Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vadila mi nedotaženost některých částí děje, např. jeli ukrást auta, žádné podrobnosti, prostě to najednou bylo a hotovo. Naopak skvělý je český dabing, velmi ojediněle se v něm objevil Jiří Schmitzer, který podle dostupných informací jiný film (kromě kousku komedie Zítra vstavu a opařím se čajem, kde namluvil "postavu svého otce Jiřího Sováka v mládí") nedaboval. Spojení Schmitzer Bernd Stephan sedí jak pověstná zadnice v nádobě na vaření. Západoněmecký snímek je spíš originální raritkou než dokonalou komedií/krimi. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z nostalgických zavzpomínání na západoněmeckou produkci a koprodukci vč. s tehdejší ČSSR. Film ve své době viděl každý fanda aut, čímž nemyslím wartburgy, moskviče, volhy, trabanty, žiguly, olcity atd. Filmu nelze upřít napětí, opravdu krásné auťáky a solidní herecké obsazení. Není to náročná podívaná, ale splňuje svůj účel; honičky, krásné evropské destinace - Alpy,   Riviéra. Snad lze zmínit i dabing, kdy B. Stephana namluvil Jiří Schmitzer, který daboval poprvé a myslím, že i naposledy. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po hodně dlouhé době a musím říct, že mě to prostě stále baví. Je to předchůdce " 60 sekund " s N. Cagem. Sice se v některých věcech hodně liší, ale to podstatné je prakticky stejné a to krádež luxusních aut na objednávku. Auta jsou pěkný, herecké výkony dobrý, lokality skvělý a musím ještě pochválit dabing Jiřího Schmitzera, kterému se mu opravdu povedl. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jsem neviděl cca 15-20let... to mi ale nebrání v tom dát 4 hvězdičky. Proč? I teď si pamatuji značky všech aut (jaké auto si nakonec hlavní hrdina pořídil aby mu ho nikdo neukradl? No? Že by Fiat 500?) nebo hlášky ("...asi nějaká rally") co tam padli... mohl tohle v někom zanechat jiný než nadprůměrný film? No vidíte... ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Že Němcům zrovna moc nejdou komedie, to je zkrátka pravda odvěká. Bernd Stephan taky není žádný komik od přírody. Avšak ve spojení s ostatními herci, obzvláště se starými známými Anny Duperey a Michelem Galabru, kteří mě nikdy nedokázali zklamat, se to dá celkem snést. Samozřejmě, je to trochu nereálná pohádka, která by bez romantické linky, která tenhle film dost „zjemnila“, byla třetinová. A samozřejmě stavící na údajně jednoduché krádeži aut. Struktura samotného příběhu navíc není bůhvíjak originální, tudíž nám zbývají relativně dobré horecké výkony (v případě hlavního představitele pomíjím, že jde o komedii) a celkem pěkně vyřešený závěr. Upřímně, nevím, jestli bych v reálu takovému člověku fandil. 70 % ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama