Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (369)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Co se týká předlohy, Viewegh si zřejmě léčí nějakou svou existenciální krizi a krmí čtenáře, posléze pak diváky, nějakými rádoby psychologicko-sociálními sračkami obyčejného Čecha. Veškerý děj je založený jen na pubertálních erotických problémech, které neustále perou na veřejnosti jak špinavý prádlo, načež se dozvíme, že vybíjená ve smyslu "všichni proti všem" znamená - všichni nesnáší všechny. Postavy Vybíjené zřejmě odráží tvůrcovu rozháranou osobnost v hluboké životní krizi pramenící z jeho "zazenitního" věku. Škoda času, škoda peněz českého kinematografického fondu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem mnohem víc a nedostla nic. Název je opravdu velmi zavádějící. Při sledování se pro mně film stal nesrozumitelným. Pořád se skáče z jednoho období do druhého a to se bohužel nepodařilo zvládnout, protože to od diváka vyžaduje pořádnou dávku soustředění, aby se orientoval v tom, kdo je kdo a kdo s kým, proč a za kolik. Tady není komedie a ani drama. Tady je vzduchoprázdno a v něm se plácá pár herců. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem být hodná a dát tři hvězdy, ale nemůžu, je to vážně nepovedený film. Herci neměli, co hrát, takže je celkem zbytečné hodnotit jejich výkony. Pokud si pamatuji, knížka sama ve mně tak odmítavé pocity nevyvolala, ale scénář zmastili maximálně - tahle látka se na zfilmování podle mě ale ani nehodila. A i toho poukazování, na centrální a fatálně se tvářící konflikt krása versus šerednost, bylo příliš. Co mi hodně vadilo - byly také rozmluvy holek mezi sebou, to už byla úplná karikatura. Dovolím si tedy tvůrcům, příznačně a výhradně mužského pohlaví, diskrétně vzkázat, že takhle se spolu v běžném životě nebaví ani ty největší slepice... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Určitě to není ani komedie ani drama. Je krása povrchní? Jistěže je milý moralisti. .."To je život, já za to přeci nemůžu".. "Víš ,jak těžkej život má hezká holka"...- Nad ošklivou holkou se nikdo neudělá.- A jak je povrchní, tak je i pomíjivá. .."Lidi jsou prostě hluchý a slepý" .....-K ŽIVOTU-.......Tak to jsme zmapovali téma a teď film. Celkem překvápko, žádná křeč, ale uvolněný vyprávění, kde čas je neúprosný, ale bere se s nadhledem. Nejde o žádný herectví na Oscara, ale úplná sračka to také není. Takže za 3* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu to negativní hodnocení. Snímek je dle mého skvělým důkazem toho, že nám nakonec nezbývá nic, než se rychle vzpamatovat, a v životě nelitovat žádné promarněné minuty, jelikož to vše má nějaký význam. Líbilo se mi, že prakticky ta "nejškaredší" holka to dotáhla nejdál a třídní šašci zamrzli v jednom jediném bodě. Tak to totiž bývá i v realitě. Obsazení herců mi až tak špatné nepřijde a na jednu stranu chápu, že tvůrci chtěli naplnit kinosály, protože tyto herce má rád asi každý. Nutno podotknout, že tvorbu Michala Viewegha jsem ve filmu pocítila naplno a díky tomu jsem se i skvěle pobavila. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Premiéra filmu sa konala v londýnskom kine The Prince Charles Cinema. (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)
  • S návrhem na obsazení tria z kultovního seriálu Partička (od r. 2011) přišel producent Rudolf Biermann. (Terva)

Reklama

Reklama