Reklama

Reklama

Králova dcera

  • USA The King's Daughter (více)
Trailer 1

Pátrání po nesmrtelnosti krále Ludvíka XIV. (Pierce Brosnan) vede k tomu, že zajme a ukradne životní sílu mořské panny. Když to zjistí jeho rebelská dcera Marie-Joséphe (Kaya Scodelario), rozhodne se celou situaci osudově zkomplikovat. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kýč co dojme a pobaví ... a pro mě až "artový" snímek ... každý záběr totiž na Kayu Scodelario mi přímo vyrážel dech a já se topil v její přirozené divoké kráse ... zároveň pak při každém záběru na Pierce Brosnana jsem si říkal jaký je to "krásný" chlap a sakra ... dyť je mu už skoro sedmdesát a má hřívu, že by mu princ Krasoň záviděl ... no, jak tohle dokázali ... neuvěřitelný ... všichni tam měli až moc vlasů a krásné účesy ... barevný a patetický kýč ... ale sledování bylo relax jak mořská koupel ... se povedlo ... toto ... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

The King´s Daughter" v podstate môžem ohodnotiť iba slovom okey. Nie je to nejako extra zaujímavé, nemá to viac-menej čím prekvapiť a viete odhadnúť asi všetko čo sa počas tohto príbehu stane. Už len fakt, že to všetko začíname otváraním knižky veľmi jasne udáva tón, ktorým to pôjde. Čo je pre mňa na filme dobré je hudba a výprava. Myslím si, že do éry to pasuje a vyzerá to pekne. Okrem toho musím povedať, že tento Versailles je absolútne nádherný. Nebol som tam, no pôsobí to na mňa až moc nádherne. Efekty sú v pohode, no miestami je zase ťažké sledovať túto morskú pannu a nejako to brať seriózne. Vieme, že sa pozeráme na triky. Na druhú stranu ten dizajn je trošku iný ako sme mali možnosť zatiaľ morské panny vidieť. Takže uznám tvorcom to. Čo sa ale postáv a príbehu týka, neprekvapí to v absolútne ničom. Viete presne čo sa bude diať. Sú tu jasní hrdinovia... sú tu jasní zloduchovia... rovnako dialógy sú niekedy mimoriadne trápne. Ale vo výsledku sa dokážem na to pozrieť a povedať, že ma to neotrávilo alebo neunudilo na smrrť. V podstate... okey film. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem se docela musela smát fantazii scénáristů, neboť nápady docházejí a vymýšlet se tak musí různorodé fantasmagorie. Jednou z nich je i mořská panna v jeskyni za vlády Ludvíka XIV. Panna vytažená z moře navíc nepůsobila zrovna krásně a Pierce Brosnan opravdu nepřipomínal francouzského krále ale spíše docela zachovalého kapitána velké britské flotily. Film mi trochu připomínal Tvář vody a nepřinesl absolutně žádný dobrodružný nebo napínavý prvek. Jak průběh tak i konec byl absolutně očekávaný. ()

Merotren 

všechny recenze uživatele

A tohle že bylo 7 let uloženo ve skladu? Docela chápu, že to tam vůbec někdo odkládal, ale už nechápu, že měl někdo potřebu to teď vytahovat. Film, do kterého Čína nasypala 20 mega, což je největší investice, kterou kdy země poskytla filmu, který nebyl jimi produkován, a výsledek je tohle. Hnusná, nudná splácanina, která má sice přiměřenou stopáž, ale i tak má potřebu běžet tak rychle do konce, že prakticky nemá co vyprávět a vy vůbec nevíte, co se tam děje nebo co je cílem a o co komu jde. A ani se nebudu zmiňovat o směšně vypadajícím Brosnanovi, pořád to nemůžu dostat z hlavy. 3,5/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmové strihy dokážu zázraky. Z Versailles na miesto pri mori, kde sa film končí, je to najmenej 200 km, navyše sa to točilo v Austrálii, ta to je cez pol zemegule, no ale naši hrdinovia sú tam co by dup. Roky bol film v šuflíku a mohol tam pokojne ostať aj dodnes. Okrem toho, že si tu Kaya zázrakom narazila manžela, nič extra. Film má veľké mená a drahé efekty, napriek tomu pôsobí lacno ako Matovičova bokombrada. No a Pierce Brosnan mal síce vyzerať ako "kráľ Slnko" Ľudovít XIV., lenže štýlom skôr pôsobil ako Bon Jovi s roztrhanou košeľou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Kvôli turistom sa vo Versailles muselo natáčať v noci a práce sa museli skončiť o 5:30 ráno. (Arsenal83)
  • Film vznikl na motivy knihy americké spisovatelky Vondy N. McIntyre „The Moon and The Sun“, která v roce 1998 získala prestižní ocenění Nebula. Porota ji ve finále upřednostnila i před „Hrou o trůny“ od spisovatele George R.R. Martin, jež  později posloužila jako předloha pro seriál Hra o trůny (od r. 2011). (IlMagnifico)

Reklama

Reklama