Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (392)

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Tady jsou buď 4 nebo jedna hvězda. Já dávám za 3 + jednu za Baru, kterou fakt můžu. Film má myšlenku s posláním nebo chcete-li tzv. moral. Obsazení řekl bych hvězdné a provedení perfektní. Občas se tady u nás točí jen proto, aby se točilo. Tohle není ten případ. 70%. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s tím, že se chci odreagovat, nepřemýšlet a pouze se bavit. A docela jsem se bavil. Život je život je film, který musí brát člověk s rezervou, je to dost bláznivé a ujeté. (Vetchého fantazie mi přišly úžasné a poměrně dobře natočené - Vetchý jako Bond, Táborský jako padouch a Zindulka dokonce jako papež :D). Také je tam ale dost trapných a křečovitých situací. Je to prostě taková ujetá blbina, ale pozitivní. Účel, za kterým jsem do kina šel, tento film splnil. 75% ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Tento film me uz definitivně přesvědčil, že na žádný český film do kina nepůjdu NIKDY!!!!Ondřej Vetchý je dobrý herec, ale já ho moc nemusím. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Počáteční výslech u oběda ukázal, na kom bude film stavět. A architekti si ve Vetchým vybrali dobrej základ, protože tam naflákali takových stavebních doplňků, že to může unýst málokdo. O vtipy a smích nebyla nouze, Vančura si se svým blbečkem poradil a Stašová tam herecky strká všechny do kapsy a je Vetchýmu pořádnou oporou v přefantazírované konstrukci. Protože ty představy jsou dobrý na začátku jako vysvětlivka k Vetchého charakteru, ale poslední vtipná Bondovka byla po kotníky v prasklé vodě. Dál už to jen zdražovalo film, prodlužovalo stopáž, nedávalo smysl, ztrácelo na vtipnosti a hlavně totálně rozštěpovalo emoce z hlavní linky o stárnoucí lásce, takže se to všechno muselo honit v happy endu. A takhle kvapný happy endy mě nebaví. ()

forrest11 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna oddychovka. Vetchy mohutne tiahne cely film a Sara Sandeva je neskutocne krasne dievca a aj na tom malom priestore, co mala ukazala slusny potencial. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Tak tento film díru do české kinematografie zcela určitě neudělá. Jestli jsou zde opravdu dobře vymyšlené a natočené dvě vtipné scénky, tak je to hodně. Paradoxně dvojí tvář Ondřeje Vetchého tuto českou komedii nikterak nevylepšuje. Nejzajímavější na celém filmu je vlastně závěrečný porod, při kterém se sejde celá rodinka, aby nakonec zjistila, že k sobě patří se vším všudy. Nesmíme zapomenout ani na legendární "Mácháč". ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ondrej Vetchy je pro me zaruka. Zaruka toho, ze nebude film stat za starou backoru. A jak to tak byva, vyjimka potvrzuje pravidlo. Ne, ze by byl film tak spatny, ale je to tak trosku ruleta s divakem. Pokud zpusob vypraveni prijme, pak je po nouzi, ovsem pokud ne, bude se trapit. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Roky a roky čekám na nějakou aspoň trochu slušnou českou komedii a roky a roky se pak stejně radši podívám na stopadesátou reprízu Pane, vy jste vdova, abych si trochu spravil chuť. Já nevím, co ty kluky režisérský pořád pudí točit takovýhle shity. To nemají trochu soudnosti? Nebo jsou opravdu ze srdce přesvědčení, že se u toho budou lidi válet smíchy a na konci tleskat vestoje? Nebo jim prostě stačí, že shrábnou od Novy peníze a jede se dál? Ty bondovské pasáže byly naprosto debilní, v těch normálních se aspoň občas objevil nějaký ten vtipnější moment. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Život je život se rozbíhá jako velice slibná komedie a já si na začátku říkám, ty vole, to bude za pět hvězd snad nebo co. Bohužel se z toho velice rychle stane trapný příběh o lidské stupiditě mající chaoticky a divně poskládaný děj, který mi do toho vůbec neseděl. Velká škoda. Ovšem rozhovor Voříškový s tim hadím mužem: ,,dost jsem o nás přemýšlel. Jo, a na co jsi přišel? Že tě chci víc než hada!!!´´ mě silně pobavila :) Zajímavě to okomentoval Tetsuo. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zdařilý film. Byl dost dobře napsaný, herecké výkony byly dobré a velice vtipné byly snové úniky Vetchého do jeho Jamese Bonda. Samozřejmě film táhli Vetchý a Stašová, ale i ostatní herci jim dobře sekundovali. Po technické stránce vše funguje a film je určitě příjemnou podívanou, když si chcete oddechnout a pobavit se večér u tv.3* ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Milá a příjemná komedie s bondovskými hrátkami, které film příjemně okořenily. A to se počítá, protože dobrých nových českých komedií je jako šafránu. Většinou jde o stupidní bláboly, ale Život je život má švih a šmrnc, prímově to odsýpá, je to skvěle obsazené a i hudba je fajn. Je to sice taková jednohubka, ale velice chutná. Předčilo to má očekávání, takže spokojenost. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Scénáristé nabídli film, který střídá polohy od mírně vtipného až po "co to k sakru kouřili, když to psali" přes různé míry trapnosti. Aspoň ty dcery jsou pěkné. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príjemná osviežujúca česká komédia, v ktorej hrá hlavný prím Ondřej Vetchý a slušne mu sekundujú krásne dámy. Potešilo aj slovenské zastúpenie v podaní Kristíny, avšak o jej hereckom talente možno debatovať. Vadili mi tie bondovské flashbacky, ale každopádne na nedeľné posedenie pri kávičke odporúčam. 60 % ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu je najlepší trailer so sexi tancujúcou spievajúcou Kristínou a dvoma akčnými scénami z filmu. Rezisér sa asi snažil o pokus vtipnej formy a prevtelením predstáv do skutočnosti agenta 007 nechať akýsi morálny odkaz, lenže ako celok to pôsobí chaoticky zmetene trápne pribrzdene a už vôbec nie vtipne. Kristína nech ostane pri spievaní alebo si zaplatí kurz herectva, lebo v tomto je slabá nevýrazná. Jedna * za Kristínu. ()

rionka 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda je za pani pošťačku a za obsazení bubenické kapely Tam Tam Batucada. jinak extrémně nesympatická sběř. už dlouho jsem necítila takovou absenci sympatií k hlavním postavám. pardon. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

To musela být strašná okurková sezóna, že se dostal na řadu tento počin. Což o to, mělo to originální myšlenku, Frantovy představy jako tajného agenta byly zajímavé, ale to technické zpracování bylo tristní. Herecká jména zvučná, ale jejich výkony podprůměrné. Asi se hodí rčení, že z hovna bič neupleteš. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama