Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tahle netflixovská verze Knihy džunglí není lepší, než disneyovská Kniha džunglí z roku 2016, ale je téměř skoro stejně dobrá. Ovšem v několika ohledech přece jen lepší je. Je věrnější předloze, je hezčí a má lepší děj. O něco slabší už to je po CGI stránce, ale zrežíroval si to Andy Serkis bezvadně. Je fakt škoda, že se to nepodívalo do kin, ale tam by to těžce neuspělo (fakt bohužel), takže pro ten film je jen dobře, že skončil na Netflixu. Jestli se k němu ještě někdy vrátím? Inu, nevím. Možná jo. Možná jo. Líbilo se a doporučuju. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný hrané Knihy džunglí od Disneyho. Andy Serkis natočil dospělejší, dravější a přímočařejší i knize podobnější film. Bohužel ale ne tak charakterově vymazlený a mě tak srdci blízký jako Disneyho verze. Ano, vše tu funguje jak má, charaktery jsou podobné i když tu a tam rozdílnější. Bohužel ale ne tolik rozdílné, aby nešlo oba filmy porovnávat. Počítačové efekty jsou zde navíc o třídu též horší. Takže bohužel musím sebrat dvě hvězdy. Jedna za ne tak dobré vizuální efekty a druhou za méně zajímavější podání příběhu a s tím i spojenou chudší džungli, co se i postav týče. Přesto mírný palec nahoru. 65% ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Méně písničková verze slavného příběhu, je naprosto zbytečným filmem, který v jádru není vůbec špatný, ale bohužel ve všem horší než snímek z roku 2016. Film rozhodně není pro celou rodinu, né snad, že by byl příliš brutální, ale spíše pro mladší díváky bude absolutně nezáživný. Ve výsledku sledování filmu nelituji, ale po druhé jsi jej zcela jistě nepustím. Možná, když bych přivřel oči nad velice uspěchaným finále, by si film zasloužil i ty 3*. Já však jednu hvězdu strhávám za naprostou zbytečnost celého snímku, který přišel dva roky po výborném filmovém zpracování Knihy džunglí a jeden rok před jejím pokračováním, a i přes tento fakt se jedná o naprosto průměrný film, který vůbec ničím nevyniká a ničím nepřispívá, ba naopak je ve všem horší. 2* 47% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Škoda, že je snímek tak nesoustředěný. Drsnější pojetí kvituji, stejně tak větší background zvířecím charakterům či zásadnější důraz na Kiplingovo dílo, ale příběh zůstal v půli cestě a klišé se kupí víc, než bych si přál. Technické zpracování pokulhává v každé druhé scéně a přitom umí vykouzlit fantastické obrazce. Je to jak na horské dráze. Líbilo, ale přál jsem si silnější zážitek už jen kvůli Serkisovi... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, co tohle mělo být jako, příběh je vcelku dobře provedený a snaží se i trochu ukázat dramatický okamžik, ale příroda je místy krásna místy nepovedená. Ale to nejhorší jsou zvířata, koho tohle napadlo, medvěd vypadá jako ožralec, hrozný, anakonda prošla botoxem, další katastrofa a čokly s křížily snad s krysami. Tohle se nepovedlo vůbec to nedomyslely, s tygra nešel vůbec strach spíše byl špatný a to hodně, je to škoda tenhle film mohl být na vysoké úrovni, pár světlých scének zachránilo film před nižším hodnocením. kdyby zvířata a místy příroda nebyly pokažené byla by to pecka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama