Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (11)

  • „Snažil jsem se tu postavu ztvárnit tak, že je to vzteklý, sarkastický, štiplavý člověk, ale už si na tohle vybíjení emocí vlastně zbyl jenom sám. Začíná se obracet dovnitř a dospívá k tomu, že chyba asi není jenom kolem něj,“ charakterizoval svoji filmovou postavu Ondřej Sokol. (SONY_)
  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Londýnskou předpremiéru navštívil také Woody Harrelson. Ačkoliv snímek nijak nekomentoval, byl patrně s filmem spokojen, protože po jeho skončení zůstal na besedu. Americký herec se na promítání objevil díky producentovi snímku Rudolfu Biermannovi, se kterým se zná od své návštěvy festivalu v Karlových Varech. (Zdroj: novinky.cz) (oje)
  • Režisér Petr Nikolaev uvedl, že je mu téma filmu blízké, protože už jeho absolventský film z FAMU se jmenuje Večer dospělosti a jeho první část se odehrává na maturitním večírku. Další dvě části se pak odehrávají po pětadvaceti a padesáti letech. (Terva)
  • S návrhem na obsazení tria z kultovního seriálu Partička (od r. 2011) přišel producent Rudolf Biermann. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v průběhu srpna a září 2014. (Terva)
  • Producent Rudolf Bierman pozval na premiéru Woodyho Harrelsona, ktorý pozvanie prijal. Ten práve v Londýne donakrúcal film Podfukári 2 (2016). (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)
  • Premiéra filmu sa konala v londýnskom kine The Prince Charles Cinema. (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama