Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║ Warner Bros. a Netflix sú veľmi odvážny, že sa konkurenčne pustili voči gigantu ako je Disney Studio. A to dva roky po uvedení jeho verzie danej známej predlohy od Kiplinga. Pre mňa ide dosť nešťastné riešenie a v konečnom výsledku aj zlyhanie. V prvom rade na režisérsku stoličku posadiť neskúseného Andy Serkisa, no fúha, a zveriť mu taký veľký projekt? K tomu triková stránka skôr pôsobí lacno, výzor zvierat uplácano. Vizuál nezachránia ani reálne zábery z lesa, prírody, bije sa to tam. Všetko tam pôsobí, rušivo, až umelo. Dej už nemá čim zaujať. Herecky zapôsobí aspoň menoslov, aj mladý Mowgli nie je zlý ale v danom nechytľavom prevedený s ostatnými neduhami to nemá možnosť výrazne strhnúť, zaujať. To že to je drsnejšie, krvavajšie, čo z toho, všetko to tu je len tak na polceste niekam, kde by to mohlo byť omnoho lepšie. Prišlo mi to rovnako premárnené ako Yatesov vyblednutý trikový Tarzan. /40%/ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný hrané Knihy džunglí od Disneyho. Andy Serkis natočil dospělejší, dravější a přímočařejší i knize podobnější film. Bohužel ale ne tak charakterově vymazlený a mě tak srdci blízký jako Disneyho verze. Ano, vše tu funguje jak má, charaktery jsou podobné i když tu a tam rozdílnější. Bohužel ale ne tolik rozdílné, aby nešlo oba filmy porovnávat. Počítačové efekty jsou zde navíc o třídu též horší. Takže bohužel musím sebrat dvě hvězdy. Jedna za ne tak dobré vizuální efekty a druhou za méně zajímavější podání příběhu a s tím i spojenou chudší džungli, co se i postav týče. Přesto mírný palec nahoru. 65% ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Cikáně z džungle je zpět. Příběh je to milý, ničím nepřekvapující a digitálními efekty oslňující jenom v pár případech, ale koukat se na to v rámci nedělního válení šunky dalo. Oceňuji především původní dabing, který se povedl, zejména pak pochopitelně mistr Benedict. Jeho interpretace Šérchána je podobně dechberoucí, jako dnes již dá se říci kultovní dráče z Hobbitova........................moje hodnocení = 6 z 10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Citově odměřená a totálně prázdná sračka od Disneyho vydělá miliardu a tahle pekelně drsná verze Kiplingovi knihy se raději rovnou střelí Netflixu. Opět tvrdím, že tahle doba nemá naději. Podle někoho Serkis selhal jako režisér a mě to přijde jako pravý opak. Drsná a místy až hororová atmosféra mě neskutečně šokovala (scény z paláce opic prostě pro děti nejsou) tři prdele krve, smrtí, démonický Šerchán skvěle nadabovaný Cumberbatchem a jednoznačně nejlepší představitel Mauglího vůbec. Efekty jsou trochu slabší na dnešní dobu, ale není to nic, co by vyloženě rušilo. Všechno nám Serkis servíruje pěkně z ostra, vztahy, emoce, smrt....nejlepší Kniha džunglí vůbec. 90%. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. Serkis mě příjemně překvapil a pokud jsem dal Favreauovi čtyři hvězdy, tady musím dát o jednu víc. [90%] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)
  • Andy Serkis o filmu prohlásil: „Chtěl jsem natočit emocionální verzi příběhu, který už byl vyprávěný mnohokrát. Chtěl jsem se zaměřit na to, jaké to je, být outsider. Být zapuzený, být někdo jiný. Je to nesmírně současné téma, které si zaslouží bližší prozkoumání.“ [Zdroj: fandimefilmu.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama