Reklama

Reklama

Klec bláznů II

  • Francie La Cage aux folles II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch komedie Klec bláznů si samozřejmě vynutil další pokračování. Naštěstí hlavní dvojice zůstává stejná – Michel Serrault a Ugo Tognazzi. Albín – Michel Serrault, kterému každý říká pouze jeho uměleckým jménem Zaza, se nechce smířit s tím, že už není tak mladý(á) a přitažlivý(á) a že neutáhne celou show. I přes stále větší rozmary je Zaza neustále milován(a) a opečováván(a) svým přítelem Renatem. Kdyby Zaza nedělal(a) naschvály a neprovokoval(a), nezapletli by se do hry gangsterů a tajných agentů. Tady už nejde o milenecké rozmíšky, ale o život. Renato si vzpomene na svou italskou rodinu a se Zazou prchají na jih Itálie, kde vládnou zcela jiné poměry, co se postavení mužů a žen týče… a dvou mužů ani nemluvě. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typicky horší druhé pokračování. Přibylo "akce", ubylo vtipu a i když část, kdy dvojice přijede do Itálie, to všechno opět rošičku povyšuje (stejně jako u předchozího dílu rodinná večeře), na lepší výsledek to bohužel nestačí. Je to dost nuda. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je pokračování výrazně slabší. Vadí mi jen to, že autoři už nenašli lepší uplatnění pro poslance Charriéra, takže Michel Galabru se jen párkrát smybolicky projde před kamerou, aby netrhal partu. Nezdá se mi, že by Michel Serrault a Ugo Tognazzi opakovali a rozmělňovali cokoli z jedničky. Naopak sevé role rozvíjejí v podobách, jaké jsme ještě neviděli. Albín/Zaza sice znovu zažívá stuace, kdy není pro okolí dost mužem, ale tentokrát není ani dost ženou. :o) To je motiv, který jsem ještě v žádné komedii o pohlavních rošáddách neviděl. A to, že se film posunul od satiry víc ke crazy, mi jako milovníkovi žánru nevadí ani trochu. 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ubylo filmových nápadů a humoru, přibyla akce. Typické pokračování úspěšné jedničky, kde producent chtěl ještě něco vydělat.Kladem snímku je tak jako v jedničce herecké obsazení hlavních postav. Celkový dojem 50 %. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování. Chybí byť jediná zapamatovánihodná scénka a vesměs se opakují vydařené gagy z jedničky. Michel Galabru tentokrát bohužel jen v dekorativní roli. Nicméně pokud jste neviděli výbornou jedničku, můžete si klidně 1* k mému hodnocení přidat..)) ()

bloom 

všechny recenze uživatele

U tohoto dílu je více vidět, že na scénáři se podílel Francis Veber, protože je mnohem víc akční. Ale to naznamená, že horší, pouze teď už je ve středu zájmu spíše mikrofilm, než střety s moralistickým politikem v podání Michela Galabruho. Jeho výstupy ubyly, což je trochu škoda, ale neměl v ději větší ukotvení. Marcel Bozzuffi zahráls vou standartní roli drsného agenta standartně dobře jako vždy. Nejlepší výstup byl, když se Albín vydával za myče oken. A hudba Ennia Morriconeho se opět vyvedla. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* v tomto vánočním období byl vhodný čas, abych dokoukal oba návazné filmy doplňující známou crazy komedii Klec bláznů. Dvojka ani trojka nejsou v našich končinách už tolik známé a vlastně se ani nedivím, protože úrovně jedničky rozhodně nedosahují. Ústřední herecká dvojice je stále stejně dobrá, ale s fungujícím příběhem je to s každým dílem horší a horší. Kupodivu vždycky začátek byl dobrý se zajímavým námětem, ale ke konci se to vždycky zvrhlo a rozplizlo se to do ztracena. Zejména ta degradace je znát u třetího dílu, tam mě bylo těch herců už líto. Sem tam se nějaký dobrý vtípek objeví, ale je jich málo, aby to stálo za to. Pokud si tedy nechcete zkazit chuť, tak zůstaňte jen u jedničky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Lekce klasiků s růžovým boa. Kabaretních ptáčků s jemným peřím. Cvrlikajících Pierotů holubičího pelu, kteří lehce opepří, sezobnou "sezónu" vašich alotrií. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tak nuda to rozhodně nebyla a dle mě se druhý díl prakticky vyrovná tomu prvnímu, spíše je to větší "drama", a postava Albína se začíná trošku více pitvořit oproti prvnímu dílu. Jeden z daberského dua Prágr-Hruška musel chudák přijít skoro o hlasivky ... 7866 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokračování už není tak dobré. Ubylo hlavních herců a vše tak zůstalo čistě jen na Michelu Serraultovi a Ugo Tognazzim. Jenže právě Zaza není nic jiného než uječený opičák, který prakticky hodinu a půl jen vřeští, stěžuje si a pláče. Pořád dokola. Umění je spíš to vydržet než tento film. ()

Reklama

Reklama