Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, pane barone, že musíte vzít zavděk prostým policejním vozidlem, ale naše Ferrari nám bohužel odcizili." I policie může mít smysl pro humor, když luxusní vozidla mizí bez zanechání trasologických stop z ulic, parkovišť i autosalonů. Já si to tedy s falešným baronem von Dahlbergem užíval už v době, kdy se na novou škodovku čekalo na karimatce nejeden měsíc před Mototechnou a Porsche se dalo sehnat pouze v Tuzexu jako angličák. A dneska jsem si tu osmdesátkovou pohodu užil znovu, i když připouštím, že kdybych nebyl zasloužilý nostalgik, tak bych se asi tak dobře nebavil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si pamatuju z dětství, kdy to byl absolutní kult. Kdo to neviděl, byl totální lůzr. Jenom jsem si nemoh vzpomenout, jak se to jmenovalo a teď jsem na to náhodou narazil. No co k tomu říct? Mně tenkrát stačilo, že jsou tam ty super káry. Nevim, jestli dneska by se mi to tak líbilo. Zkusim to někde sehnat. Už jen kvůli tomu, že v tom hraje herec, co se jmenuje Hoven :-) Snad to neni ten slavnej Lord Hoven, co tady řádil v budově VŠE. 18.1. 2010: Tak jsem to teď viděl znovu a musim jít s hodnocenim dolu, protože v tom filmu se hlavně kecá a kecá a kecá... Na všechny ty kecací scény jsem nějak zapomněl a pamatoval jsem si jenom ty auta. Dokonce jsem měl pocit, že ve filmu byly i nějaký honičky a ono nic. Auta jsou opravdu zajímavý a třeba takový Monteverdi Sierra (vyrobilo se jen 20 kusů) asi v jinejch filmech neuvidíte, ale ty auta zůstaly naprosto nevyužitý. Chápu, že asi nebyly prachy na to, aby ty auta roztřískali na sračky, ale mně to připadalo, že se těch aut pomalu báli jenom dotknout. Většinou jsou auta jen tak někde zaparkovaný, maximálně můžete vidět, jak někdo jede v klídku po úplně prázdný silnici. Holt zase jeden film, kterej po těch X letech už nefunguje. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film, určený pro jasnou cílovou diváckou skupinu - nostalgiky a staromilce, ujíždějící na produktech zlatého věku automobilismu. Ostatním to nic neřekne. 65%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vadila mi nedotaženost některých částí děje, např. jeli ukrást auta, žádné podrobnosti, prostě to najednou bylo a hotovo. Naopak skvělý je český dabing, velmi ojediněle se v něm objevil Jiří Schmitzer, který podle dostupných informací jiný film (kromě kousku komedie Zítra vstavu a opařím se čajem, kde namluvil "postavu svého otce Jiřího Sováka v mládí") nedaboval. Spojení Schmitzer Bernd Stephan sedí jak pověstná zadnice v nádobě na vaření. Západoněmecký snímek je spíš originální raritkou než dokonalou komedií/krimi. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá (až príliš) západonemecká komédia o krádežiach áut stavia na atraktivitu prostredí, v ktorom sa odohráva príbeh a množstvo luxusnejších áut, čo určite ocenia autíčkari. Fungovalo to aj v našom socializme, keď šiel film v roku 1987 do kín. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.7.1989, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = ZDENEK SIROVÝ - V tomto filme MICHELa GALABRU nedabuje tradičný SOBĚSLAV SEJK. Napriek tomu sa česká verzia vydarila a film je navzdory dramatickému distribútorovmu sloganu pohodový a zábavný aj po rokoch. (16.5.2009) ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po hodně dlouhé době a musím říct, že mě to prostě stále baví. Je to předchůdce " 60 sekund " s N. Cagem. Sice se v některých věcech hodně liší, ale to podstatné je prakticky stejné a to krádež luxusních aut na objednávku. Auta jsou pěkný, herecké výkony dobrý, lokality skvělý a musím ještě pochválit dabing Jiřího Schmitzera, kterému se mu opravdu povedl. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, jak stojím nervózně před kinem a odpočítávám poslední minuty do začátku tohoto filmu. Byla tehdy ještě hluboká totalita a tak stačil jen pohled do vitrínek kina, kde fotky ÚPF předestírali všechny ty Porsche, Lamba a Mercedesy co budou ve filmu vidět a srdce řekněme osmiletého kluka, se chvělo nedočkavostí. A není se co divit, když u nás tehdy bylo vrcholem automobilového průmyslu, vlastnictví Olcita, Dacie v lepším případě žigulíka. Dnes sice úsměvná nostalgie, nicméně vzpomínky zůstanou... ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Film, na který se podívám s chutí znovu. Přelom 70.- 80. let, krásná auta, Riviéra - Galabru, Salcburk - Mozart a nostalgie (např. účes - ovšem v blond verzi - co nosila moje mamka, když mě vodila do školky...) A co teprv ten "konec"! Bez zaváhání dávám 4* ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Pro me prvni celovecerni film streamovany pres Utrubku videny na PS3. Misty docela zabavne a verim, ze v dobe vzniku a promitani v CSSR opravdova pecka. Kdosi tu z neznalosti zminuje 60 se-kund s Cagem, aniz by znal original - hamba... ()

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Kult z dětství, který ani po letech neztrácí svoje kouzlo. Film to není komplikovaný, krádeže aut jsou jen v rukou zlodějů, šperháku či dlažky a ne nějaké překomplikované techniky. Netřeba nad ničím přemýšlet a jen se nechat unášet na stříbrném plátně. Jo a bacha na auto, lépe jezdit v plechovce než v žádaných kouscích -) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory mal kedysi kultovy potencial ... behom casu hodne zostarlo, hlavne pri dnesnych velkorozpoctovych filmoch to uz posobi trochu .. zastaralo ? 65 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1309. hodnocený film: Lehká komedie z 80. let, která oslavuje šikovnost soudruhů z NSR. Film je snad jen přehlídkou krásných dobových aut a lehkého vtipu, kdy film působí až italsky komediálně. Rozhodně film nemůžu odsoudit, protože takovýchto filmů se natočilo spousta a jen málokterý z nich se takhle povedl. 3* jsou proto dostatečnou motivací všem, aby se na něj třeba jen zkusili kouknout. 3* ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Co bych dal zato, mít jednoho z těch ukradených krasavců .... film má celkem i solidní děj, mimo jiné tu můžeme vidět i takové herecké kvality jako Michel Galabru či Adolfo Celi. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato německá krimikomedie je pro mne připomínkou mládí, kdy jsem ji prvně viděla. Krásná auta, pohledný hlavní představitel, vtipné loupeže bez potoků krve a násilí. Vlastně celou dobu jsem držela těm zlodějíčkům palce. Závěrečná pointa je kouzelná. Z dnešního pohledu je možná tenhle snímek málo akční, ale pro mne byl, je a zůstane dokonalý. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Toto je moje mládí:) Videl som to ako malý chlapec ešte pod názvom "Únos 40 Porsche"...či som si ten názov vymyslel, alebo to ozaj prišlo k nám do kín pod týmto názvom sa už asi nikdy nedozviem. Čo však viem je, že od vtedy viem čo je to Malá nočná hudba a Monteverdi:) Pozrel som si to dnes znova a už len za tú jednoduchú a bezstarostnú atmosféru 80.- tych rokov som musel dať také hodnotenie... ()

Reklama

Reklama