se koukat, dokud tam někdo bude řvát Eren! a musím říct, že to naprosto vystihuje mé pocity. Každopádně ten příběh mi přijde celkem zajímavý a vzhledem k tomu, že efekty mě tady moc neoslovili, dost uvažuju o zhlédnutí anime, kde tyto problémy pravděpodobně odpadnou. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama