Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

In-ha a Ha-myeong se stali reportéry z různých důvodů: ona chce pokračovat ve šlépějích své matky, on se snaží dělat poctivé zpravodajství. (Netflix)

Recenze (20)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, jak je to dlouho, co mě tolik bavilo na něco koukat. A je to navíc překvapení jako hrom. Moc šancí jsem totiž Pinocchiovi nedávala. Nejen, že Lee Jong Suk nebyl ani trochu můj oblíbenec, na Park Shin Hye jsem se po Heirs, které skoro celé probrečela, taky zrovna netěšila. Jenže na to, koho mám a nemám ráda jsem zapomněla asi někde v prvních minutách prvního dílu. Oba dva (a nejen oni) si mě prostě získali. Stejně jako perfektní scénář, který téměř neměl slabá místa, a soundtrack, při kterém se násobily všechny moje emoce. Tohle je čistý. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Park Shin-hye a hlavně Lee Jong-suk jsou v hlavních rolích vynikající, povedená je i zápletka z prostředí médií, možnosti manipulace, zneužívání jejich moci, což pak má devastující následky na životy obyčejných lidí. Nicméně mám problém s tradiční falešnou korejskou morálkou, typu, bratr se tady pomstil za smrt rodiny a druhý bratr ho přemlouvá k udání? Tenhle Dostojevského motiv fakt Korejcům nikdy nešel (viz absurdní zápletka seriálu Fall in love with Soong-jung, kde kamarád, je schopen zabásnout svého dlouholetého přítele, za to, že se pomstil společnosti, která s ním vydrbala). Fakt ne, navíc po díle 9 to pro mě ztratilo na zajímavosti a tempu, romantická linka moc bolestínská, represivní i na korejské poměry, škoda. Dejte si raději Healer http://www.csfd.cz/film/398522-heelreo/ ()

ainny 

všechny recenze uživatele

1.* za to, že mě to chytlo hned od začátku a jela jsem po dvou dílech. 2.* za to, že si plačka Park Shin-hye u mě napravila pošramocenou pověst po Heirs, kde jsem ji nesnášela. 3.* za skvělý soundtrack. 4.* za Lee Yoo-bi, kterou bych hrozně ráda viděla v hlavní roli romcomu, protože je komička k pohledání a s každou další rolí je lepší a lepší. 5.* za to, že Korejci nezvorali konec a ještě ho navíc namíchali prakticky bez patosu. Paráda. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Seriál se spoustou mých oblíbených tváří (ve vedlejší roli mě nejvíc potěšila Lee Yoo-bi). Není to úplně perfektní, ale má to dobrý nápad s vymyšleným syndromem (hlavní hrdinka škytá i když si jen něco nechce přiznat), místy fajn humor (přesto, že občas doslova záchodový, není podán vulgárně) a když jsem se okolo 11. epizody začal bát, že to pro mě půjde kvalitativně dolů, tak ani nešlo a mělo se překvapivě kam dál vyvíjet. Realistiky ztvárněný svět médií a mezilidských vztahů. ■ K "falešné morálce" zde v komentářích zmiňované: Mám pocit, že pokud někdo něco doopravdy zlého učiní, dovede to, pokud se to bude dál skrývat, dotyčného a jeho okolí zničit. Příklad. Pokud někdo někoho zabije, ututlávání skutku z něj nikdy neudělá lepšího člověka a naopak (věřím), že s tímto bude pro své blízké potenciálně nebezpečný. ■ Park Shin-hye, kvůli které jsem začal Pinocchia sledovat (a kvůli hodnocení zde na ČSFD), nezklamala. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Obsazení je perfektní - nejen ústřední dvojice je dokonalá, ale také záporáci (*trochu spoiler*) - Park Ro Sa je přímo k nakopnutí, nemluvě o Song Cha Ok! Pak ke kladům musím počítat i redakci YGN - vtipná to parta, tam by mě bavilo pracovat :-) Prostě mě to baví, i když se to chvílemi začíná trochu táhnout. Když to ale vezmu se vším všudy, tak to ztratilo tu počáteční jiskru, ani pořádně nevím jak. Lepší 3* ()

Zelilu007

všechny recenze uživatele

Začátek se mi líbil a i mne bavil. Bohužel to zatím pro mne hodně kleslo, ale seriál zakopat ještě nehodlám. Dám tomu šanci až po Vánocích, jelikož to moc vánoční tématiku nemá. :)) Teď přemýšlím mezi 2 a 3*. Zatím to nejslabší co jsem s PSH viděla. Ona ani Choi Dal Po nejsou vůbec špatní. Ale podle mne se k sobě nehodili. To co se tam děje šlo nějak mimo mne. Vůbec mne pokračování nebavilo, Tak se ještě rozhodnu. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Whooah! Tak mám tento korejský seriál za mnou a stačil mi k tomu jeden den. Samozřejmě po takové náloži během dne, kdy jsem šel spát až v 6 ráno, se to podepsalo i na snech. Nevím jestli si pamatuji všechny, ale ty co si pamatuji jsou jen čistě o Pinokiovi a po probuzení zažívám . Pinokio je pro mě bezesporu jeden z těch lepších korejských seriálů. Opět tolik skvělých postav, zajímavá zápletka a hlavně žádné komplikované milostné pletky. ■ Rewatch - Občas je zajímavé pozorovat jak se po pár letech mění pohled na věc. Po druhém zhlédnutí musím jít na 3*. Když jsem neměl na kontě tolik JK kousků, tak mi to přišlo zajímavé, nicméně teď se divím, že jsem těch 5* předtím mohl dát. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět si musím zanadávat na odbytou úvodní zápletku. Vše moc hopem, takže to působí příliš stroze, neuvěřitelně a až absurdně (adopce). Seriál má 20 dílů, druhá půlka už je natahovaná, takže co by se stalo, kdyby se úvodu věnovalo trochu více času, aby nevypadal tak kostrbatě a věrohodněji? Eh. Dále už si však není příliš nač stěžovat. Ústřední dvojka předvádí fajn výkony, zejména pak Park Shin-hye v roli In-ha se svým handicapem dokáže vážně pobavit když se snaží lhát :-) Vedlejší postavy jsou takové rozporuplné – některé se povedly, jiné méně, takže pokusy o humorné scénky občas vyznívají na prázdno (někteří reportéři, otec). Celkově se ale jedná o velmi zábavné a dojemné pojednání o zodpovědnosti reportérů, morálce, svědomí a pomstě, s nezbytnou dávkou romantiku k tomu, je to přeci Korea :-) Rýpnout si ale ještě jednou musím – to, čemu oni říkají zpravodajství, byly často drby až bulvár, mnohé reportáže neměly se zpravodajstvím nic společného. Paradoxně je to asi můj první zhlédnutý seriál jež vyvrcholí v polovině. Druhá půlka už obsahuje vycpávkové pasáže a i konec je takový nevýrazný a moc smířlivý, události odehrávající se v závěru první půle mají zkrátka mnohem silnější náboj. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Prostredie zaujímavé, zápletka rovnako, celkovo sa mi to páčilo aj hudba skvelá, škoda tej romantickej zápletky, niečo mi na nej chýbalo, slabá chémia medzi hrdinami. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Trošku moc uplakané, ale inak v každom smere stojace za to. Popri knihe Reportér od Haileyho najlepšie zobrazenie tele-novinárčiny aké som videl, a že tá práca ľahká nie je... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dorama, která si mě získala hned prvním dílem a potom mě odmítala pustit ze svých spárů. Hlavní hrdinové vynikající, média byla ukázána přesně taková, jaká doopravdy jsou. Nemám námitek... ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Romantika tam je, ale ne příliš, je vykreslena sladce a lehce, od začátku do konce, ústřední téma je však jiné. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané. Opravdu všechny, není snad jediné, která by překážela, a to jich je tam snad víc než 12 v každé epizodě. I když tomu nechybí ani vtip, jde o jednu hlavní věc, na pomezí rodinných dramat a zásadních lidských rozhodnutí Pinokio hledá a objevuje podstatu a limity profese reportéra. Velmi obohacující a velmi nadčasový čin. Rychle to utíká, až do posledního dílu si drží své tempo i kouzlo a je škoda, když to skončí. To se mi normálně u kdramat nestává, příběh je vždy precizně naplánován tak, že končí tak akorát, ale zde by se dalo sledovat klidně dál, víc dalších příběhů a jejich dilemat. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Po dnešku přibyl do mého, už docela dlouhého, seznamu další oblíbený seriál z korejské produkce. Pinocchio mě zaujal hned ze začátku a to počáteční zaujetí a napětí se nikdy nevytratilo, ba spíše ještě více narostlo. Seriál se může pochlubit vynikající zápletkou z novinářského prostředí, která se zaměřuje hlavně na vliv médií na veřejné mínění. Během všech 20 dílů jsem se ani na vteřinu nenudil. Napětí a vážné scény jsou zde výborně prostoupeny vtipnými vsuvkami, které jen tak neomrzí. Málem bych zapomněl na to hlavní a to jsou postavy a jejich představitelé, kteří zde odvedli prvotřídní práci. Park Shin Hye se pomalu ale jistě propracovává na místo jedné z mých nejoblíbenějších hereček a Lee Jong Suk mě příjemně potěšil. Pozadu nezůstala ani Lee Yoo Bi, která byla ve své roli neskutečné roztomilá a hlavně opravdu vtipná. OST jsem příliš nepostřehl a nepamatuji si většinu skladeb, ale píseň na konci každého dílu byla opravdu pěkná. Pokud mám zhodnotit Pinocchia jako celek, tak mi nezbývá než dát plný počet a vřele doporučit tento seriál, opravdu to stojí za to. - 100% ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Mělo to své světlé chvilky, obzvlášť obsazení a odkazy na I Hear Your Voice (přestože prvně opravdu jen odkazovaly, později vyloženě vykrádaly). Jenomže seriálu, u kterého jsem poslední čtyři díly přeskákala, čtvrtou hvězdu nedám. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Sama netuším, prečo hodnotím tento seriál tak vysoko. Trocha mrazivé bolo uvedomenie, že na ublíženie inému človeku nie je potrebná zbraň. Stačí na to niekoľko slov, ktoré tak často zo seba sypeme len preto, že sme sa narodili s jazykom. A možno ma zaujala myšlienka ako by svet vyzeral, keby sme boli všetci Pinocchiovia. Znova výborná voľba obsadenia, každý herec na svojej postave odviedol slušnú prácu. Piata hviezdička slabo bliká, ale je tam. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Pinocchio má stejného scénáristu a stejného režiséra jako I can hear you voice (nehledě na obsazení:)) a myslím, že je to na tom hodně poznat. Střídání komických momentů s těmi dramatickými mi nikdy nepřišlo nijak křečovité nebo nucené. Hodně se mi líbilo, jak tu byly napsané postavy (až na jednu výjimku).On taky Park Hye Ryun má svém kontě kromě ICHYV i první Dream High, což byl další seriál, který se mi hodně líbil. Spousta věcí tu byla ukázána celkem naivně, ale i tak ta moc médií byla až děsivá. Plné hodnocení nedávám proto, že tu chybělo něco, co by si mě opravdu získalo, ale i tak do budoucna druhé shlédnutí nevylučuji. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Věřím, že nejsem jediný, u koho si Park Shin Hye po Heirs zlepšila reputaci. Můj oblíbenec Lee Jong Suk mě opět nezklamal a už teď se těším na další jeho role. Už od prvního dílu seriál příjemně odsýpal, hluchých míst bylo málo a i vedlejší postavy dostaly prostor a měly co hrát. Jediné, z čeho jsem si moc na zadek nesednul, byl soundtrack, už jsem slyšel daleko lepší.*** Pinocchio mi znovu ukázal, že se vyplatí prohrabat se větším množstvím nejen korejských seriálů. Člověk si po zhlédnutí těch méně povedenější, pak váží zajímavějších příběhů ještě více – 4* (8/10) ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Za mě to byl vážně úplně průměrný seriál, co se týče příběhu, romantické linky, hudby a prostě všeho okolo. Co moje hodnocení zvýšilo bylo to, že se občas seriál zaměřuje na vážnější témata jako vliv médii. Myslím, že tohle téma přesahovalo svým obsahem obyčejné kdrama a navíc bylo naprosto skvěle zpracované. Z obou hlavních herců úplně srší emoce, ale co se romantické linka týče, tak mě zas tolik nepohltila, protože mi přišlo, že je Lee Jong Suk, občas až moc odtažitej. Jasně mělo to svůj důvod, ale občas to bylo až moc. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Bolo to humorné, bolo to s napätím, bolo to milé, malo to spád, logiku aj pointu, vzťah zlatučký, nepreháňali s romantikou. Ani pri jednej epizóde som sa nenudila. Za jedinú slabosť seriálu považujem koncept vymysleného Pinocchio syndrómu. Škoda, príbeh by pôsobil skutočnejšie, aj keď zopár scén so čkaním bolo ozaj vtipných a dávalo to postave roztomilú slabosť. Ešte šťastie, že počas deja sa tento konštrukčný prvok ( či môže byť reportérom človek, ktorý má Pinokio syndrom) zmenil viac na humorný. Dej premyslený, napínavý, nie je núdza o morálne dilemy a etické otázky pomsta, pocit viny, tajomstvo, odhalenie, odhodlanie, vytrvalosť, láska - samé atraktívne témy. Výber protaganistov hlavných aj vedľajších rolí bol vydarený a hrali uveriteľne. Ani klišé, ktoré je v korejských seriáloch bežné a otravné - tu veľmi nebolo. Myslím, že toto je skutočne nedocenený seriál. SPOILER: fakt som čakala že s bratom Ki Ha Myunga skončí trochu šťastnejšie. KONIEC SPOILERA Oplatí sa pozrieť. Nečudujem sa  že čínska produkcia si kúpila seriálove právo na túto k-dramu za takú veľkú sumu. ()

Reklama

Reklama