Reklama

Reklama

Epizody(74)

Obsahy(1)

Aréna mozků, svalů a dovedností. Fyzikální zákony na vlastním těle v nové akční soutěži. Edukativní soutěž plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní tělo. Odehrává se v atraktivním prostředí industriální kulturní památky Dolní oblast Vítkovice. V každém díle soutěže se dvě družstva utkají o vstup do „Ligy výjimečných mozků", kterou založil a buduje geniální pan Továrník (Petr Vaněk) za asistence svého pomocníka Ducháčka (Karel Zima) a robota Adveeho. Tato netypická trojice je i průvodcem pořadu. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Neskutečně chvályhodnému počinu České televize - Taky už bylo na čase !! - lehce podráží nohy naprostá režijní zoufalost, což naopak jasně svědčí o tom mnou již mnohokrát zmiňovaném krkavčím přístupu veřejnoprávního televizního sráče.. Teda vlastně hráče !! ;) Když už přijde někdo z mladých s nějakým silným nápadem či rovnou projektem, pak je zrealizován buď podobně diletantsky, či pouze v rámci Déčka, které zřejmě podle České televize stejně ta děcka nedokáže ovlivnit ani formovat, nebo rovnou shozen se stolu.. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Vnímám to jako skvělý počinek pro děti u televizních obrazovek, jak poznat svět techniky, přestat se bát fyziky a nechat se unášet světem technických vynálezů. Je to dynamické, pestré, stále je nač se koukat. Teoretické znalosti jsou vyváženě střídány s praktickými pokusy. Dvojice Vaněk - Zima funguje, byť občas někdo z nich trochu přehrává, ale scénáristicky je to spíše japné. Využít prostředí Vítkovic je fantastický nápad, dobrodružství na nás přece nečeká jen na starých hradech, ale i v industriálních stavbách. Rozpaky vyjadřuju jen nad soutěžícími, připadají mi tam jaksi navíc, pouze jako prostředek divácké šou. Na rozdíl od Pevnosti Boyard o nich téměř nic nevíme, ani o jejich emocích, které během klání prožívají. Občas to na mne dělá dojem, že odpovědi na otázky jsou narežírované a děti jedou podle scénáře. ()

Reklama

Beaka9 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem viděla pouze jeden díl, ale vůbec to není zlé. Ba naopak, vědomostní a dovednostní soutěž, která by mě jako dítě školou povinné jisto jistě chytla. Ale chtělo by to chytřejší soutěžící, ty děti (aspoň v tom díle, co jsem viděla), nevěděly zhola nic a jen tipovaly (většinou špatně). A korunu tomu dal kluk, co při hádání historické osobnosti z oblasti fyziky namísto Volty hádal Voltaira. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Příjemná soutěžní oddechovka pro děcka na ČT :D. Jen páni moderátoři by se sebe mohli dělat menší šašky. Jejich humor vážně není vtipný, ale díky bohu, za krásně zorganizovanou týmovou soutěž. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 50% (2*) | ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo využít kulisy Vítkovického areálu k něčemu takovému! ČT boduje tímto křížencem Pevnosti Boyard a Bludiště, i když skládat poznávací test pro studenty gymnázií z cívky, šuplery, "pětačtvrtky" diskety a Bunsenova kahanu mi přijde trochu slabé. Průvodci pořadem jsou ale jedním slovem výborní - lehká povýšenost Petra Vaňka a jeho stěry na adresu Karla Zimy mají vysokou voltáž, takže doufám, že se tahle soutěž udrží co možná nejdéle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Docent Jan Evangelista Hair (Jan Vlas) má v pořadu maskérsky upravené levé oko, které se mu po několika dílech změní na pravé. (VSVB)

Reklama

Reklama