Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

In-ha a Ha-myeong se stali reportéry z různých důvodů: ona chce pokračovat ve šlépějích své matky, on se snaží dělat poctivé zpravodajství. (Netflix)

Recenze (20)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Park Shin-hye a hlavně Lee Jong-suk jsou v hlavních rolích vynikající, povedená je i zápletka z prostředí médií, možnosti manipulace, zneužívání jejich moci, což pak má devastující následky na životy obyčejných lidí. Nicméně mám problém s tradiční falešnou korejskou morálkou, typu, bratr se tady pomstil za smrt rodiny a druhý bratr ho přemlouvá k udání? Tenhle Dostojevského motiv fakt Korejcům nikdy nešel (viz absurdní zápletka seriálu Fall in love with Soong-jung, kde kamarád, je schopen zabásnout svého dlouholetého přítele, za to, že se pomstil společnosti, která s ním vydrbala). Fakt ne, navíc po díle 9 to pro mě ztratilo na zajímavosti a tempu, romantická linka moc bolestínská, represivní i na korejské poměry, škoda. Dejte si raději Healer http://www.csfd.cz/film/398522-heelreo/ ()

ainny 

všechny recenze uživatele

1.* za to, že mě to chytlo hned od začátku a jela jsem po dvou dílech. 2.* za to, že si plačka Park Shin-hye u mě napravila pošramocenou pověst po Heirs, kde jsem ji nesnášela. 3.* za skvělý soundtrack. 4.* za Lee Yoo-bi, kterou bych hrozně ráda viděla v hlavní roli romcomu, protože je komička k pohledání a s každou další rolí je lepší a lepší. 5.* za to, že Korejci nezvorali konec a ještě ho navíc namíchali prakticky bez patosu. Paráda. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět si musím zanadávat na odbytou úvodní zápletku. Vše moc hopem, takže to působí příliš stroze, neuvěřitelně a až absurdně (adopce). Seriál má 20 dílů, druhá půlka už je natahovaná, takže co by se stalo, kdyby se úvodu věnovalo trochu více času, aby nevypadal tak kostrbatě a věrohodněji? Eh. Dále už si však není příliš nač stěžovat. Ústřední dvojka předvádí fajn výkony, zejména pak Park Shin-hye v roli In-ha se svým handicapem dokáže vážně pobavit když se snaží lhát :-) Vedlejší postavy jsou takové rozporuplné – některé se povedly, jiné méně, takže pokusy o humorné scénky občas vyznívají na prázdno (někteří reportéři, otec). Celkově se ale jedná o velmi zábavné a dojemné pojednání o zodpovědnosti reportérů, morálce, svědomí a pomstě, s nezbytnou dávkou romantiku k tomu, je to přeci Korea :-) Rýpnout si ale ještě jednou musím – to, čemu oni říkají zpravodajství, byly často drby až bulvár, mnohé reportáže neměly se zpravodajstvím nic společného. Paradoxně je to asi můj první zhlédnutý seriál jež vyvrcholí v polovině. Druhá půlka už obsahuje vycpávkové pasáže a i konec je takový nevýrazný a moc smířlivý, události odehrávající se v závěru první půle mají zkrátka mnohem silnější náboj. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Seriál se spoustou mých oblíbených tváří (ve vedlejší roli mě nejvíc potěšila Lee Yoo-bi). Není to úplně perfektní, ale má to dobrý nápad s vymyšleným syndromem (hlavní hrdinka škytá i když si jen něco nechce přiznat), místy fajn humor (přesto, že občas doslova záchodový, není podán vulgárně) a když jsem se okolo 11. epizody začal bát, že to pro mě půjde kvalitativně dolů, tak ani nešlo a mělo se překvapivě kam dál vyvíjet. Realistiky ztvárněný svět médií a mezilidských vztahů. ■ K "falešné morálce" zde v komentářích zmiňované: Mám pocit, že pokud někdo něco doopravdy zlého učiní, dovede to, pokud se to bude dál skrývat, dotyčného a jeho okolí zničit. Příklad. Pokud někdo někoho zabije, ututlávání skutku z něj nikdy neudělá lepšího člověka a naopak (věřím), že s tímto bude pro své blízké potenciálně nebezpečný. ■ Park Shin-hye, kvůli které jsem začal Pinocchia sledovat (a kvůli hodnocení zde na ČSFD), nezklamala. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Romantika tam je, ale ne příliš, je vykreslena sladce a lehce, od začátku do konce, ústřední téma je však jiné. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané. Opravdu všechny, není snad jediné, která by překážela, a to jich je tam snad víc než 12 v každé epizodě. I když tomu nechybí ani vtip, jde o jednu hlavní věc, na pomezí rodinných dramat a zásadních lidských rozhodnutí Pinokio hledá a objevuje podstatu a limity profese reportéra. Velmi obohacující a velmi nadčasový čin. Rychle to utíká, až do posledního dílu si drží své tempo i kouzlo a je škoda, když to skončí. To se mi normálně u kdramat nestává, příběh je vždy precizně naplánován tak, že končí tak akorát, ale zde by se dalo sledovat klidně dál, víc dalších příběhů a jejich dilemat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Seriálová práva byla čínské televizní společnosti Youku Tudou Inc., dle zprávy produkční společnosti SidusHQ, prodána za doposud nejvyšší stanovenou částku. A to za 280 tis. amerických dolarů za každou z celkových dvaceti seriálových epizod. To se doposud nepovedlo žádné z celé řady veleúspěšných jihokorejských televizních sérií. Pomyslnou první příčku si do této doby držela televizní série My Lovely Girl (2014), jejíž epizoda byla produkční společnosti prodána za 200 tisíc amerických dolarů. (Conspi)
  • S hlavní seriálovou rolí bylo po dlouho dobu spojováno jméno úspěšného jihokorejského herce Woo-bin Kim. Jak se ale nakonec ukázalo, v hlavních úlohách se objevuje Jeong-suk Lee, neboť Woo-bin Kim nabídku seriálových tvůrců z kolizních důvodů s dalšími rozpracovanými projekty posléze odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama