Reklama

Reklama

Lída Baarová – Dáma v modrém

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 15 min

Režie:

Martin Kabát

Hrají:

Lída Baarová (a.z.), Pavel Taussig

Obsahy(1)

Dokumentární film o nejslavnější české prvorepublikové herečce Lídě Baarové. Dokument je založen na soukromém archivu sběratele Milana Wolfa a je doprovázen mluveným slovem filmového historika Pavla Tausiga. (CS Film)

Recenze (8)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pouze krátké shrnutí známých informací. Mnohem kvalitněji zpracoval dokument Stanislav Motl nebo Helena Třeštíková. ()

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Opět zbytečný (soukromý) sestřih kusých informací a tradičních filmových ukázek na téma LB. Ledabylé páté přes deváté. Nic nového pod sluncem. Výsledný dojem takřka nulový. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....žiaľ nič nové - sa tí,ktorí aspoň trocha poznajú životopis L.Baarovej -nedozvedeli.Nie zlý - minidokument,ale nič prevratné - čo by som očakával od dokumentu z r.2010. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Baarová tady působí celkem střízlivě (oproti Zkáze krásou), ale jinak nic nového, nic převratného tento minidokument nenabízí... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že jsem se dozvěděl jednu nebo dvě věci, které jsem nevěděl, ale čistě proto, že jsem si je nikde nezjišťoval. Jinak se jedná o soukromé vzpomínání Pavla Taussiga. Dokument je ovšem krátký na to, aby spolehlivě obsáhl i ty ožehavé věci, byť spravedlivě řečeno se o to pokouší. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Krátký sestřih o životě Lídy Baarové, na který jsem se podíval, abych měl hrubou představu o jejím filmu roku 2016 na který se chystám do kina. ()

Reklama

Reklama