Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Joski 

všechny recenze uživatele

O 20 rokov mladší a oveľa lepší francúzsky pendant k Timurovi a jeho družine. Podobne ako v socialistickom Timurovi, ale s humornejším nadhľadom sa podarilo francúzom zobraziť detský svet s celou jeho hierarchiou, kde ma každí svoju dôležitú úlohu. V očiach dospelích sa nezbedná (až výtržnícka!) hra mení v "smrteľne vážnu" detskú gombíkovú vojnu. Vyhrotená situácia sa zakaždým rieši výpraskom a zdanlivo "končí" v polepšovni. Úsmevná sociálne až psychologicky ladená komédia určite sadne každej generácii. Rozhodne povinnosť pre všetky nezbedné deti, ktoré ešte nezažili výprask... Mám pocit, že tento film bol do istej miery ovplyvnený o 3 roky starším snímkom NIKTO MA NEMÁ RÁD - debutom F. Truffauta. Hlavne realistické scény v škole a polepšovni. Určite odporúčam i tento dramatickejší pohľad do detskej duše http://www.csfd.cz/film/9092-nikdo-mne-nema-rad-quatre-cents-coups-les/ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi som nemal také akčné detstvo alebo sú tie francúzske revolučné deti trochu iné. Nápady im nehýbajú (nahí bojovníci, alkoholová párty), gombíkmi a šnúrkami sa nešetrí, ale z detských filmov by som uprednostnil niečo z domáceho československého prostredia, ktoré je aj môjmu detstvu bližšie. A postavy dospelých v tomto filme ako absolútne karikatúry, okrem učiteľa, mi nesadli, našťastie sa tam dospelí príliš nevyskytovali. Kultový film to zostane asi len pre staršiu generáciu. ()

Reklama

lobo87 

všechny recenze uživatele

Možno je na škodu, že ako prvú som videl Barratierovu verziu z roku 2011, pretože v porovnaní s ňou mi prišiel originál trošku menej emotívný, čo asi spôsobil fakt, že v dvojke sa pracuje s motívom vojny. Napriek tomu si myslím, že vďaka skvelým detským hercom ide o veľmi príjemnú rodinnú komédiu... 65% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval věděl, jaká sračka to je, tak bych na to nekoukal. A to myslím zcela vážně. Koukali jsme na to ve škole. Naše drahá profesorka z toho byla celá unešená, a já jen tiše trpěl a doufal, že už bude konec. Bylo mi na tom protivný úplně všecko, od toho že je to černobílý po trapný příběh. Vůbec mě to neoslovilo, a po shlédnutí tohohle paskvilu jsem rád, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a né na podobný slaboduchý sračky. Jedna hvězdička za pěkný konec, bylo to moc pěkné zadostiučinění. I když předcházejících 90 minut hnoje to nahradit nedokázalo. /viděno na DVD: 15% a 1*/ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za úplne prirodzené, že mimoriadna spokojnosť, ktorú som zažil pri sledovaní filmu pred pol storočím, v týchto dňoch pri repríze vyprchala. Určite je to dobrý a zábavný film, i keď mnohokrát vyvolal rozpačitý výraz v mojej tvári, lebo niečo také deti v tomto veku skrátka nerobia, a to ani vo Francúzsku. A práve kvôli tej miestami silenej a vynucovanej zábavnosti sú tri hviezdičky maximom, ktoré som ochotný dať. Nie každý kult, ani nostalgické spomienky z mladosti pretrvajú. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)
  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)
  • Postava Petita Gibuse (Martin Lartigue) se tak proslavila v Japonsku, že po něm pojmenovali značku čokolády. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama