Reklama

Reklama

La Cuisine au beurre

  • Itálie Cucina al burro
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Fernand Jouvin je restauratérem v Marseille, po zajetí v Německu za druhé světové války se vrací domů, aby vyhledal svou ženu. Protože byl ale mezitím prohlášen za mrtvého, jeho manželka Christiane se znovu provdala za Andrého Colombeye, majitele restaurace v Normandii. Fernand se snaží bývalou ženu získat zpět, boj s Andrém se ale odehrává především na profesní úrovni – jeden vaří zásadně na oleji, druhý na másle.
Film Dietní kuchyně (La cuisine au beurre, 1963) nebyl u nás nikdy uveden, přitom se jednalo o výjimečné setkání dvou komiků, kteří před nástupem Louise de Funèse hráli prim ve francouzském veseloherním žánru – Bourvila a Fernandela. Námět muže, který se vrátí z válečného zajetí, aby našel svou manželku podruhé provdanou, nebyl úplně originální, tady bylo ale téma poprvé zpracováno jako komedie. Natáčelo se v létě 1963 v exteriérech v Martigues v jižní Francii a ve vesnici Le Noyer-en-Ouche v Normandii, ve studiích byl film dokončen na podzim a již před Vánocemi téhož roku byla premiéra v kinech. Atraktivní spojení Bourvil-Fernandel přilákalo tehdy do francouzských kin přes šest miliónů diváků, což byl jeden z největších úspěchů režiséra Gillese Grangiera, jehož doménou do té doby byly kriminálky. (argenson)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory u nas nebol nikdy uvedeny. Este stastie, ze jestvuje jeden stat na tejto planete /vola sa ze Rusko/ - a na ruskych kanaloch je takmer vsetko. Mala chyba - 1 clovek dabuje asi 20 ludi, a to vyslovene monotonne , bez zmeny hlasu : 55 % ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Milá veselohra, kterou jsem pod názvem "Alles im Butter" shlédnul před desetiletími na rakouské televizi ORF. Prameny uvádějí, že Bourvil byl zprvu nadšený, že si může zahrát vedle Fernandela, svého dlouholetého idolu, ale brzy jím byl zklamán, protože Fernandel jej mezi záběry ignoroval a ke zbytku štábu se choval velmi arogantně. Podle Bourvila si Fernandel o sobě myslel, že on je na natáčení skutečným vládcem a Bohem ()

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel od 7. června do 16. září 1963. Premiéra filmu se uskutečnila 20. prosince 1963 ve Francii. (Cucina_Rc)
  • Interiéry se natáčely v ateliérech Paris Studios Cinéma, které sídlí v obci Boulogne-Billancourt v Hauts-de-Seine. Exteriéry se natáčely v obcích Martigues, kde se filmovaly např. restaurace La Sole Normande, a Aix-eu-Provence, kde se natáčely scény od soudu, v Bouches-du-Rhône. Dále se natáčelo v obcích Le Noyer-en-Ouche a La Ferrière-sur-Risle v departementu Eure v Haute-Normandie. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama