Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Škoda, že je snímek tak nesoustředěný. Drsnější pojetí kvituji, stejně tak větší background zvířecím charakterům či zásadnější důraz na Kiplingovo dílo, ale příběh zůstal v půli cestě a klišé se kupí víc, než bych si přál. Technické zpracování pokulhává v každé druhé scéně a přitom umí vykouzlit fantastické obrazce. Je to jak na horské dráze. Líbilo, ale přál jsem si silnější zážitek už jen kvůli Serkisovi... ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Mám rád Knihu džunglí od Disney Doteraz úplne nechápem, prečo sa Andy Serkis rozhodol natočiť svoju verziu tohto notoricky známeho príbehu. Pravdepodobne chcel svetu ukázať svoju temnejšiu a surovejšiu víziu. A po zhliadnutí Mowgliho musím uznať, že ak bolo toto jeho hlavným motívom, podarilo sa mu to. Mowgli ukazuje džungľu oveľa realistickejšie a špinavšie. Je tu cítiť, že na každom rohu ide o život a rozprávkový faktor úplne absentuje. Postavy krvácajú, nespievajú a riadia sa zákonmi džungle. Myslím, že Batman by tam zapasoval geniálne. Hlasový kasting je skvelý, či už Cate Blanchett ako Kaa, alebo Smaug ako Shere Khan. Celkový dojem je teda veľmi dobrý a oceňujem aj záverečnú eko myšlienku. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pekné. Bohužiaľ nie je to film, ktorý by som si chcel púšťať stále, ale mám rád Kiplingové príbehy. Serkis hlavne zvolil iný prístup k príbehu a celkom sa mu to vyplatilo. Je to iné. Ale nemá to takú hravosť a pamätnosť ako Disneyho verzia. Neviem čím to je ale začína mi predigitalizovaný svet vadiť. A aj tých pár miest, ktoré nie sú digitálne mi prídu umelé. To mi vadilo asi najviac. Inak klasická rozprávka ktorá neurazí. A ponúka aj iný pohľad na Mowgliho ( jedol surové mäso atď.). Sher Khan je v zásade Smaug. Poteší Baghira v podaní Christiana Balea. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pořád to není ono, pořád to není adaptace Kiplingova originálu, která by mě předsvědčila. Ale pořád si vedla vesměs líp, než ta disneyovská slátanina, která si Kiplinga vůbec nemá co brát do huby. Ze začátku mě vyděsilo technické zpracování, které jelo od toho nejhoršího k ne tak hroznému, ale digitální to bylo až běda. Od nerealistického prostředí džungle, až po animovaná zvířata, která byla na hraně toho, co je dnes již standardem a co by spadalo spíš do indie produkce. Příběhově všelijaké, jen ne úplně tak zábavné a napínavé, jak jsem si přál. Moc se mi líbila myšlenka vlastního druhu a ukázka, že i když je člověk člověkem, nemusí mezi lidi úplně tak zapadnout, na čemž film stavěl. Ale kromě toho nerozvíjel nic dalšího, žádnou další silnější myšlenku, nebo alespoň lepší zaměření na charaktery, kterých už takhle bylo spíš poskrovnu. Tedy, závěrem, nečekal jsem nic, úplně zklamán nejsem, ale Kniha džunglí si zaslouží ještě o větší chlup lepší adaptaci. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

snad prvá filmová verzia slávnej Kiplingovej knihy, ktorú som videl. Zážitok z čítania bol však väčší, aj ked to bolo pred viac ako 50 rokmi kedy bol svet bez internetu, mobilov videohier fungovala iba ludská predstavivosť. Aj pre to všetko by som knižnú predlohu odporúčal všetkým 10-12 ročným deťom na svete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)
  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama