Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Recenze (331)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tohle si člověk musí dát jen díky stále neskutečně sexy Kate Beckinsale. Chjo... stejně mdlé jak předchozí díl. A přitom byla původní trilogie tak svižnou a cool řezničinou. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,353,973Tržby Celosvetovo $81,093,313Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,394,232Tržby za predaj DVD v USA $7,323,006║ Strašne suchý mišung a hlavne zbytočný. Aj keď Kate Beckinsale stále vypadá dobre ale latexová efektnosť je už v pase. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PO STOLETÍCH VÁLEK MEZI UPÍRY A LYKANY MŮŽE BÝT KONEČNĚ ČAS MÍRU“… /// Ano, ani já si nepamatuju co se vlastně vodehrávalo v předešlejch částech. Na sérii čumím, protože … ale jo – jednohubkově baví. Selena furt bojuje proti lykanům i svýmu druhu – takže taková klasika. Přál bych si, aby bylo víc války, ale voni vyprávěj paperbackovej příběh, kterej se pro jednou kousnout dá. Pátraj v rodokmenech a vlastně přidávaj další střípky do skládačky jménem UNDERWORLD. Akce bohužel taky není nikterak závratná – pár ručních fightů a zbytek je srovnatelnej s příběhem – dostat se cestou minimálního odporu k vysněnýmu cíli (tedy konci). Srozumitelněji řečeno – za minimum peněz předvýst aspoň trochu muziky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem frajerovi za letu vytrhla páteř. 2.) Ještě furt mě dokáže vzrušit Kate Beckinsale. Nebo aspoň latexovej vobleček. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Sony / Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 3,070 // Otvárací Víkend v USA: $13,688,751 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Série Underworld je známá tím, že při každém zhlédnutí nového dílu si nepamatujete žádný předchozí díl a to platí i zde, byť předchozí díl považuji za nejlepší. Celá série je příběhově hodně spletitá a nezajímavá, neustále někdo umírá, oživuje se, postav je hromada a jejich jména si nepamatujete, ale na druhou stranu Akce je solidně krvavá, přehledně natočená a má šmrnc. Novodobě větší řežba mezi Lycany a upíry neexistuje takže já si tuhle Guilty Pleasure docela užíval. Plusem je i opět sexy Kate Beckinsale v latexu či prostředí Prahy. Zábavné a krvavé do sytosti a to já mohu.Nic víc netřeba. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel po libovym Probuzeni tu mame pad na samy dno Underworldi serie, suverene nejhorsi dil. Pribeh samozrejme desna splacanina, sice se snazi navazovat na predchozi dily a dej posunout nekam dal, ale je to uz jen takovy vareni z vody, par stupidnich odhaleni a nezajimavy postavy. Celkove herci vypadaj do jednoho jak zhuleny, neustale tupy vyrazy, aspon, ze Kate je porad ve forme, i kdyz herecky samozrejme nema co predvest. Ale o tom Underworld stejne nikdy nebyl, to bych mu i odpustil, jenze hlavni problem je nudna akce, je ji tu relativne dost, i kdyz by mohlo byt i vic, ale je k uzoufani nenapadita a misty az nudna. I kdyz vetsinou aspon hezky krvava. K tomu si pripoctete hodne slaby triky a zapomente na nejaky valky podle nazvu filmu, pokud za ne teda neberete jednu prumernou potycku v atriu, to bitky v minulejch dilech a obzvlast sceny z historie byly v daleko vetsim meritku. Slabsi 3*. