Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově nadělalo menší neplechu, než poslední Kniha džunglí. Obecně si stejně myslím že verze z roku 1967 je asi nejlepší. Animace byla vybrána zajímavě, já osobně bych volil jinou. Byť cílovým divákem je dítě, tak druhá půlka mi tak nepřišla. A opět otázka, na kolik by pohádka měla být realistická nebo pohádkou. Podle mě moc realistická pohádka už není pohádka. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pekné. Bohužiaľ nie je to film, ktorý by som si chcel púšťať stále, ale mám rád Kiplingové príbehy. Serkis hlavne zvolil iný prístup k príbehu a celkom sa mu to vyplatilo. Je to iné. Ale nemá to takú hravosť a pamätnosť ako Disneyho verzia. Neviem čím to je ale začína mi predigitalizovaný svet vadiť. A aj tých pár miest, ktoré nie sú digitálne mi prídu umelé. To mi vadilo asi najviac. Inak klasická rozprávka ktorá neurazí. A ponúka aj iný pohľad na Mowgliho ( jedol surové mäso atď.). Sher Khan je v zásade Smaug. Poteší Baghira v podaní Christiana Balea. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Šialený hybrid pôsobiaci dojmom, že na začiatku chcel ambiciózny Andy Serkis za ťažké prachy nakrútiť trojhodinovú temnú, realistickú a drsnú verziu Knihy džungle, v ktorej číha zákerná smrť za najbližším stromom a Balú s Akelou vyzerajú v tvárach ako postavy z hororov. Potom mu osekali rozpočet, z filmu vystrihli hodinu materiálu (najviac je to poznať na scénach z dediny) a k momentom, v ktorých sa brutálne umiera, boli pridané „zaručene vtipné“ scénky s pišišvoriacimi sa zvieratkami, čo vôbec nejde dokopy. A prečo sú tie zvieratá oproti ľuďom také obrovské? Neviem. Favreauova o dva roky staršia verzia bola stokrát lepšia. Takisto je tam plno čudných blbostí, kedy v gigantickej džungli veľkej ako Mesiac pobehuje jedna svorka vlkov (vyzerá to tak, že v celej džungli sa pohybuje 100 – 200 zvierat vrátane opíc a vtákov) a kedy Maughlí vo finále o pomoc požiada istú skupinu zvierat a tie mu pár sekúnd pomáhajú a potom tam len tak postávajú a pozerajú sa. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. Serkis mě příjemně překvapil a pokud jsem dal Favreauovi čtyři hvězdy, tady musím dát o jednu víc. [90%] ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, pozor! Jak mohl tenhle skvost po uvedení v polovině prosince začínat zde na databázi s hanebnými 57%? Já sám jsem k němu byl skeptický od chvíle, kdy jsem měl za sebou Disneyho verzi z roku 2016 a čerstvě vyšla do světa zpráva, že debutující Andy Serkis hodlá pohádkovou klasiku oživit po tak krátké odmlce znovu. Skepse se stupňovala s příchozími problémy, které Mauglího nakonec vyhnaly z kin a skončil pod křídly Netflixu. Díky Bohu za to! Sice bych si tohle vizuální porno rád dopřál ještě na ostřejší platformě, nejsem si ale jistý, zda bych se do kina dostal a zásluhou dnešních streamovacích služeb můžu jejich tvorbu sledovat v pohodlí domova okamžitě po vydání. Přál bych si, aby se tohle nevšední pojetí příběhu, který byl doposud především pro dětské oči, vyšplhalo v hodnocení ještě výše, přece nemůžu být sám, koho si tak získalo a nemůžete mi z něho udělat prosté guilty pleasure. Vždyť tahle mírně drsnější variace musí každému dospělému člověku sednout o chlup více než ta předloňská. Já jsem se vyloženě snažil hledat chybičky, na které si ostatní snaží stěžovat. Nepovedlo se, protože Mauglí se panu Serkisovi povedl na výbornou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Andy Serkis o filmu prohlásil: „Chtěl jsem natočit emocionální verzi příběhu, který už byl vyprávěný mnohokrát. Chtěl jsem se zaměřit na to, jaké to je, být outsider. Být zapuzený, být někdo jiný. Je to nesmírně současné téma, které si zaslouží bližší prozkoumání.“ [Zdroj: fandimefilmu.cz] (CrypzzXD)
  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama