Reklama

Reklama

Royal Concertgebouw Orchestra - 125 let

(koncert)
  • Nizozemsko 125 Years of the Concertgebouw and the Royal Concertgebouw Orchestra
Hudební / Dokumentární
Nizozemsko, 2013, 75 min

Hrají:

Láng Lang

Obsahy(1)

Slavnostní koncert z Amsterdamu, na kterém vystoupily hvězdy současné klasické hudby – T. Hampson, Lang Lang, J. Jansen a M. Jansons. Jeden z nejlepších a nejoceňovanějších orchestrů světa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam oslavil skvělým slavnostním koncertem v proslulém velkém sále Concertgebouw před nadšeným publikem i před královskou rodinou 125 let od svého založení.
Nizozemský orchestr pod taktovkou svého současného šéfdirigenta Marisse Jansonse doprovodil skutečnou interpretační elitu – pěvce Thomase Hampsona, klavíristu Lang Langa a houslistku Janine Jansen. Zazněla hudba Wagnera, Mahlera, Prokofjeva, Čajkovského a Saint-Saënse. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: český název Záznam slavnostního koncertu, který se konal 10. dubna roku 2013 v sále amsterdamského Concertgebouw u příležitosti 125. výročí otevření tohoto sálu a vzniku symfonického orchestru Royal Concertgebouw; originální název 125th Anniversary concert of Het Concertgebouw and Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam; režie Joost Honselaar. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama