Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to právě viděl. Když si odmyslím svůj názor na kradení čehokoliv, když přehlédnu scénu, ve které hrdina projíždí hraniční kontrolou v kradeném prototypu vyrobeném v počtu několika kusů, tak je to pořád tak dobré jako před dvaceti lety :o) Stále ten dobrý příběh zrady a (nejen) pomsty, plný nádherných sporťáků, šlechticů, a slunné francouzské riviéry... Skvělý dabing J.Schmitzera, který s hlavním hrdinou snad srostl. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Toto je moje mládí:) Videl som to ako malý chlapec ešte pod názvom "Únos 40 Porsche"...či som si ten názov vymyslel, alebo to ozaj prišlo k nám do kín pod týmto názvom sa už asi nikdy nedozviem. Čo však viem je, že od vtedy viem čo je to Malá nočná hudba a Monteverdi:) Pozrel som si to dnes znova a už len za tú jednoduchú a bezstarostnú atmosféru 80.- tych rokov som musel dať také hodnotenie... ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Další z nostalgických zavzpomínání na západoněmeckou produkci a koprodukci vč. s tehdejší ČSSR. Film ve své době viděl každý fanda aut, čímž nemyslím wartburgy, moskviče, volhy, trabanty, žiguly, olcity atd. Filmu nelze upřít napětí, opravdu krásné auťáky a solidní herecké obsazení. Není to náročná podívaná, ale splňuje svůj účel; honičky, krásné evropské destinace - Alpy,   Riviéra. Snad lze zmínit i dabing, kdy B. Stephana namluvil Jiří Schmitzer, který daboval poprvé a myslím, že i naposledy. ()

ledofredo 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky rád podívám, kde "italský Pavel Zedníček" krade drahá sportovní i velice luxusní auta, ten film má v sobě pořád napětí od roku svého vzniku. Stačí se nechat unýst už na začátku kde ukradnou Porsche Targa se to na ulici hemží vozy, který jsou k vidění už jen jako veteráni. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, jak stojím nervózně před kinem a odpočítávám poslední minuty do začátku tohoto filmu. Byla tehdy ještě hluboká totalita a tak stačil jen pohled do vitrínek kina, kde fotky ÚPF předestírali všechny ty Porsche, Lamba a Mercedesy co budou ve filmu vidět a srdce řekněme osmiletého kluka, se chvělo nedočkavostí. A není se co divit, když u nás tehdy bylo vrcholem automobilového průmyslu, vlastnictví Olcita, Dacie v lepším případě žigulíka. Dnes sice úsměvná nostalgie, nicméně vzpomínky zůstanou... ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama