Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (392)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ RÁD, ŽE MÁŠ DĚTI. CO JÁ BYCH ZA TO DAL“…“TO SI PRÁVĚ JENOM MYSLÍŠ, PROTOŽE ŽÁDNÝ NEMÁŠ“… /// Po čase se zase povedlo vecpat do českýho filmu ftip. Peripetie jedný rodiny, která je kapku nenormální jsou navíc i pravdivý. Kdyby to tak nerušily ty fantasijní kraviny… nemohl jsem si na ně zvyknout. Tyhle „crazy“ kousky budou zřejmě určeny mladšímu publiku, aby vykompenzovaly příběh, kterej bych řekl, je spíš pro ty starší. Je vo životě, kterej dokáže bejt pěkně složitej (i bez tří dcer). Milan Cieslar potvrdil, že nemusí točit jen historický drámy, ale že mu ftipnej žánr sluší. A úplně nejvíc mě baví, že už i v českejch luzích a hájích se o vztazích umí vyprávět jinak. 3a½, ale jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět první film s Blankou. 2.) Můj nejlepší táta (a fotbalista) je Ondřej Vetchý. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Obraz totálního zmatení hodnot průměrné české rodiny. V jedné scéně je otec despota, v další podpantoflák, jeho sny se odvíjejí z filmů starých desítky let a dokonce paperbackových knih, které ale nemají autora. Prostě neukotvená figura v bezčasí, vztahující se k už neaktuálním věcem. Bačkorovitý spisovatel sbalí jakoukoli ženu, ale ta ho vždy opustí, on ustavičně páchá sebevraždy, ale přitom chrlí další a další knihy. Hezké holky si vybírají starší neschopné muže, případně mladší neschopné muže. Úniky do fantazijní reality hrdinu ani děj nikam neposouvají, jen se střídají dva typy reprezentace. Ondřej Vetchý a Simona Stašová se snaží celkem úspěšně předstírat, že mají co hrát, ale scénář jim ustavičně hází klacky pod nohy. Celé je to daleko za hranicí snesitelnosti. Kdyby byl film více crazy, mohl by být aspoň bizarní zábavou. Takhle baví pouze lidi, kteří se spokojí s přibližností a zblajznou i "cosi jako humor" a "cosi jako ze života". Nejspíš proto, že od svého vlastního života už moc neočekávají. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film na té úrovni, jako když muže mnoha talentů, herce Tomáše Dianišku, přehuhňá při postsynchronech muž bez talentu, Jarda Sypal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mrzi mě snové pasáže, který měl František ve kterých se nám Ondra postupně stylizoval do Peyraca, Bob Saint-Clara nebo do Bonda. Tyhle pasáže jsou totálně nazvládnuté a ničej jinak velmi příjemnou a pohodovou zábavu. Nerozumím tomu, proč to tvůrci udělali. Vždyť postava Františka byla zřetelně a jasně napsaná a Ondra by jí svým herectvím dokázal vyprofilovat i bez těchto pasáží. Navíc pan Horský při vší úctě není ani Broca a Veber už vůbec ne. Naštěstí to je jediná výtka, kterou k filmu mám. Pokud si totiž tvůrci nehrají na zahraničí filmy, neakční (zoufalost ) a soustředí se na hlavní dějovou linku, ryze české reálie, tak jsou silný a válej. Film táhnou tři herci Ondra, Simona Stašová a Miroslav Táborský a táhnou ho skvěle, maj dobrý dialogy, dokážou dát svým postavám tragikomický rozměr, který nejednou pobavil. Ostatní herci nemají tolik prostoru, což mě zamrzelo hlavně u Terezky, kterou mám rád a filmová svatba s Markem jim šla dobře, že by nácvik ? Z filmu je cítit jediná ambice, přijď diváku spočinout do kina, nebuď jak zakyslej českej filmovej kritik a pak máš velkou šanci že odejdeš pobaven, odpočinut a příjemně naladěn. Ještě musím ocenit, že Ondra si po dlouhý době odpustil nacpat do filmu sparťanský zastávy, to je správná cesta Ondřeji, vydrž a můžeme se zase kamarádit a Kristína Peláková je kočka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že Život je život, bude až tak bláznivá komedie. A popravdě jsem po shlédnutí filmu vůbec nevěděl, co si na první shlédnutí myslet. Každopádně nemůžu říct, že bych se nenasmál, za což musím poděkovat především Ondrovi Vetchýmu, který to neuvěřitelně zvedal. Příběh jako takový je na jednu stranu docela smutné drama ze života rodiny jednoho vcelku poctivýho tyrana. Ondra Vetchej si tu svojí postavu vysloveně užíval. Druhá strana filmu je ale naprosto parádní parodie na Bondovky, kde se prokazuje ta originalita filmu, která mě jako taková děsně bavila. Vlastně i proto nakonec filmu dávám celkové čtyři hvězdičky. Očekával jsem melancholickou komedii na způsob Láska je láska a nakonec jsem dostal chytrou, nesprostou a českou bláznivou komedii, která místy sice neví, na jakou stranu se přiklonit, ale i přesto mi dokázala udělat radost. A i to se počítá! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

České komedie v lásce příliš nemám, ale tahle výrazně ukazuje pokrok české kinematografie jak po stránce humoru tak herectví a překvapí Vetchý, který se představuje ve svých snech za Jamese Bonda, kde nechybí i pěkné káry a sexy slečny. Hezky film poukazující na vztah mezi rodinou a manželstvím. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Karbonizujte centrum neřesti." To bych patrně nedokázal ani po třech Viagrách, ale agent poručík Frank, majitel nezničitelných mozkových závitů, s tím neměl nejmenší problém. A mně se ta snová kravina prostě celkem líbila, i když honění Sperminátora zase až tak moc zábavné nebylo, S těmi rodinnými vztahy to bylo o něco horší, protože při nich někdo (asi Vatikán?) ukradl humor. Nicméně bych neměl zapomenout na to, že mladá nadějná strážmistr Lucia Martinez zákeřně zaútočila na mé nejnižší pudy a přiznat se, že se jednalo o útok úspěšný. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně. Celá rodinka byla slušně pošahaná, ale takovým tím dobrým způsobem (když se na to jen díváte, a nejste toho součástí). Tvůrci se lehce naváželi do častých předsudků v české společnosti. A bylo to zábavné, ne trapné. Jediné, co mě moc nebavilo, bylo Františkovo snění. To bych zkrátila nebo možná klidně úplně vyškrtla (nepovedené honičky v autě jsou nuda). Ale jinak dobrý, fakt jo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vypadá agent Ondra Vetchý, že je nevidomý? YES! Snesou scénář a technická stránka této estrády nějaká přísnější měřítka? NO! Zapomeňte na to! OK! Občas jsem měl problém rozeznat, jestli ještě běží reklamní blok a nebo už pokračuje film.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezradně jsem zíral. Strachy jsem se krčil k přítelkyni a s hrůzou se ptal jestli je život opravdu takový. Jestli nedává smysl a lidé, kteří jím procházejí postrádají zdravý rozum, chovají se nelogicky, ostatní podvádí a členové rodiny jsou na sebe navzájem jako zrezlá břitva. Komedii si představuju jinak, tohle byl spíš horor. Nemám tyhle filmy rád a Frank je zatím nejhorší role Ondry Vetchého. Smál jsem se jen sprostému papouškovi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto. Mohla to být docela hezká česká variace na Muže z Acapulca, ale to by to musel dělat úplně jiný tým. Jestli se tady povedla tak jedna nebo dvě scény s Vetchým a Stašovou, tak je to moc. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká parodie na britské bondovky a možná i na samu sebe. Hlavní dvojice Vetchý-Stašová baví po celou dobu (především teda Vetchý a jeho grimasy). Prolínání mezi dvěma rovinami, ve kterých se příběh odehrává, je překvapivě nenásilné a jediné, co mi přišlo ve filmu navíc, bylo pár hlášek paní Pokorné v závěru filmu. Taková ta česká oddychovka, u které jednou do roka člověk rád vypne mozek.. 70%. Vyšlete rodiče do kina ;). Právě oni budou pravděpodobně cílovkou a to bez ohledu na to, jestli mají/nemají rádi 007. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jo, zasmál jsem se. To u moc českých nových filmů nebývá. Nebýt dějové linie, která se odehrává u Vetchého v hlavě, zasloužilo by si to i plné hodnocení. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Simona Stašová a Ondřej Vetchý samozřejmě hrají pěkně, ale že bych byl z tohohle filmu nějak odvázanej, to tedy ne. Upřímně řečeno, mám takový dojem, že pár zasmání celý film nezachrání. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Český film v kině, po kterém nemám chuť strčit si prst do oka a zapomenout, to snad abych znova vytáhnul vlaječky a chodil s nima po CineStaru. A že tady to vlastně bylo dva v jednom. Mně na rozdíl od většiny kolegáčků bondovské vsuvky nevadily, protože mám pocit, že bez nich by to byla jen další Taková normální rodinka po stodesáté. Ondra jako jeden z mála českých herců nepřipomíná hospodskou hroudu rosolu a koutů až na zátylek, tak co bych zase nad něčím remcal? No ale hlavně vám chci říct tohle - to největší plus má tahle tuzemská rarita (dobrá komedie) u Pepince především proto, že umí udělat vtip i bez slov hovno, prdel, sračka a kozy. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné, šílené, strané.... Vždycky jsem si myslel, že Troška se svými Babovřeskami je skutečné dno českých komedií... Není, dnes jsem objevil, že existují ještě hlubší patra. Scénář je opravdu debilní a já skutečně nechápu účast některých herců v téhle příšernosti. Asi nejvíce mne mrzí účast pana Zindulky a snad i toho Vetchého... Já nechápu jak někdo může po skvělém filmu Láska je láska natočit toto. To musí bejt sakra matroš na kterým Cieslar začal ujíždět. Jsem vážně otřesen! A jestli to měla být snaha natočit českého poldu z Acapulka, tak to pardón... odpad jak vyšitej - ODPAD ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Správne bláznivé a uletené. Navyše O. Vetchý so S. Stašovou hrali ako o závod, v podobnej komediálnej póze ich mám najradšej. Keď na človeka doľahne ťarcha stredného veku, je to s ním potom ťažké, a keď sa ešte k tomu premení na Muža z Acapulca, je to ešte horšie. O komické situácie tu teda nie je núdza. Trocha ma zo začiatku iritovali tie "halucinogénne" hrdinské predstavy a narúšali mi plynulosť deja, ale chce to len zvyk. Myslím, že snímok ako priemerná oddychová jednohubka nikoho neurazí. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem v rámci našeho městskýho letního kina zavítal i na tuhle "komedii".Ač nerad.Původně jsem tento "film" ani hodnotit nechtěl,protože je to úplně mimo můj rank filmů,který sjíždím.Ale musím.I některý český komedie dokážou pobavit(viz.třeba Samotáři,Pelíšky.kurvahošigutentag,.......) což ale není případ tohoto filmu.Aspoň co se týče mě.Od filmu jsem nic nečekal takže mohl akorát tak překvapit.Nestalo se.Přemýšlel jsem o odpadu.Nakonec je z toho 1 hvězda.A to za S.Stašovou a taky Baruš Polákovou,která opět dokázala,že role blbek a totálních krav jí jdou na výbornou a za to si jí cením.Málo kdo si umí udělat prdel sám ze sebe.Co se týče scénaře-ubohost.V podstatě mi to stylem vyprávění připomínalo debilní kameňáky.Spíš než pořádnej příběh,je to snůška rádoby vtipných scén a hlášek.Jenže humor je to hodně suchej(spíš trapnej).V tomhle jsou přeborníci britové.Nikoliv češi.A ta bondovská linka prostupující celej film je otřesná a akorát dokazuje impotenci scénáristy.Za mě je to teda těsně nad odpadem.Ale abych byl objektivní tak musím říct,že většina lidí okolo se evidentně bavila.Takže na tom něco asi bude.Ale né pro mě.Nebo to jen dokazuje jak jsou někteří češi omezení a k pobavení jim stačí opravdu málo.Takže pro všechny žrouty těhle sraček:Můj koment neberte tak vážně.Já totiž ujíždím na jinejch filmech a tohle mi nic neříká.Ale věřím že někoho to fakt dokáže pobavit.Vlastně jsem toho byl i svědkem. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Povětšinou nevtipný a nezáživný film, jehož největší slabinou je podle všeho scénář. Nerad bych Martina Horského předem odsuzoval jen proto, že není vystudovaný scenárista, ale po zhlédnutí druhého filmu natočeného podle jeho scénáře v něj moc důvěry nemám. Už jenom samotný titul filmu mi přijde k uzoufání banální a nic neříkající, a děj pro změnu splácaný z ohraných motivů odjinud - Cieslarův film jakoby balancoval někde mezi Hřebejkem a Vejdělkem, ale chyběla mu režijní suverenita prvního a zábavnost druhého. Osobně je mi vždy smutno, vidím-li skvělé herce ve filmu nedůstojném jejich kvalit - za sebe mi bylo za Vetchého a spol. skoro trapno, že jsem ani radši nešel na tiskovku k filmu, abych byl ušetřen obvyklých plků o tom, jak všichni hrozně moc chtěli natočit crazy komedii, jak si užili natáčení a jak filmu přejí, aby se divákům líbil, blá blá (nic proti tomu, když si štáb natáčení užije, ale film by si snad měl užít především divák v kině - pro mě za mě ať herci při natáčení potí krev a šáhnou si na dno svých sil - hlavně, když vznikne dobrý film; veselé historky z natáčení pro mě zkrátka nejsou zárukou zábavnosti samotného filmu a osobně bych třeba dal přednost tomu Blankou jezdit, než v kině koukat, jak se v ní prohání herci). Své diváky si to jistě najde (řekněme cílovka ženy 40+), ale osobně se mezi ně určitě počítat nebudu - film mě otrávil a znudil do krajnosti. Až budu mít příště chuť na film o ušláplém fotříkovi od rodiny, který si šeď svého života kompenzuje bujnou fantazií, sáhnu raději po Době temna, která tuhle blbost strčí do kapsy. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama