Reklama

Reklama

Top Gear speciál: James May a lidové autíčko

(seriál)
  • Velká Británie James May's Cars of the People
Velká Británie, 2014, 6x50 min

Obsahy(1)

James May představuje auta, která v dnešní době vyvolávají spíš úsměv na tváři. Začíná ikonou KDF - broukem, který vznikl díky Adolfu Hitlerovi. A chybět pochopitelně nemůže ani trabant nebo wartburg... (TV Prima)

Recenze (27)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Naučná a vtipná minisérie ušitá Jamesovi na míru. Plno zajímavých faktů, zákulisních dobových informací a vtipných postřehů, které provází představovačku legendárních lidových vozidel minulého století. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ohlédnutí do počátků motorismu, o úspěších a slepých uličkách tohoto rychle rostoucího fenoménu s Jamesem Mayem a jeho typickým humorem v roli moderátora. Pro fanoušky TOP GEARu (UK) povinnost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zábavný třídílný speciál Top Gearu a důkaz toho, že James May to s naprostým přehledem utáhne sám. Je vtipný a poněkud serióznější než v klasických epizodách, ale je to zatraceně zábavné. Jak první epizoda, která se sice může zdát poněkud hodně o autech je natočen skvěle a třeba představovačka Trabanta opravdu stojí za to Pak už je to zábavnější, přibývá bláznivých testů, uvidíme archivního, vlasatého opičáka Clarksona a čím déle to trvá, tím je to vtipnější. Zajímavá fakta (i pro mě), dobové záběry, úžasně vtipné glosy a úžasné hudební doprovody. Prostě další úžasný Top Gear ve kterém (výjimečně) absence Hammonda s Clarksonem) překvapivě ani trochu nevadí. Skutečně, je to neuvěřitelné, ale je to tak. 100%. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chytlavý exkurz do historie lidových vozidel s výborným logickým závěrem (závěry?). Sovětsko-italská kooperace mě velmi rozesmála :) . Co z elegantního jižanského automobilu své doby dokázali vytvořit rusové a hlavně, kam s ním dojeli...86%. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Povedená bokovka k hlavnímu seriálu. Těchto pár dílů je hlavně o faktech a zajímavostech jak snaze najít to nejhezčí, nejlepší, nejdokonalejší a testovat tomu kde co. Já jsem spokojen. 4z5 ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Skoro jsme ani nezačali a staré komunistické díry tomu dekadentnímu štábu ze západu prorazily gumy. -James May- ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Čo sa mňa týka, ja som veľmi spokojný. Je to spracované tak, ako to majú diváci radi a najlepšia je hláška o hasičskom kei aute: "Slúži na náročné úkony japonských hasičov, napr. ako dostať mačku z bonsaja..." ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Poučné? Zajisté! Zábavné? Jen částečně... na sérii je vidět, že ji má v ruce James. Prakticky zcela chybí nadhled a ironie. Netvrdím, že je to nuda. To ne. Jen je to až příliš výživné a racionální bez vyvážené porce laskominek (samá brokolice, žádná čokoláda). Také mi přišlo nevyvážené dávkování aut. A mé oblíbené Mini doslova odflákl. Spokojený tedy jsem, nadšený zas už tak moc ne. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

V Top Gearu byli všichni tři skvělí, ale jen James May má na to uživit samostatný seriál. Postupem času čím dál více odbočuje od názvu série, ale to vůbec nevadí. Poslední díl, nezanedbatelné místo pro sira Cliva Sinclaira a jeho ZX a samozřejmě C5 ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Jamese mám ze všech tří nejraději, takže jsem se na tenhle speciál opravdu těšil - výběr aut je samozřejmě bezchybný - brouk, trabant, wartburg, fiaty, kachna, renault4 aj. Navíc na jejich poměry dost poučný díl se spoustou zajímavých informací a Jamesových typickým suchým slovním humorem. Za mě bez debat plný počet. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Hodně rozdílné tři části. První díl hodně dokumentární, zábavný, možná lehce klišoidní, ale s tímhle tématem se nejde vyhnout Trabantu, Brouku nebo Ladě. Druhý už je blíž běžnému Top Gearu - sranda-závody, nenápadná reklama na současné vozy... To dle mého do dokumentárního stylu, jaký nastolil první díl, nepatří. Třetí díl už se utrhl z řetězu úplně a s původním tématem nemá až na závěr moc společného - aneb lidové autíčko značky Porsche či Lamborghini? Fakt ne :-) ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Áno, je to utrhnuté z reťaze, najmä tretí diel, ale James May moderuje túto reláciu tak, že mu to všetko zožeriete. Ako niekto správne poznamenal - James May by mohol moderovať aj reláciu o zaváraní uhoriek a stále by to bolo zábavné a poučné sledovanie. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Na to že je to vlastne Cpt. Slow na Trabante a Wartburgu ma to aj tak relativne bavilo. V trojici su vyrazne lepsi, ale nice try. 75% ()

OnNe 

všechny recenze uživatele

James - můj nejoblíbenější člověk ze svaté trojice. Plno faktů řečených takovým způsobem, který neuspí jako přednáška na vysoké. Plus tradičně dobrá kamera, plus překvapivě dobře zvolený soundtrack, plus klasický anglický humor. Ze všech Top Gear bonusů by tenhle zasloužil šest hvězd. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Díly s Jamesem Mayem jsou spíš informačně košaté než show. Také James May v tom Topgarovském díle o cestování kosmickým vozidlem na Měsíci se mi líbil mnohem víc. Žádný Ford T, ale brouk od Ferdinanda Porsche je to první lidové auto, dále co na to Trabant a Wartburg, Moskvič a Záporožec a netušil jsem, že Fiat 124 bude tak zásadní auto pro západní i východní Evropu, o tom je první díl. Druhý díl ukáže Citroen C2 kachnu vs. Renault 4 a doslova jejich rozstřel, dodávku Ford Tranzit, japonská mini auta a motorku Honda Super Cup 50ccm, které se vyrobilo přes 80 mil. ks a na které James May soutěží v rozvozu nudlí po Tokiu. Ve třetím dílu přijde Rolls Royce Silver Shadow jako lidová ojetina, první Ford Mustang a jeho evropský klon Ford Capri. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na závěr, jako pomyslnou tečku za mým Top Gear maratonem, jsem si vybral tento mini dokument. James May se toho zhostil na výbornou a jak si často stěžuju, že v některých speciálech chybí někdo z trojice, tak tady vůbec. První série je názvu bližší, protože se v podstatě pátrá po opravdovém lidovém autě. Druhá série jde jiným směrem a zaměřuje se spíše na problémy vývoje aut v minulosti. Každopádně výborná podívaná. 5* ()

Reklama

Reklama