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už je to třináct let, co jsem si ukájela frndu pohledem na Kate v černém sexy latex oblečku u prvního Underworldu a jak tak koukám, ukájí se nás asi víc, jelikož série stále pokračuje a Kate je i po třinácti letech, v pátém pokračování stále stejně sexy upírka od které bych se nechala vysát respektive vylízat a potom...jo moment...o tom jsem psát nechtěla. Tak teda k filmu - Underworld : Krvavé války, není tak krvavej, jak by člověk od názvu čekal. Vlastně je to úplně stejně krvavý jako díly předešlé, možná i méně. Lykani učinili pokrok, už to není jen bandavylízanejch blbů. Teď je to banda vylízanejch blbů s chytrákem ve vedení. Upíři naopak opět kapku degradují, takže tu máme vyrovnaný střet, jelikož mozek už nemá skoro nikdo, naopak v hlavě nasráno skoro všichni. Selene si hodí bílej melír, zahraje si na predátora, hodí párkrát očko na potencionálního novýho nabíječe (Majkí je v prdeli) a rozhodne se, že bude v dalším pokračování pátraat po své dceři, po které se ve čtyřce rozhodla nepátrat. To jsou zvrat(k)y, co? Jo a ten podělal toho, zatímco tamten tamtu, ale ta pekla s tamtěma, co pekli s tamtim. Takže asi tak. Za akci a sexy Kate to ocením zlatou střední, ale příběh je opět máchání hovna ve vodě, co je hrdě nazváno omáčkou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Můj první - a zřejmě i poslední - Underworld. Protože kromě krásné Prahy a Selene, kterou prostě musím obdivovat i jako žena, vlastně nebylo na co koukat. Film naprosto postrádá jakékoliv napětí, takže vůbec nebylo lehké udržet se myšlenkami u filmu. Ani akční scény nehodnotím jako nadprůměrné. Zkrátka, nebýt na tom v kině, asi bych to nedokoukala. 1,5* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V ďalšom pokračovaní hororovej série Underworld bojuje Selene stále proti Mariusovi a jeho bande lykantropov, ktorí sú stále silnejší. Tento boj však nie je jediný, keďže musí bojovať aj o dôveru svojho vlastného rodu upírov. - Táto hororová séria ide už od začiatku mimo mňa a vývoj príbehu mi je úplne neznámy, takže to môžem posúdiť len z hladiska Blood Wars, keďže od môjho prvého stretnutia s Underworld už ubehlo pekných desať rokov a nič si z toho nepamätám. V Blood Wars je dosť akcie, Kate Beckinsale je v hlavnej úlohe sympatická, boje majú zaujímavú štylizáciu a zaujali ma hlavne nádherné exteriéry, ktorých tu je neúrekom. Vadili mi však digitálne transformácie vlkodlakov a slabé masky. Vďaka ideálnej stopáži to pôsobí celkom pútavo a kvôli neustálym bojom ma to bavilo, takže moje hodnotenie zostáva na slušných troch. + herečka z The Disappointments Room + herec z Victor Frankenstein a Pride and Prejudice and Zombies + herec z iZombie a Damien + herečka z Hostel: Part III, The Purge a Lights Out + herec z The Vatican Tapes ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je vcelku fascinující, jak moc celá série postupně zmutovala do vyprázdněnosti akčních videoher, kdy se už otevřeně přejímají estetické i herní prvky (levelování záporáků!, proměny prostředí). Bohužel už se ale úplně vytratil cit pro souvislý příběh, takže se obávám, že ani oddaní fanoušci už vlastně neví, o kom postavy mluví, jak funguje hierarchie obou ras a o co všem jde. Nechtěně vtipnou třešničkou je samozřejmě finále, které vedle znuděné Stivínové (slušnej komparz) nabídne verbální uzavření kruhu za celou sérií, aniž by měl divák opravdu pocit nějakého konce, anebo dosáhl vnitřního uspokojení nad "košatostí" a papírovou emocionálností série. V nefunkčnosti vztahů a disrespektu k postavám to připomíná snad jen Bayovy Transformers. Nevýhodou je, že Underworld nemá tvůrce s vizuálním citem. Na druhou stranu mají ale soudnost, a tak to ve střídmé devadesátiminutovce vůbec nebolí a jako akční blátotlačka film projede traktem jako dobře promazaný gulášek. Čech si samozřejmě jako bonus přičte zábavné lokace a skoky od Náplavky (bohužel bez porážení hipsterů) přes Hrad až na Hlubokou. A neobsazení Vašuta alespoň do camea je vysloveně kacířství. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná rutina, ktorá má áčkový kabát momentálne už jedine kôli Beckinsale. Scenár, réžia, efekty - slabota, ktorá nemá s pôvodnou jedničkou skoro nič spoločné. Prečo som sa na to teda pozrel? Lebo kedysy to bola moja krvná skupina, a nostalgická struna nejaké emócie vždy vyvolá... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Underworld sa síce nikdy nezaradil medzi kultové série, ale ja som k nej mal vždy dobrý vzťah, tématika tajného boja upírov a lykanov vo svete ľudí mi príde určite atraktívna, pričom všetky diely boli dostatočne zaujímavé a hodné opakovaných pozretí, preto som sa tešil aj na Blood wars, ale tentoraz som vlastne prvýkrát výraznejšie sklamaný. Ale ani nie preto, že by sa jednalo o zlý film, pozerať sa na to určite dá a tempo je dostatočne svižné, len mi to jednoducho celé príde poriadne zbytočné. Tu už vidno, že tvorcom došli nápady a nevedia, ako sériu smerovať, ak si odmyslím pár detailov, tak mi to príde ako úplne samostatný film, ktorý po stránke nadväznosti ani do série nezapadá. Hlavne ma sklamalo, že v predchádzajúcom diely bola existencia upírov a lykanov odhalená a tu je všetko zabudnuté, ľudia sa tu absolútne neriešia a tak je to len o upíroch a lykanoch, ktorí si robia opäť problémy, pričom obe skupiny boli posunuté horším smerom. Hlavne tá nová upírska schopnosť mimoriadne rýchleho pohybu bola úplne mimo a len to kazila. A tak to celé pôsobí len tým najpriemernejším dojmom, pozerať sa na to dá, za čo môžu aj celkom zaujímavé lokácie, v tomto film pripomína prvý diel, ale to je asi tak všetko, upútať ma to dokázalo len občas a aj to len na chvíľu. A celkom nesklamú ani postavy, Kate Beckinsale na to stále má, pri nej nemám výhrad a bavili ma aj vysokopostavení upíri, hlavne stále charizmatický Charles Dance alebo Lara Pulver a pár ďalších, len lykani sú opäť obsadení tými najobyčajnejšími tvárami, čo platí aj o ich novom vodcovi. Sklamaním je aj akcia, ktorej je prekvapivo málo a aj tá je len čisto rutinná. Natočená je slušne, ale obsahovo je úplne nevýrazná. za zmienku stojí jedine komorný, ale aj tak aspoň obstojný úvod a finále, ktoré sa mi páčilo zase po vizuálnej stránke a tým to končí, medzi tým sa nenájde absolútne nič aspoň trochu zaujímavé. A režijne nemám väčší problém, vizuálna stránka, efekty a lokácie sú bez najmenších problémov, od filmu tohto typu viac nepotrebujem. Takže keby to bol prvý diel, asi by som bol spokojnejší, ale od série, ktorá má už päť dielov čakám teda určite viac, než len tú najobyčajnejšiu zápletku a rutinnú akciu. Rozhodne najslabší a hlavne najzbytočnejší diel. 54% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Už to není nic moc. Film jsem dokoukal, ale kouzlo už téměř vyšumělo. Pěkně natočené souboje a hlavní hrdinka je vše co tomuhle filmu ještě zbylo. Zhruba 40-50% odpovídá ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel se stále stejně atraktivní Kate Beckinsale, která bohužel nemá co hrát, takže pouze dobře vypadá. Lokality Prahy potěší každého domorodce, ale nic moc z toho tvůrci kromě samoúčelného zabírání panoramat města a Hluboké nevytěžili. O atmosféře a gradaci děje nemůže být příliš řeč a celé je to značně nudné a opakující se ve stále stejných vzorcích intrik a zvratů. Pevně doufám, že je to poslední díl série, protože stále marně hledám tu originální a tak trochu matrixovskou stylizaci z jedničky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je skutočne veľmi málo dobrých hororov daného subžánru, ktoré by mali hlavu aj pätu. Ktoré by zaujali príbehom i spracovaním. No a tento to nie je ... - 50% ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama