Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (331)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Selene je pořád Selene. Sérii Underworld miluju a jen s velikou nelibostí jsem nesl Michaelův úděl. Co se dá dělat, Scott Speedman bohužel roli opakovaně odmítl, takže můžeme být nakonec rádi, že se tvůrcům povedlo tak nějak se ctí vykouzlit jakous takous pointu, která asi milovníky tohohle mutanta moc nepotěší, ale dává sérii možnost prostě pokračovat dál. Děj se sice odehrává v Praze, ale žádný zázračný lokace nečekejte, celý příběh se odehrává v noci a je možné Pendolínem dojet z Prahy do hor ve Švédsku asi za dvě hodinky, na půl cesty vyskočit uprostřed zamrzlé pustiny a kde se vzali tu se vzali koně, se kterými dojedem k hradní pevnosti....když přežijete tuhle více či méně jedinou scénáristickou debilitu, můžete si v klidu užít parádní akci, dobrý příběh okořeněný o fantasy prvky které jako by z prdele vypadli ze samotného Skyrimu a neskutečně Milfózní Selene, která je díl od dílu hezčí a hezčí. Já sem si užil návrat ke starým kořenům, Wašek jednička si homoušsky užil svého milovaného bukanýra Theo Kubu a pevně věřím, že když si nějaký producent vyndá hlavu z prdele a svěří režii někomu pořádnému a né postarší feministce dokáže nás tahle série v budoucnu ještě jednou nebo dvakrát mile překvapit. Kvality prvních dvou dílů a kór bez původního Corvina už nedosáhnem, pořád se ale jedná o docela slušný akční výplach.60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria UNDERWORLD by sa mala buď zastaviť, presunúť do TV ( kde to kecom medzi postavami sekne viac ), alebo prísť s pokračovaním, ktoré bude natrepané od prvej do poslednej minúty totálnou akciou, pri ktorej nebude šanca premýšľať nad fádnymi pohnútkami hlavných postáv. Proste iba, ako hovoria naši český susedia - řežba. Ale Hollywood má v slovníku aj iné výrazy ( čiže možnosti ). Reboot, restart...čiže ďalšie potenciálne katastrofy. A to si táto séria príliš nezaslúži. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Underworldem je to jako s Resident Evil, víte, že další díl bude kokotina na entou, ale stejně neodoláte a podíváte se, a přestože to ta kokotina na entou opravdu je, stejně vás to nějakým zvráceným způsobem baví. Problémem Underworldu je to, že si ty předchozí části vůbec ale vůbec nepamatuju, žádná scéna, která by se mi aspoň trochu vryla do paměti, navíc ty díly jsou jeden jak druhej. Takže když tady mleli cosi o Selenině dceři, tak jsem jenom přemýšlel, jak moc srandovní je, že upíři cestují v Pendolinu... Co napsat k ději? Prostě na jedné straně upíři, na druhé straně vlkodlaci a po iksté válka mezi nimi (čti fighty, co vypadají jak ze Shreka). Nakonec tam přiběhne Gandalf bílý, teda Selene bílá, tedy Kate s odrostlým blond melírem a všechny je tam vykydlí. Amen. Už jsem jen čekal, kdy řekne: "My name is Alice and this is the final battle...", ne vážně, nechápu, jak to, že filmaře ještě nenapadlo natočit Účko vs. eReSko... A víte, co je blbý? Za týden už zas nebudu vědět, o čem Blood Wars bylo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle množství českých jmen titulcích, které čítaly stovky profesí a pozic, to skoro vypadalo, že jsem viděl český film. Navíc se odehrával na Hluboké a v Praze. Podle toho to ale také bohužel dopadlo. Série Underworld měla skončit už dávno, ani sexy Kate Beckinsalová to prostě nevytrhne. Navíc zdejší fikční svět funguje velmi svébytně - každý je tu schopen zradit každého, kdekdo sleduje jen vlastní zájem a vztahové propletence jsou komplikovanější než v jihoamerických telenovelách. Navíc se vyplatí znát předchozí díly série. Sice tvůrci divákům na začátku poskytnou několikaminutový přehled předchozích filmů, postupně se také dostanou k tomu, co které postavy k sobě poutá, ale proč něco ublíží vlkodlakům a něco upírům, zatímco něco jiného ne, a proč některým vybraným upírům nebo vlkodlakům to naopak ublížit nemůže a zabít se dají jinak, to se už divák nedozví. Vzniká tak solidní mišmaš, který ani při sebelepší pozornosti bez orientace v mytologii Underwolrdu nelze rozklíčovat. Že dostanu primitivní zápletku, prostoduchý scénář a velice špatné dialogy, to jsem čekal, kvůli filozofické propracovanosti se na tento typ filmů nikdo nedívá. Mělo by to ale na oplátku být prošpikováno špičkovou akcí, cool záběry a ohromujícími souboji. A největší průšvih Krvavých válek spočívá v tom, že selhávají právě v těchto atributech. Celý snímek se nepříjemně vleče a zcela postrádá energii, včetně herců, kterým se ani tak moc nechce hrát, jen postávají a odříkávají hloupé repliky. Takže to jediné, co si divák z filmu odnese, je zjištění, že na Hluboké bydlí upíři. Ale bez tohoto zjištění se dá spát taky docela klidně. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na další Underworld, sem se tešil a to hrozně moc a nelze se mi divit, zatímco ostatní filmové série, se ztrácejí v zapomnění a nebo sou diváky či kritiky odstřelovány, jako gangsteři v Brooklynu. Tak Underworld hrdě stojí a každou nepřízeň osud, s galancí a s noblesou přečkává. A to že Krvavé války měla režírovat žena, sem bral jako plus, však vzpomeňme na drsnou Kathryn Bigelow a Lexi Alexander, ty se servítky ve svých filmech rozhodně neberou. Ale tady, tady možná to měl režírovat nějaký chlap. Ono to neni špatný akce je furt skvělá a eRková, Kate Beckinsale to v latexovém a velice těsném kostýmu, stále sluší, ale tady tomu prostě chybí, chlapský tah na branku. Možná za to může první uspěchaná polovina, nebo množství postav, kde se každý snaží získat pro sebe co nejvíc moci a síly, či snad to že hlavní záporák je tak trochu nevýrazný. A nebo je to něco, co předchozí filmy mají, ale stále je to furt drsný film, kde se vlkodlaci rubou s upíry a postavy se rozvíjejí, Theo James prokouknul a už neni za takového ňoumu. Tohle je vlastně první Underworld, co hodnotím za čtyři, sou to poněkud slabší čtyři a s tím, jestli bude další díl, tak ať je to jako předchozí díly.....hlavně moje nejmilejší dvojka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama