Reklama

Reklama

Děj filmu nás zavede do Německa, někdy v 16.století, kde Delon hraje aristokrata, který se zamiluje do prosté dívky. Z lásky k ní proto opouští svou bohatou snoubenku, kterou mu vybrali rodiče a tajně se s dívkou ožení. Jeho otec se mu ale pomstí tím, že dívku nechá prohlásit za čarodějnici a nechá ji utopit. Hrabě se pokusí dívku zachránit... (MVanis)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecko 16. storocia - zivot slachty. problem celeho stredoveku je ten, ze nemame k dispozicii udaje o zivote obycajnych ludi. Vsetko, co vieme su politicke dejinya vyborne mame zmapovany zivot slachty, ich vysady a privilegia. Ono je otazka, ci stredoveki pisari vobec viedli zaznamy o zivote obycajnych ludi..... ja tvrdim ze ne : 60 % ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem pouze snímeček věnovaný Lauzunovi, kterého ztvárnil skvělý Belmondo. Vynikající epizoda odpovídající skutečné historce, v níž excelují všichni zúčastnění. historický vévoda Lauzun byl podle všeho docela výlupek, Belmondo ho zahrál s šarmem a vtipem, takže v jeho podání bych proslulému dvorskému svůdníkovi podlehla i já. Nejlepší je scéna, kdy král pozoruje svoji milenku skrz klíčovou dírku zamčených dveří a ona mu popisuje svůj vzhled. ()

Reklama

Reklama