Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

kebom 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dynamický dej, rýchly a napínavý spád filmu, obstojné herecké výkony, prehliadka kultových športových áut danej doby, vtipné scénky aj keď ich nie je veľa, kvalitná sprievodná hudba (okrem predzáverečnej scény zámockej párty), vynikajúci pôvodný český dabing: to sú atribúty kvalitného, áno kvalitného nemeckého filmu. Prvý raz som ho videl až v roku 2013 a konštatujem, že nemecká kinematografia sa mala uberať aspoň týmto smerom. Vynikajúca oddychovka, ktorá stojí za pozretie... Neodporúčam odchovancom amerických akčných filmov a priaznivcom veľkého pyrotechnického a kaskadérskeho cirkusu. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

tak sem dostal tip, že todle mělo být předhůdcem ,,dnešního,, filmu \60 sekund\ dle mě si 60 sec zaslouží minimálně sejné hodnocení.Co se týče Únosu aut tak to, že ho točili němci se pozná z prvních pár záběrů – typická německá režie.Samotné krádeže byly až moc zjednodušené a zlodějíčkům šlo vše až moc snadno.Zas takový blbci před 30ti lety policajti nebyli.I v té době si šlo stakovouto tématikou vyhrát lépe a více detailů by rozhodně neškodilo – Je to takovej první levnej odlitek 60 sekund ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1309. hodnocený film: Lehká komedie z 80. let, která oslavuje šikovnost soudruhů z NSR. Film je snad jen přehlídkou krásných dobových aut a lehkého vtipu, kdy film působí až italsky komediálně. Rozhodně film nemůžu odsoudit, protože takovýchto filmů se natočilo spousta a jen málokterý z nich se takhle povedl. 3* jsou proto dostatečnou motivací všem, aby se na něj třeba jen zkusili kouknout. 3* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si pamatuju z dětství, kdy to byl absolutní kult. Kdo to neviděl, byl totální lůzr. Jenom jsem si nemoh vzpomenout, jak se to jmenovalo a teď jsem na to náhodou narazil. No co k tomu říct? Mně tenkrát stačilo, že jsou tam ty super káry. Nevim, jestli dneska by se mi to tak líbilo. Zkusim to někde sehnat. Už jen kvůli tomu, že v tom hraje herec, co se jmenuje Hoven :-) Snad to neni ten slavnej Lord Hoven, co tady řádil v budově VŠE. 18.1. 2010: Tak jsem to teď viděl znovu a musim jít s hodnocenim dolu, protože v tom filmu se hlavně kecá a kecá a kecá... Na všechny ty kecací scény jsem nějak zapomněl a pamatoval jsem si jenom ty auta. Dokonce jsem měl pocit, že ve filmu byly i nějaký honičky a ono nic. Auta jsou opravdu zajímavý a třeba takový Monteverdi Sierra (vyrobilo se jen 20 kusů) asi v jinejch filmech neuvidíte, ale ty auta zůstaly naprosto nevyužitý. Chápu, že asi nebyly prachy na to, aby ty auta roztřískali na sračky, ale mně to připadalo, že se těch aut pomalu báli jenom dotknout. Většinou jsou auta jen tak někde zaparkovaný, maximálně můžete vidět, jak někdo jede v klídku po úplně prázdný silnici. Holt zase jeden film, kterej po těch X letech už nefunguje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, pane barone, že musíte vzít zavděk prostým policejním vozidlem, ale naše Ferrari nám bohužel odcizili." I policie může mít smysl pro humor, když luxusní vozidla mizí bez zanechání trasologických stop z ulic, parkovišť i autosalonů. Já si to tedy s falešným baronem von Dahlbergem užíval už v době, kdy se na novou škodovku čekalo na karimatce nejeden měsíc před Mototechnou a Porsche se dalo sehnat pouze v Tuzexu jako angličák. A dneska jsem si tu osmdesátkovou pohodu užil znovu, i když připouštím, že kdybych nebyl zasloužilý nostalgik, tak bych se asi tak dobře nebavil. ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama