Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama